Kategoriat: Ajankohtaista

(alunperin kirjoitettu 12/02)

Kun nuorimmaisemme oli alle 10-vuotias pari vuotta sitten, hän suunnitteli jouluamme: Oltais kaikki makuuhuoneessa. Joulukuusi mahtuisi nurkkaan ja lahjat sen alle. Isi (joka aina makaa kun on vakavasti sairas) ja sinä voisitte maata teidän sängyssä. Sitten voisi olla kaksi yläpetiä. Mä ja isosisko voitais olla keskimmäisessä, ja isot pojat yläpetissä. Kaikki olis samassa huoneessa.

Lapselle on turvallista, että ollaan lähekkäin, että koko perhe on paikalla. Mieluummin pienessä makuuhuoneessa kuin isossa olohuoneessa jossa on mahdollisuus olla kaukana toisista. Ei ole suuret vaatimukset lapsella. Mutta onko sekin liikaa tänä vaadittu tänä jouluna monessa perheessä!

On hyvä aloittaa joulunodotuskyselyt perheessä hyvissä ajoin; silloin siihen saadaan mahtumaan jokaiselle jotakin. Jospa jokainen voisi kokea olevansa hyväksytty ja kuuluvansa perheeseen - joulurauhakin on silloin koettavissa.