Julkaistu: 2007
Arvostelut yhteensä: 5 kpl

 • Vuonna 2007

  Tilasin juuri tämän aikajärjestyksessä etenevän Raamatun ja olen lukemassa sitä Saarnivaaran rinnalla. Tässä käytetään v.1992 käännöstä. On mielenkiintoista nähdä peräjälkeen samasta aiheesta kirjoitetut kohdat eri evankeliumeissa. Samoin VT:ssa Jobin kirja on 1 Moos 12 luvun jälkeen. Sekä UT että VT on numeroitu 365 osaan joten lukemalla yhden kummastakin, saa vuodessa läpi koko Raamatun. Itse luen kuitenkin tässä vaiheessa enemmän.

 • Vuonna 2008

  Luen joka päivä Saarnivaaran Raamattua. Se on ns. vanha käännös korjattuna painoksena alkuperäisemmän käännöksen mukaan.

  Kronologinen Raamattu puolestaan on uusi käännös, jossa on Raamatun kirjat aikajärjestyksessä. Sitäkin luen joka päivä; siitä tulee oivalluksia, joita en löydä vanhasta välttämättä, vaikka enemmän pidän edellisestä.

  Virtoja erämaassa on päivähartauskirja, josta olen ammentanut usein lohdutusta. Lisäksi on muitakin hartauskirjoja, mutta tätä luen eniten.

 • Vuonna 2008

  Luin tämän läpi. Sekä uusi että vanha testamentti on jaettu 365 osaan eli vuodessa helppo lukea läpi. Tietysti VT:n osiot ovat pitempiä, kun se on pitempi kirja. Mielenkiintoista se, etten ole hoksannutkaan aiemmin, miten jotkut osat on kerrottu useaan kertaan Raamatussa. Tässä ne ovat peräkkäin, joten ei voi olla huomaamatta.

 • Vuonna 2012

  Tässä versiossa on sekä VT että UT numeroitu 365 päivään, joten yhden kun päivässä lukee molempia, niin vuodessa sen on lukenut läpi. Otin vähän loppukiriä ennen vuodenvaihdetta.

 • Vuonna 2013

  Luin läpi tämän ns. uuden käännöksen mukaisen Raamatun. Pidän siitä, että tekstit on jaoteltu aikajärjestykseen siten, että vuoden joka päiväle on oma tekstinsä, sekä VT että UT puolella.