Kirjoittanut: Ojalainen, Jorma
Julkaistu: 2016
Julkaisija: BoD
Sivuja: 376
Arvostelut yhteensä: 1 kpl

  • 08.10.2016

    Kirjan sisältö oli mielenkiintoinen. Pariskunta jää kolmeksi vuodeksi omilleen ennen eläkeikää, myy asuntonsa ja yrityksensä ja ostaa fincan, maatilan Andalusiasta Espanjasta. Kirjan lopussa he ovat asuneet talossaan 15 vuotta.
    Kirjoittaja kertoo kauniisti ystävyys- ja perhesuhteista Espanjassa ja tuo konkreettisesti esiin eron suomalaisten ja espanjalaisten välillä - meidän jäykkyyden ja epäystävällisen käytöksen, mutta toisaalta jämptiyden ja asiallisuuden. Toisaalta espanjalaisten välittömyyden, avuliaisuuden, mutta vastaavasti kärsivällisyyttä koettelevan asioiden venymisen ja sopimusten pitämättömyyden.
    Hauskasti Ojalainen kertoo, että hän luuli aiemmin, että espanjalaiset vain makaavat palmun alla ja muun ajan varastelevat...mutta hän näki, että he tekevät ahkerasti työtä ja siesta on siellä välttämätön.
    Kirja olisi ollut huippuhyvä, jos joku olisi tarkistanut oikeinkirjoituksen ja kirjoittaja olisi jättänyt alatyyliset kirosanat jms pois ja miettinyt joitakin muitakin asioita, kannattaako niitä laittaa kirjaan.