Kategoriat: Muu kirjoitus

matkalla-lehteen toukokuussa mutta ei julkaistu ( ei kai mahtunut tms ?)

"Joka tuulta tarkkaa, ei kylvä; ja joka pilviä pälyy, ei leikkaa." Saarn 11:4

Tällä Sanalla Herra rohkaisi, kun epäröin kirjoittamistani. Fariseukset eivät uskaltaneet tunnustaa Jeesusta, koska ihmisten antama kunnia oli heille rakkaampi kuin Jumalan antama. Kumpi meille on rakkaampi?

Sunnuntaiseuroissa vapunaattona Herra antoi näyn, mutta en rohjennut tuoda sitä esille. Tuon sen tässä, koska olen ymmärtämässä, että se tuli Jumalalta. Lukija voi tutkia sitä Jumalan edessä. Näin lauman ihmisiä. Jokainen veti valkoiset hansikkaat käteensä. Mutta Jumala sanoi: `Minulle ei riitä ulkoinen puhdistus. Minä näen sydämeen. Tarvitaan puhdistusta sisäisestä saastasta; minä tahdon puhdistaa sydämen.` - Tämä oli näky ja sana lyhykäisyydessään. Mitä se tarkoittaa?

"Minä vihaan (puolison) hylkäämistä, sanoo Herra, Israelin Jumala, ja sitä, joka verhoaa vaatteensa vääryydellä, sanoo Herra Sebaot. Valvokaa siis itseänne, älkääkä olko uskottomia." Mal 2:16.

"Maa on täynnä avionrikkojia, maa murehtii kirouksen tähden, erämaan laitumet kuivuvat. He rientävät pahuuteen, ja heidän voimanaan on väärä meno." Jer 23:10.

"He pettävät toinen toistaan eivätkä puhu totta. He ovat totuttaneet kielensä puhumaan valhetta, ovat tehneet vääryyttä väsyksiin asti." Jer 9:5.

Tässä joitakin Jumalan sanan kohtia. Ajatteletko, että tuo koskee maailman ihmisiä, jumalattomia? Mitä jos se koskeekin juuri meitä, jotka vedämme valkoiset hansikkaat kun lähdemme kirkkoon, etteivät ihmiset näe kättemme tekoja ja sydäntemme ajatuksia?

Samuel oli voitelemassa uutta kuningasta Iisain pojasta, eikä tiennyt, kenet Jumala on valinnut. Samuel ajatteli, että tämä se on, mutta Jumala sanoi:"Älä katso hänen näköään äläkä kookasta vartaloaan, sillä minä en ole häntä valinnut. Herra ei näe niin kuin ihminen näkee: ihminen näkee ulkomuodon, mutta Herra näkee sydämen:" 1 Sam 16:7. Mitä Herra näkee kun hän katsoo sinun sydämeesi, hyvä ystävä?

Luin Reino Seppäsen elämäkertaa. Kun Jumalan tuli syttyi, kolme saarnamiestä itki ja huusi pöydän alla armoa Herran edessä. Ihmiset tekivät samaa lattialla ja penkkien alla. Sydänten pesu alkoi, kun Herra oli saanut paljastaa synnit.

Me rukoilemme odottaen herätystä: se tarkoittaa murtumista meidän jokaisen kohdalla. Ei vain syntisten maailman ihmisten; yhtä lailla Jumala osoittaa meidän uskovien synnit. Jumala haluaa totuutta salatuimpaan saakka. Haluammeko me?

Paula Hakkola, Vaasa