Kategoriat: Muu kirjoitus

Oma puheeni

-tohtoriksi väitelleen tarina. Kuoli 26 vuotiaana syöpään. Kaveri ihmetteli, kuinka ei se tuostakin selvinnyt, kun on kaikesta muusta selvinnyt: aivan kuin ihminen olisi jumala!

-varoitus. Samalla rohkaisu: niin kauan kuin varoitetaan, on vielä mahdollisuus kääntyä. Joskus on viimeinen varoitus annettu, ja sitten tulee muutos. Herra varjelkoon meitä kuulumasta niihin, joille Jeesus sanoo: minä en tunne teitä.
-kerro turhasta reissusta Lepikkoon. Vein lapset väärään leirikeskukseen. Mitäs tästä,mutta hirvittävää on, jos luulemme menevämme taivaaseen, mutta päädymme helvettiin. Valvo tilaasi!

1 Tess 5:1-11.
1. Mutta aikakausista ja määrähetkistä ei teille, veljet, ole tarvis kirjoittaa;
2. sillä itse te varsin hyvin tiedätte, että Herran päivä tulee niinkuin varas yöllä.
3. Kun he sanovat: "Nyt on rauha, ei hätää mitään", silloin yllättää heidät yhtäkkiä turmio, niinkuin synnytyskipu raskaan vaimon, eivätkä he pääse pakoon.
4. Mutta te, veljet, ette ole pimeydessä, niin että se päivä voisi yllättää teidät niinkuin varas;
5. sillä kaikki te olette valkeuden lapsia ja päivän lapsia; me emme ole yön emmekä pimeyden lapsia.
6. Älkäämme siis nukkuko niinkuin muut, vaan valvokaamme ja olkaamme raittiit.
7. Sillä ne, jotka nukkuvat, ne yöllä nukkuvat, ja jotka juovat itsensä juovuksiin, ne yöllä juovuksissa ovat.
8. Mutta me, jotka olemme päivän lapsia, olkaamme raittiit, ja olkoon pukunamme uskon ja rakkauden haarniska ja kypärinämme pelastuksen toivo.
9. Sillä ei Jumala ole määrännyt meitä vihaan, vaan saamaan pelastuksen Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta,
10. joka on kuollut meidän edestämme, että me, valvoimmepa tai nukuimme, eläisimme yhdessä hänen kanssaan.
11. Sentähden kehoittakaa toisianne ja rakentakaa toinen toistanne, niinkuin teettekin.

-valon lapsille sanotaan: älkää nukkuko! Tulisi elää yhdessä Kristuksen kanssa. Siis hänen yhteydessään. Viinipuuvertaus! Joh 15: 6. Vain Hänessä pysyen elää. Jos ei pysy Jeesuksessa, viinipuussa, kuivuu.
-meillä uskovilla ja meidän lapsilla on tämä vaara: tulemme liian varmoiksi pelastuksesta. Nukahdamme. Tarvitsemme herätystä aina uudelleen.
-vrt. Hammaslääkärissä suu vähitellen menee kiinni, vaikka luulee pitävänsä sitä auki.

2 Piet 3: 5-12.
5. Sillä tietensä he eivät ole tietävinään, että taivaat ja samoin maa, vedestä ja veden kautta rakennettu, olivat ikivanhastaan olemassa Jumalan sanan voimasta
6. ja että niiden kautta silloinen maailma hukkui vedenpaisumukseen.
7. Mutta nykyiset taivaat ja maa ovat samalla sanalla talletetut tulelle, säästetyt jumalattomain ihmisten tuomion ja kadotuksen päivään.
8. Mutta tämä yksi älköön olko teiltä, rakkaani, salassa, että "yksi päivä on Herran edessä niinkuin tuhat vuotta ja tuhat vuotta niinkuin yksi päivä."
9. Ei Herra viivytä lupauksensa täyttämistä, niinkuin muutamat pitävät sitä viivyttelemisenä, vaan hän on pitkämielinen teitä kohtaan, sillä hän ei tahdo, että kukaan hukkuu, vaan että kaikki tulevat parannukseen.
10. Mutta Herran päivä on tuleva niinkuin varas, ja silloin taivaat katoavat pauhinalla, ja alkuaineet kuumuudesta hajoavat, ja maa ja kaikki, mitä siihen on tehty, palavat.
11. Kun siis nämä kaikki näin hajoavat, millaisia tuleekaan teidän olla pyhässä vaelluksessa ja jumalisuudessa,
12. teidän, jotka odotatte ja joudutatte Jumalan päivän tulemista, jonka voimasta taivaat hehkuen hajoavat ja alkuaineet kuumuudesta sulavat!

Jeesuksen tulemuksesta. Me saatamme tuudittautua väärään rauhaan.
-Sakari Kähkönen kirjassaan: Israelin salaisuus:"Historian valossa voidaan nähdä, että Jumalan toiminta on edennyt erilaisten aikakausien kautta. Tämä nykyinen uuden liiton armotalouskausi, alkoi Jeesuksen ensimmäisessä tulemuksessa, kuolemassa ja ylösnousemuksessa sekä Pyhän Hengen vuodatuksessa. Kaikki tämä oli edeltä käsin täysin uskomatonta. Kaikki eivät usko jälkikäteenkään tapahtuneita tosiasioita. Yhtä uskomattomalta tuntuu meistä Raamatun ilmoitus, että aikakausi muuttuu. Monet tapahtumat valmistavat Jeesuksen toista tulemusta. Jeesuksen tultua elämä jatkuu maan päällä. Kaikessa tässä Israelilla on keskeinen osa."

