Kirjoittanut: Fischer, John
Julkaistu: 2003
Arvostelut yhteensä: 1 kpl

  • Vuonna 2005

    Erikoinen ja syvällinenkin kirja 9v pojasta ja hänen kaveristaan. Edellinen kuolee, ja jälkimmäinen on kirjoittanut kirjan. Kirja on mukiinmenevä vaikka luterilaisena en toki pidä aikuiskastetta tarpeellisena, jos kaste on jo saatu lapsena.

    Eräs asia tärvelee koko kirjan. Kerrotaan henkilöstä, joka on uskossa ja on vapaamuurari ainakin ennen uskoontuloaan. Olen laittanut kustantajalle kyselyn asiasta. Vastaus ei tyydyttänyt minua. Mielestäni ei voida olettaa, että uskosta osaton lukija arvaa uskoon tulleen henkilön luopuvan vapaamuurariudesta, jos sitä ei kirjassa sanota.

    Olettamusten varaan ei voida rakentaa, jos halutaan johdattaa ihmisiä oikealle tielle. Jos kirjassa ei sanota että uskoontullut jättää harhaopit tultuaan uskoon, niin mielestäni ei voida olettaa niin välttämättä tapahtuvan. Ihmisiä ei saa johdattaa harhaan kuvittelemalla heidän tietävän asioita mitä he eivät tiedä.

    Kristillisen kirjan kirjoittajalla on vastuu, siitä mitä kirjoittaa, vaikka tietysti lukijan olisi oltava kriittinen, mutta hän ei kykene siihen aina.