Kategoriat: Ajankohtaista

Hääjuhla 4.7. Oli onnellinen päivä!

Ihana kesä! Emme voi valittaa, etteikö kesää olisi kun se on mitä ilmeisin. Syksy ja kylmyys ja pimeys tulevat varmasti, joten nauttikaamme tästä, vaikka hiki virtaakin. Saamme vähän tuntumaa lähetysmaiden oloista!

Palasin illalla kansanlähetyspäiviltä Alajärveltä. Olin siellä joitakin päiviä talkoolaisena keittiössä ja koin Jumalan hoitoa ja riemua elämästä. Tämä kesä on ollut ihmeellinen ja siunattu. Olen todella kiitollinen Jumalan kokonaisvaltaisesta hoidosta kaiken suhteen. Tottahan on koko ajan kysymyksiä ilman vastausta, mutta se kuuluu elämään.

Päivät Alajärvellä olivat aivan mahtavat. Puheet ja opetukset olivat selkeitä ja raittiita. Ei tarvinnut katsoa kelloa, koska tämä loppuu, sillä puheet olivat niin mielenkiintoisia että niitä piti kuunnella tarkasti.

Joitakin poimintoja tässä mitä jäi päällimmäiseksi mieleen. Eemeli Nyyssölä puhui arjen tasolla tosi viisaasti ja ajankohtaisesti. Hän mm. sanoi että viihdelehdet eivät kuulu uskovan ihmisen kotiin. Samoin että katsokaa vaan televisiota kaiket illat ja yöt ja uskotelkaa, ettei se muka mitenkään vaikuta hengelliseen elämäänne. Samoin hän kehotti raamatun sanoin ottamaan kiinni pienet ketut, ts. varoitti avioliiton ulkopuolisista sekä irtosuhteista. Ei pidä kuvitella itseään vahvemmaksi kuin on. Yhdyn täysin Eemelin puheisiin. Samoin Leif Nummela puhui erittäin kohti käyvästi herätyksen esteistä sekä mitä on herätys. Suurin este on se, että emme ymmärrä miten paljon Jeesus meitä rakastaa! Tietysti este on myös synnintunnon puute, sekä se, että julistuksesta puuttuu Jumalan sana, jolloin ei myöskään voi tulla synnintuntoon. Valitettavasti en kuullut Timo Rämän polttopisteessä - puhetta, mutta lisäksi mm. Esko Kallio puhui tosi asiaa. Hän totesi, että herätys lähtee aina Jumalasta. Me emme saa sitä aikaan. Meillä ei ole konstia tai kikkaa tuoda herätystä, vaan Jumala sen antaa milloin tahtoo ja jos tahtoo.

Viikko sitten juhlimme Arin kanssa 25 vuotta kestänyttä avioliittoamme. Meillä oli tosi hieno juhla. Ystävät sen tekivät. Jumalan läsnäolo oli niin ihmeellisestä, että harvoin olen kokenut sellaista. Olin aivan kuin täynnä Jumalan täyteyttä. Iloitsen suuresti ystävistä jotka ovat meille korvaamattomia, siksi että ovat olemassa. Kunpa joskus voisi kutsua heitä kaikkia koolle yhtä aikaa!

Kun tätä kirjoitan, Ari istuu ulkona nauttimassa ulkoilmasta ja kotona olosta. Jyrki tekee koneella hommiaan siellä, ja kaiken hyvän päälle alkoi sataa tarpeellista kesäsadetta. On ollutkin niin kuumaa ja kuivaa, että sade on todella paikallaan. Tulisipa vielä hengen sateita!

Seuraavaksi valmistaudumme kuopuksen konfirmaatiojuhlaan. Kävin eilen häntä tapaamassa, kun oli vanhempien päivä, ja hyvin tuntui leiri sujuvan. Viimeiset tämän lajin juhlat meidän perheessä. On ihana viettää juhlaa välillä. Pidän siitä että sukua ja ystäviä saa kutsua juhlimaan. Meiltä on näinä vuosina lähtenyt niin paljon sairauspostia, että on suurta juhlaa, kun on juhlaa!

Harmittaa, kun en ehtinyt kl-päivillä nähdä kaikkia joita olisin tahtonut, mutta tuleehan ne juhlat taas ensi vuonna, joten ensi vuonna Ryttylässä jos Jumala suo!

Viime aikoina on moni eksynyt Jumalan johdatuksesta sivuilleni ja siitä olen enemmän kuin iloinen. Toivon ja rukoilen, että sivuni saavat olla siunaukseksi lukijoilleni. Hyvää heinäkuuta jokaiselle, ja Jumalan armoa ja rauhaa myös!