Kategoriat: Muu kirjoitus

(10.3.06 pohjalaisessa)

Lähdimme lasten kanssa torille katsomaan jääveistoksia. Lapsethan huomasivat oitis ihanan lumikasan, jonka päältä voi laskea pyllymäkeä. Koulun piha on kohtalaisen tasainen, joten liukumäet ovat paikallaan näin talvisena aikana. Sinne siis joka lapsi liukumaan!

Mutta ikävä yllätys, voi voi! Violetti lavarumilus oli ajettu juuri lumikasan viereen. Paras pyllymäki meni suoraan lavan alle, jossa odotti joku rautatolppa. Eli siis siitä ei voinutkaan laskea. Oliko se lava pakko laittaa juuri siihen? Jos se olisi muutaman metrin kauempana, ei mitään vaaraa. Tuli vain mieleen, että aikuiset ovat taas olleet asialla, eikä ole tullut mieleen pienten pienet ilot. Sitä kasaa ei tietysti ole tarkoitettukaan lasten lasketteluun, mutta miksipä ei sitä voitaisi hyödyntää, kun ei lapsille liikaa mukavaa ajankulua ole. Lava pois, ettei kukaan loukkaa itseään!

Paula Hakkola, Vaasa