Kategoriat: Ajankohtaista

Mitä ihanin sää tänään. Nyt jo pimeys peittää kaiken alleen.

Minulla säästyi 34 juttua kirjastani (mahdoinko mainita sen jo), eli yli sata hävisi kuin tuhka tuuleen. Mutta ei hätää: joka juttu on oikolukijani koneella. Tosin ne ovat siellä korjaamattomina, ja minulla tulostettuna ja korjattuna. Lisäksi olen korjaillut toistamiseen nämä korjatut versioni. Kun saan oikolukijan versiot näytölleni, korjaan kahteen kertaan jutut, tavallaan. Ja sitten vielä korjauksen korjaukset.

Eilen aamulla taas itku pääsi, kun en meinannut tietää, mistä nappulasta väännän, että saan oikeat systeemit näkyviin. Rukousta siis tarvitsen kovasti.

Kuitenkin tunnelmani on ihan valoisa ja odottava. Toivon saavani muutaman viikon sisällä kaikki korjattua. Sitten vielä loppuluvut ja alkuluvut ja koko nivaska postiin.

Mahdoitko huomata jälkeen päin lisäämäni kuvat Ajankohtaisjuttuihini? Eli parin viikon sisällä kirjoittamiini juttuihin lisäsin jotain, kun kone oli siinä vaiheessa epäkunnossa.

Olen tehnyt kirjalöytöjä kirjaston kirpparilta. Viimeksi ostin eurolla viisi Lempi Pursiaisen omaelämäkerrallisia teoksia. Olen lukenut niitä aiemminkin, mutta ne ovat elämänmakuisia ja nautinnollista luettavaa. Tarkoitan, että sellaisia, joita luen mielelläni sohvalla maaten ja kahvia hörppien.

Pidin todistuspuheen sunnuntaina. Minulle annettiin aikaa 5-10 minuuttia. En puhunut yhtään kauemmin. On todella hermostuttavaa juontajan kannalta, jos joku esiintyjistä alkaa jaaritella liian kauan. Liekö se sitä seurakuntakuria, että totellaan annettuja aikatauluja?

Puhuin unesta, jonka näin tullessani uskoon. Tai että tulin uskoon nähtyäni sen; olin pyytänyt Jumalaa puhumaan vaikka unen kautta. Kerroin myös Jer 23 luvun asioista: profeetta kertokoon unensa.

Ja mikä on profeetta: hän on totuuden puhuja. Likaisen työn tekijä. Hän kertoo asiat, joita kukaan muu ei halua sanoa. Hän ei voi olla hiljaa, sillä hänen on puhuttava. Hänelle on annettu rohkeus puhua. Hänen puheitaan ei välttämättä haluta kuulla.

Minun oli tarkoitus puhua myös seuraavaa, mutta en ehtinyt enkä muistanut. Profeetta Samuelilta kysyttiin: "Tietääkö tulosi rauhaa?", kun hän meni voitelemaan Daavidia kuninkaaksi. Ihmiset pelkäsivät, mitä pahaa nyt tapahtuu, kun profeetta ilmestyy paikalle.

Itse olen huomannut joskus samaa. Jollekin tulee huono omatunto vain kun näkee minut. Minun ei tarvitse edes sanoa mitään. Aiemmin olen kyllä sanonutkin: varoittanut esimerkiksi jostakin asiasta. Sen jälkeen tuo ihminen vähän pelkää minua. Tai siis totuuden ilmituloa omissa asioissaan. Voi meitä pieniä ihmisiä: Jumala tahtoo vapauttaa meidät vääryydestä, ja me niin pelkäämme totuutta.

Lahjaan voi kuulua myös tiedon sanat. Eli tulen sanoneeksi asioita, joiden merkitystä en täysin edes tajua, mutta ne tulevat Jumalalta, ja osuvat maaliinsa. Itse olen myös saanut erään ystäväni kautta joskus tiedon sanat, ja niihin on sisältynyt viisaus liittyen omaan tilanteeseeni.

Nyt täytyy lopetella, sillä sämpylätaikina odottaa leipojaansa. Saunankin aion lämmittää, sillä juniori meni harkkoihin, ja niiden jälkeen hänen on mukava mennä lämpimiin löylyihin.

Taas viikko kierähtää loppupuolelle. Perjantaina tulevat hesalaiset taas maisemiin: appivanhemmilla on tänä viikonloppuna syntymäpäivät.

Toivotan hyvää loppuviikkoa sinullekin, arvoisa lukijani. Jumala siunatkoon sinua ja varjelkoon sinua!