Kirjoittanut: Vähäsarja, Erkki
Julkaistu: 2015
Julkaisija: JP paino&palvelu Ky 2015
Sivuja: 366
Lisätiedot: Tarinoita taipaleeltani
Suosikki: Tämä kirja kuuluu suosikkilistalleni
Arvostelut yhteensä: 1 kpl

 • 24.01.2016

  Uskomaton taidonnäyte tämä kirja! Eikä vain taidonnäyte, vaan katsaus Nivalan kulttuurihistoriaan, politiikkaan, uskonnolliseen elämään ja paljon muuta!

  Kirja on kirjoitettu uskomattoman hauskasti ja mukaantempaavasti. Toisaalta se on niin sisältörikasta, että jonkun kappaleen luettuani piti pitää parin päivän tauko.

  Vähäsarja toimi musiikkiopiston opettajana, rehtorina sekä Nivalan srk:n kanttorina vuoronperään ja välillä yhtä aikaakin. Nuoruuden hän vietti Oulun sotilassoittokunnassa (16-20-vuotiaana).
  Hänellä on valtava määrä musiikillista meriittiä, jota en jaksa edes luetella; niin hengästyttävän paljon hän on saanut aikaan. Tätä nykyä hän on pian 70-vuotias, jolloin hän lopettanee soittotuntien pidon! Perhettä on kanttori-vaimo sekä neljä aikuista lasta.

  Vähäsarja toimi minunkin pianonsoiton opettajana lukion ajan ja hän oli juuri niin pätevä kuin mitä hän kirjassa kertoo omista menetelmistään. On ilo ja kunnia, kun olen saanut olla hänen oppilaanaan.

  Vähäsarja kirjoittaa suoraan, rehellisesti ja ilman mitään mutkia uskonelämästään. Olen hänen kanssaan täysin samoilla linjoilla. Hän ei ole mikään -lainen tai -läinen eli ei kuulu mihinkään lahkoon tai herätysliikkeeseen paitsi siinä määrin kuin ne edustavat Raamatun ja Tunnustuskirjojen opetusta. Hän on Raamattu-uskollinen.

  Suosittelen lämpimästi tämän kirjan lukemista, jos saatte sen käsiinne!