Kategoriat: Ajankohtaista

Sain yllättäen lähteä viikoksi kylpylälomalle eteläiseen naapurimaahan. Se oli virkistävä kokemus, jo senkin takia etten ole ennemmin siellä vieraillut. Haikaran pesät paalujen tai savupiippujen nokassa olivatkin mukava näky; varsinkin haikarassa syntyneelle, kuten allekirjoittanut on! (Lapsuudessa postiosoitekin oli Haikara, kunnes osoitteeksi tuli pelkkä tien nimi!)

Haluan kertoa erään kokemuksen reissusta. Se koskee ristin ja rukouksen voimaa. Varasimme ystäväni kanssa ajan kasvohoitoon. Menin sinne ennen ystävääni, ja rentouduin kun kasvojani hierottiin. Hieroja totesi että kasvoni ovat kovin kuivat ja hän voisi esitellä jotain kasvorasvaa jos tahdon. Sanoin tahtovani. Kun hän levitteli ihania rasvojaan ja ties mitä iholleni, hän välillä piti käsiään kaulallani ihan paikallaan. Minä rukoilin koko ajan. Tiedän että erilaiset terapeutit harrastavat ns. voiman siirtoa eli välittävät erilaisia voimia hoidettavalleen. Kyseessä ei ole Jumalan voima, vaan sielulliset tai ties mitkä voimat. Tottahan hoidettava voi kokea virkistymistä tai saavansa jotain apua, mutta eri asia on mitä siitä seuraa, ja mihin tulee sidotuksi mukaan. Rukoilin Herran Jeesuksen veren suojaa ja voimaa ylleni ja kiitin Hänen varjeluksestaan koko hoidon ajan. Samoin hän olkapäitä tai hartioita hieroessaan yritti siirtää jotain voimia: piti käsiään hyvän aikaa paikoillaan.

Kun hoito oli ohi, terapeutti katsoi minua jotenkin kummeksuen. Rasvat vaihtoivat omistajaa, maksoin ja lähdin. Myöhemmin ystäväni meni samaiseen paikkaan. Hänellä oli kaulassaan risti, jonka terapeutti otti pois kun ystäväni ei huomannut itse ottaa. Olimme yhdessäkin rukoilleet ystäväni kanssa ennen hänen sinne menoaan ja hänkin, totta kai, rukoili hoidon aikana. Mitään voiman siirtoa ei tapahtunut, terapeutti ei edes yrittänyt! Risti suojeli: hoitaja tiesi, että turha yrittää, kyseessä on suurempi voima kuin se mikä hänellä on. Ystävä-parkani ei saanut edes kasvorasvoja ostettua, vaikka hänelläkin oli kuiva iho, sillä terapeutti ei myynyt hänelle ystäväni kyselyistä huolimatta!

Meillä on suuri ja väkevä Jumala joka on voittanut kaikki pimeyden voimat! Kristitytkin menevät kaikenlaisiin hoitoihin kyselemättä mikä voima vaikuttaa hoitajien kautta. Tottahan Jumala suojelee omiaan kun he rukoillen kulkevat, mutta on turha maksaa turhasta! Sitä paitsi voimme sitoa itsemme. Minullakin on kokemuksia eräästäkin hoitomuodosta, johon kulutimme Arin kanssa paljon rahaa saamatta mitään vastineeksi. Aika ja raha menivät hukkaan. Terapeutti itse kertoi myöhemmin, että hän siirtää lopuksi aina energiaa hoidettavaansa. Mitä energiaa? Mistä se tulee?

Jumalan voima on ilmaista, ja kunnia annetaan Jumalalle. Ihmisessä itsessään ei ole mitään voimaa. Jos välitämme jotain energiaa, voimaa, se tulee itsemme ulkopuolelta. Jos emme ole Herran Jeesuksen verellä pestyjä, voima ei myöskään voi tulla Hänestä. Me tiedämme ja kerromme jos toimimme Jumalan voimassa. Hoitaja tietää siinä tapauksessa olevansa Jeesuksen oma. Hän uskoo että Jeesus on sovittanut hänen syntinsä, ja armossaan on ehkä antanut lahjan, jolla voi auttaa toisia. Siitä ei peritä maksua, koska voima ei ole ihmisen. Ihminen ei voi määrätä lahjaa vaan Jumalan Pyhä Henki toimii niin kuin Hän tahtoo, eikä ihminen voi siitä ottaa maksua, koska hän ei tee siinä mitään. Jumala toimii valossa ja haluaa että mekin teemme niin.

Kun Jumalan vastustajan voimaa välitetään, siitä peritään maksu. Se on salamyhkäistä ja epämääräistä. Ihmiset ovat aina olleet kiinnostuneita pimeyden teoista silloin kun eivät tahdo vaeltaa Jumalan valossa. Kaikki salaperäisyys, salailu, piilottelu, epämääräisyys yms. pitäisi nostaa tuntokarvamme pystyyn: mistä on kysymys?

Jumalan Hengen teot tulevat, ja tahdotaan tuoda valoon. Pimeys haluaa pysyä salassa. Tämä ilmentää sitä, mistä on kyse. Tämän voi todeta myös itsessään: joskus kun tekee mieli salailla jotain, tunnistan, että kyseessä on nyt jokin juttu, joka ei ole ihan oikein. Silloin tajuan myös, että tämä ei ole Herran tahto eikä Hän siunaa tätä asiaa. Mutta kun on kyseessä Jumalan tahdon mukainen juttu, tulee raikas ja hyvä olo. Ei ole salailun tai piilottelun tarvetta. Uskon että lukijakin löytää omasta elämästään esimerkkejä tästä!

"Elija astui kansan eteen ja sanoi:" Kuinka kauan te onnutte molemmille puolille? Jos Herra on Jumala, seuratkaa häntä. Mutta jos Baal on Jumala, seuratkaa häntä. "Kansa ei vastannut hänelle mitään. 1 Kun 18:21

"Vastaa minulle Herra, vastaa minulle, että tämä kansa tulisi näkemään, että sinä, Herra, olet Jumala, ja että sinä käännät heidän sydämensä takaisin." Silloin Herran tuli iski alas ja kulutti polttouhrin, puut, kivet ja mullan sekä nuoli veden, joka oli ojassa. Kun kansa näki tämän, kaikki lankesivat kasvoilleen ja sanoivat:" Herra on Jumala! Herra on Jumala!" 1 Kun 18:37-39