Kategoriat: Muu kirjoitus

Rakas ystävä soitti kaukaa sairaalasta. Oli taas joutunut menemään kun ei jaksa. Hän kertoi itkeskellen, kuinka kokee olevansa epäonnistunut ihminen. Kun ei jaksa niin kuin pitäisi, ja kokee olevansa vain hyödytön romukasa.

Miten tärkeitä ystävät ovatkaan! Kunpa jokaisella olisi edes yksi. Olisi joku joka sanoisi, että olet arvokas ja minulle rakas. Kunpa tämä ystävä vielä kertoisi, että on Yksi joka varmasti välittää ja rakastaa: vielä enemmän kuin kukaan ihminen kykenee. Se on sitä paitsi totta, ja aina voimassa. Meidän ihmisten rakkaus on vähän niin ja näin. Jos ei toinen hyödytä minua, tuota iloa tai täytä tarpeitani - menköön! Siinä mielessä romukasoja olemme kaikki.

Lopulta meille jää vain läheiset ihmissuhteet, ja suhde Luojaamme, jos olemme suostuneet väleihin hänen kanssaan. Kunpa voisimme olla tuo läheinen ihminen edes jollekin. Kunpa kenenkään ei tarvitsisi olla ilman yhtään läheistä, rakasta ihmistä. Luulen, että sellaisia on paljonkin. Voisitko sinä olla lähimmäinen tänään yhdelle? Minä toivon olevani.

Paula Hakkola, Vaasa