Kategoriat: Ajankohtaista

Yhtäkkiä olemme taas hiljaisella viikolla astumassa pääsiäiseen. Muutaman viikon ihmeellisen lämmin jakso vaihtui muutama päivä sitten ajalle tavanomaiseen kylmyyteen, pohjoistuuleen ja lumisateiluunkin.

Alkoi kevättää niin paljon, että hankin farkkuhameen! Ehdin pitää sitä jo muutaman päivän töissäkin ennen kylmän kauden alkua. Ihan mieli nuortui; minulla oli farkkuhame viimeksi rippikouluaikoina. Muutenkaan hametta ei tule pidetyksi juuri ikinä. Mutta jospa nyt löytyisi uusi vaihe elämässä, ja osaisi kulkea hame päällä ainakin joskus.

Olen kiitollinen monista asioista. Poikien selät ovat paremmassa kunnossa, joskaan eivät ihan kunnossa. Tero tekee uskollisesti selkäjumppaa, ja muutenkin hallitsee kurinalaista elämää paremmin kuin äitinsä. Tullut siis isäänsä! Terhin kirjoitukset menivät hyvin, ja Jumala johdatti hänelle töitä heti kun kirjoitukset olivat ohi: hän saa olla syksyyn asti urakkahommissa samassa paikassa kuin viime kesänä. Pelikatkoja tulee varmasti, ja samoin opiskelupaikkoihin pyrkimisiä.

Itse olen saanut olla terveenä ja olen välttynyt flunssalta kuten Arikin, vaikka sitä on mahdottomasti pyörinyt monissa perheissä ja sairaalassa. Tero sairasteli moneen otteeseen, vaikka ei ole vuosiin ollut koulusta pois aiemmin.

Jumala on puhunut monin tavoin ja monista asioista. Mitä enemmän Hän puhuu, sitä pienemmäksi ja avuttomammaksi tulen. Koen että olen kykenemätön tekemään Hänen tahtonsa. En osaa aina edes huoliani saati kiitostani viedä Hänelle. Mutta niin pahat kuin hyvät työt kuuluu antaa Hänelle. Pahat ovat omiani, ja tarvitsen Jeesuksen veren puhdistusta niistä. Hyvät teot taas ovat Jumalan tekoja minun kauttani, ja niistä kiitos kuuluu Hänelle, ei ansiona minulle.

Hyvää Pääsiäistä! Jeesus Kristus ei jäänyt hautaan, vaan on totisesti ylösnoussut!