Kähkönen: "Herra kutsui Sakarjan johtamaan kansan hengelliseen uudistukseen. Hengellinen uudistus alkaa tosiasioiden tunnustamisesta. "Jumalan viha ilmestyy taivaasta kaikkea ihmisten jumalattomuutta ja vääryyttä vastaan, niiden, jotka pitävät totuutta vääryyden vallassa." Room 1:18.
-Jumalan vihan todellisuus on Kähkösen mukaan se tausta, josta Herra itse käskee lähtemään liikkeelle sanoessaan: julista siis. Me kaikki hukumme, jos emme käänny!

Joh sanoo 1. kirjeessään: "Joka sanoo pysyvänsä Hänessä, on velvollinen vaeltamaan niin kuin Hän vaelsi." - Paavali sanoi, että etten minä joka muille saarnaan, itse joutuisi kadotukseen. Eli on mahdollista puhua tiedon mukaan, vaikka sydän olisi vieraantunut Jumalasta. Jossain Raamatussa sanotaan, miten ihmiset toimittivat uhreja, vaikka Jumala oli poistunut heidän keskeltään. Ihmiset eivät edes huomanneet sitä, sillä niin innoissaan he olivat omasta touhustaan. - Tämä vaara on myös meillä.

Pelastus on yksin armosta, Jeesuksen ristintyön tähden. Tekojen tulisi seurata uskoa ? usko ei siis ole tunne, vaan siitä tulisi seurata kuuliaisuus Jumalan tahdon mukaiseen elämään. Usko ilman tekoja on kuollut. Se on Jumalan teko että uskomme häneen. Tekoja ja pelastumista ei saa kuitenkaan sekoittaa toisiinsa.

Elia odotti Keritin purolla Jumalan sanaa, ennen kuin lähti liikkeelle. F.B.Meyer sanoo kirjassa Virtoja erämaassa: "Useimmat meistä olisimme jo kauan ennen puron kuivumista huolehtineen tulevista päivistämme. Laulumme olisi loppunut heti, kun puron liplatus olisi lakannut. Hermostuneina olisimme kävelleet edestakaisin kuivuneella ruohikolla. Ja todennäköisesti kauan ennen puron lopullista kuivumista meillä olisi ollut oma suunnitelma valmiina, ja Jumalan siunausta rukoillen olisimme lähteneet liikkeelle." - Eikö kuulosta tutulta!

Sakarja varoitti Israelia, että nämä eivät tekisi kuten isänsä. "Ihmisen syntinen taantumista ja tuhoa rakastava puoli on aina mielellään takertunut syntisiin esikuviin, varsinkin johtajiin." Vrt. piispa, joka petti vaimoaan toisen papin kanssa, erosi, ja solmi uuden avioliiton tuon myös eronneen naispapin kanssa. Nyttemmin hän toimii perheneuvojana, ja valittiin eduskuntaan!

Matt 25:1-13.
1. "Silloin on taivasten valtakunta oleva kymmenen neitsyen kaltainen, jotka ottivat lamppunsa ja lähtivät ylkää vastaan.
2. Mutta viisi heistä oli tyhmää ja viisi ymmärtäväistä.
3. Tyhmät ottivat lamppunsa, mutta eivät ottaneet öljyä mukaansa.
4. Mutta ymmärtäväiset ottivat öljyä astioihinsa ynnä lamppunsa.
5. Yljän viipyessä tuli heille kaikille uni, ja he nukkuivat.
6. Mutta yösydännä kuului huuto: 'Katso, ylkä tulee! Menkää häntä vastaan.'
7. Silloin kaikki nämä neitsyet nousivat ja laittoivat lamppunsa kuntoon.
8. Ja tyhmät sanoivat ymmärtäväisille: 'Antakaa meille öljyänne, sillä meidän lamppumme sammuvat.'
9. Mutta ymmärtäväiset vastasivat ja sanoivat: 'Emme voi, se ei riitä meille ja teille. Menkää ennemmin myyjäin luo ostamaan itsellenne.'
10. Mutta heidän lähdettyään ostamaan ylkä tuli; ja ne, jotka olivat valmiit, menivät hänen kanssansa häihin, ja ovi suljettiin.
11. Ja myöhemmin toisetkin neitsyet tulivat ja sanoivat: 'Herra, Herra, avaa meille!'
12. Mutta hän vastasi ja sanoi: 'Totisesti minä sanon teille: minä en tunne teitä.'
13. Valvokaa siis, sillä ette tiedä päivää ettekä hetkeä.

Viisaat ja tyhmät neitsyet.
-kaikki ostivat lampun, mutta vain viisaat ostivat öljyä varastoon, kaikella rahalla.
-John Bevere selittää, että avainsanat tekstin ymmärtämiselle ovat MYYJÄIN luo OSTAMAAN.
Ilm 3:18 sanotaan: minä neuvon sinua ostamaan minulta kultaa, tulessa puhdistettua, että rikastuisit ja valkoiset vaatteet jne. Eli täytyi ostaa. Taivasten valtakuntaa Jeesus vertasi kauppiaaseen, joka etsi kalliita helmiä. Löydettyään yhden kallisarvoisen helmen hän meni ja myi kaiken, mitä hänellä oli, ja osti sen. Eli hän luopui kaikesta mitä hänellä oli saadakseen tärkeimmän asian. Tuo helmi kuvastaa samaa kuin puhtaus, valkeat vaatteet, syntien anteeksiantamus.

Neitsyt-vertaus siis kertoo siitä, että viisaat antoivat kaiken ja saivat myös kaiken. Tyhmien öljy riitti vain vähän aikaa, koska he eivät antaneet kaikkea. Viisaat antoivat aivan kaiken, ja öljy riitti.

Jumala kysyy sinulta ja minulta tänä iltana: annatko koko elämäsi Jeesukselle, vai osan vain?
Rukoillaan: lopuksi Herran siunaus.