Kategoriat: Ajankohtaista

Nämäkin orvokit ovat huimasti kasvaneet ja lisääntyneet muutamassa viikossa.

Toinen lomaviikko lopuillaan. Yhtäkkiä olisikin kovasti tarvetta päiväkodeissa sijaisista! Sain pidätellä itseäni etten olisi rynnännyt erääseen lähipäiväkotiin kun sieltä soitettiin. Hyvä kun onnistuin pitämään itseni lomalla; huomasin olevani aika väsynyt.

Käväisin Nevadassa (lue: Nivalassa) parin päivän reissulla. En taaskaan ehtinyt käydä kuin parissa paikassa kylässä, kun ei millään jaksa eikä ennätä. Suunnitelmia on kyllä. Tärkein asiani oli käydä tapaamassa serkkuani Eskoa Kestintuvalla, kehitysvammakodissa, ja sen onnistuin tekemään. En ole käynyt siellä aiemmin, vaikka aikonut olen.

Kestintuvalla on reilut 10 asukasta. Juttelimme muutamien kanssa ja minulla oli kitara mukana. Lauloin suvivirren ja muutaman muun tutun laulun. Einari ehdotteli jo uutta virttä ennen kuin edellinen oli saatu loppuun. Hän taisi toivoa, ettei lauluhetki ihan heti loppuisi. Kävin katsomassa serkun huonetta ja kirjoittamassa vieraskirjaan. Kyllähän Esko minut tunsi ja muisti! Hänellä oli jo lapsena ihmeellinen kuulomuisti: heti kun radiosta alkoi laulu, hän tiesi kuka laulaa. Itselläni ei ollut minkäänlaista tajua asiasta.

Ennen kuin hoitajat ehtivät saada kahvin pöytään, heidän piti käännyttää monta innokasta kahvin tuoksun houkuttelemaa kaveria pois keittiöstä. Lopussa kiitos seisoi kuitenkin, eli pääsimme kaikki kahvipöytään, omille paikoilleen kukin. Myös vieras sai kutsun pöytään. Hyvältä kahvi maistuikin rahkapullan kanssa. Kahvin jälkeen keittiövuorossa oleva pääsi tiskaamaan kupit koneeseen, ja vieraalla tuli lähdön aika.

Olin seuraamassa jalkapallopeliä jossa veljeni lasten joukkueen vanhemmat potkivat palloa osuuspankin joukkuetta vastaan. Oli rankkukisat ja kaikki. Sää oli lämmin kun aurinko paistoi, mutta kun se meni pilveen, tuli vilu. Kummallista! Autossa olisi ollut lisää takkeja, mutta en muka viitsinyt käydä hakemassa, vaan palelin mieluummin. Osuuspankin joukkue sai mitalit, vaikka eivät voittaneetkaan. Tasaväkisiä olivat joukkueet.

Hain kuopuksen veljen luota Reisjärveltä, ja matkalla poikkesimme vielä ystäväperheen kotiin. He ovat paluumuuttajia Reisjärvelle, ja heistä on tulevana viikonloppuna Maaselässä juttukin. Heillä on kaunis uusi koti järven rannalla. Uskon että ihana maisema hoitaa ihmisen sielua ja sisintä parhaalla tavalla. Luonto hoitaa, vesi ja tuleen tuijottaminen.

Tänäkin aamuna kävin merenrannassa Raamattuni kanssa istumassa laiturilla. Meri myrskysi toisella rannalla, mutta istumapaikassani oli aika tyyntä. Termospullo ja eväät olivat tietysti mukana. Uimalaituri on tyrskyn puolella, eikä uimisesta tullut paljon mitään, mutta vesi oli lämmintä.

Tänään oli pitkästä aikaa juttuni lehdessä. En ole saanut kirjoitettua paljon mitään. Tänä aamuna olen vähän ryhdistäytynyt. Tämän viikon ABC+ lehdessä oli minusta ja perheestäni juttua. Luepa jos saat lehden käsiisi. Se on päivän kustantama nuorten perheitten, lastenhoidon ja myös aikuisia koskeva perhelehti. Sari Savela kävi tekemässä jutun helmikuussa ja se oli nyt kesäkuun numerossa.

Taidanpa painella punkkaan lukemaan seuraavaksi. Hyvää kesän jatkoa kaikille!

Laitoin postilaatikkoon varmistaakseni oikean lehden saamisen aamulla.