Kategoriat: Ajankohtaista

Matonpesussa jälleen

Tuulista, lämmintä, pilvistä

Kuva on sama kuin viimeksi, mutta matonpesijänä juniori, jonka varjo ja varpaat näkyvät.

Jälleen oivallinen monta-kärpästä-yhdellä-iskulla -idea: minä ystävän luo kylään, ja juniori jää matkan varrella mattoja pesemään! Juniori yritti toiveikkaasti keksiä tekosyitä. "Jospa siellä on kauhea ruuhka", tai muuta vastaavaa.

Minulla oli tietysti keinoja ruuhkan varalta a:sta ö:hön.
A. Odotat siinä tapauksessa vuoroasi.
B. Kiilaat lähelle, niin että saat tilaa.
C. Annat ymmärtää, että on jo toisten=sinun vuorosi.
D. Heität mummot mereen, jos ei ala tilaa syntyä.
E-Ö Variaatioita edellisistä vaihtoehdoista.
Huomaa: Sitä vaihtoehtoa ei ole, ettäkö matot jäisivät pesemättä!

Ottaen huomioon, että jotkut mummot(= esimerkiksi minä, vaikken mummo olekaan), voivat hermostua julmasti, sikäli kuin eivät ole varustautuneet uimavehkeisiin, on syytä jättää vaihtoehto D välistä. Tarkemmin ajatellen en sitä ehdottanutkaan : )

Mutta pari mattoa tuli puhtaaksi, kylässä tuli käydyksi ystävää ja itseä virkistämässä pikaisesti, ja nyt pitäisi suoria matkaan Nevadaa kohti. Siis Nivalaan.

Otsikko viittaa surkeaan tilaan, joka koskee muistiparkaani. Yhtäkkiä keksin laittaa marimekosta ostamani puseron matkalle. Mutta missä pusero on? Muistan sovittaneeni sitä, ja maksaneeni sellaisen summan, että kyseinen pusero kuului laskuun, mutta pusero on kadonnut!

Kirjoitin jonain päivänä JÄTTILÄISSIIVOUSHIMOSTA, tai jotain sinne suuntaan. Toivon sen iskevän tyttären muutettua omaisuuksineen piakkoin kotoa. Panen siis toivoni siihen, että pusero löytyy silloin. Sitä ennen voin vain kaivella päänuppiani, ja ihmetellä.

Huomenna on viideltä luokkakokous. Meitä tullee paikalle reilut 20 noin 50v keski-ikäisiä naisia ja miehiä. Monen kanssa olemme tavanneet viimeksi valkoinen lakki päässä. Toimin tilaisuuden toisena kokoonkutsujana ja ilmeisesti jollakin tapaan luotsaan tilaisuutta. Jännittää aika tavalla!

Sunnuntaiaamuna tryykään nasta laudassa kotiin ja kirkkoon klo 12. Arin on tarkoitus tulla sinne kanssani kuulemaan, kun neiti T.T. Hakkola kuulutetaan herra T.P. Teräväisen kanssa avioliittoon. Lisäksi siellä konfirmoidaan tuleva sukulaistyttö. Kirkko on pullollaan porukkaa, joten sekin jännittää, kun Arin kanssa posautamme sekaan. Toivon ja rukoilen sydämeni pohjasta, että reissu menee hyvin!

Kuten tarkka lukija huomaa, kirjoittaja käy ylikierroksilla kaikkien ylen kiinnostavien ja mielenkiintoisten asioiden takia. Nyt kuitenkin kurvaan sekaan perjantairuuhkaan, ja lähden viimein matkaan. Luulin lähteväni tunti sitten, mutta parempi myöhään kuin liian aikaisin(?)

Illalla mökille saunaan tai ainakin uimaan. Hyvää viikonloppua jokaiselle lukijalle! Hyvää kesälomaa niille, jotka pääsevät nyt aloittamaan loman!

jk. Kirja edistyy hyvää vauhtia! Tänäänkin kirjoitin kolme lukua.

Asuntomessualuetta keväällä. Tervetuloa Vaasassa tänään alkaville messuille. Kenties minäkin käyn siellä.