Kategoriat: Ajankohtaista

Variksen Tommi, minä naama punaisena, Jokimiehen Anneli päivien vastaava

Olin puhumassa naistenpäivillä Tervakosken kirkossa. Aiheena siis Arjen rakkaus. Kommentteja herätti erityisesti se, että puhuin alamaisuudesta. Jotkut mieltävät sen alistumiseksi; että pitäisikö naisen muka alistua. Asiaan tuli hyviä kommentteja.

Jäin pohtimaan asiaa mielessäni. Kyse on suhteesta. Alistaminen on sitä, että toinen jyrää, ja toinen alistuu, syystä tai toisesta. Alistamisessa eikä alistumisessa ole mitään hyvää.

Alamaisuus taas on lepoa. Siinä on kyse kahden ihmisen suhteesta, jossa kunnioitusta osoitetaan puolin ja toisin, ja rakastetaan ehdoitta. Nainen on mielellään alamainen, jos mies osoittaa rakkautta ja kunnioitusta. Ja nainen kunnioittaa sellaista miestä, ellei sitten ole hölmö. Meitä kehotetaan kunnioittamisessa kilpailemaan keskenämme. Siinäpä tavoite jokaiseen avioliittoon, elinikäinen vieläpä. Olen kiitollinen Arista! Toivottavasti hänkin minusta!

Sekä meno- että tulomatka olivat selkeästi johdatusta. Terveisiä teille nuoret äidit, joiden kanssa sain jutella matkalla, jos satutte lukemaan tätä! Oli piristävää matkaseuraa, siis ainakin minulla.

Tullessa pääsin Riihimäen asemalle kuvassa olevan kaverin kyydissä, ja ehdimme jutella tärkeitä ja rukoilla. Kyseinen Variksen Tommi on tehnyt singlen muusikkojen ja kuorojen kanssa. Äänite sai alkunsa Tuusulan surullisten tapahtumien jälkeen. Tommi haluaa tämän välityksellä kerätä varoja Helsingin alueen nuorten ehkäisevään mielenterveystyöhön, mikä on tosi mahtava juttu. Tämäkin on keino vaikuttaa!

Minä puolestani kerron teille, lukijani, osoitteen, niin voitte käydä lataamassa laulut itsellenne ilmaiseksi, ja mahdollisesti tukea tuota työtä, jos tahdotte. www.parempaanhuomiseen.fi

Naistenpäivien tilaisuus oli hyvin hoitava minulle. Tommi laulatti sattumoisin juuri minun lempilaulujani, ja sellaisia myös toivottiin ja sain itsekin toivoa. Pyhä Henki oli tilaisuudessa läsnä. Näin hengen silmin olevani Jeesuksen jalkojen juuressa. Siinä oli hyvin turvallista olla. Näin Jeesuksen jaloissa olevat arvet. Minun tähteni. Sinun tähtesi.

Arki alkoi taas, ja reissun jälkeen kunto koheni. Viimeiset antibiootit on heitetty nassuun, ja nyt vain katson, pääsenkö kuntoon tällä satsilla. Kevät on tullut joka tapauksessa! Hyvää kevättä!