Kategoriat: Ajankohtaista

Väsyttää vielä, mutta turha mennä takaisin nukkumaan, ainakaan ihan vielä. Mutta eläkeläisenä ja vapaana nukkumaan, milloin väsyttää, voin tehdä sen kyllä hetken päästä. Jonain yönä olemme olleet Sepon kanssa neljältä aamukahvilla ja sen jälkeen menneet nukkumaan. Näin kesällä on lähes lystiä valvoa, mutta talvipimeällä ei niinkään.

Minulla on menossa

virkkausbuumi, lukeminen ei ole oikein innostanut. Tosin nyt luen mukavahkoa romaania, mutta aika höpöjuttua kumminkin. Käsitöitä tehdessä sen sijaan näen käden kaunista jälkeä.

Penaaleja olen myös ommellut vähitellen syksyn pakkaamista varten. Pehmolelujakin tarvittaisiin, mutta saa nähdä, saanko itseni syttymään vielä kissojen tekemiseen. Nyt ei innosta ja ilman tekemisen paloa ei mitään tapahdu. Urakoimaan en halua ruveta, haluan tehdä ilolla.

Kirjalukemisena

Seppo lukee meille Studdin elämäkertaa. Olen lukenut sen kauan sitten enkä edes muistanut, että hän oli ainakin aluksi Kiinassa lähetystyössä. Hänen elämänsä on ollut totta totisesti täyttä totta hengellisesti. Hän otti vaimon, josta hän tiesi lähinnä sen, että tämä oli antautunut Jeesukselle koko sydämestään. Äidilleen kirjoittaessaan hän kertoi, ettei tiennyt, minkä ikäinen tuleva vaimo on saati, miltä hän näyttää. Vain se oli tärkeää, mitä naisen sydämessä oli ja sitä hän rakasti. Avioliitosta tuli kyllä luja ja onnellinen, siitä olen varma. Minkä Jumala yhdistää, ja missä etsitään hänen tahtoaan, siinä on siunaus.

Parvekkeella

yksi iso vaaleanpunainen pelakuu on kehitellyt runsaasti nuppuja, mutta yhtään kukkaa ei ole vielä auki. Tulipunainen lempipelakuuni sen sijaan on aukaissut useita kukkia ja niissä on niin paljon nuppuja, että kukista tulee ihan palloja, kun jokainen nuppu aukeaa. Pari erilaista vaaleanpunaista on avannut kukkiaan, mutta niissä on ehkä vähemmän nuppuja joka kukassa. Ihmeellistä on seurata kukkasten kasvua. Vettä ne tarvitsevat runsaasti.

Kaksi mummonpalsamia

ovat melko jättiläisiä nekin. Kumpikin on isossa ruukussa ja kasvaa senkin takia hurjasti. Lasitettu parveke on suojainen ja lämmin ja kukat viihtyvät, kun tuuli ei pääse riepottamaan - jokin päivä sitten ollut myrskytuuli olisi repinyt niitä kyllä. Pihalla olevat krassit saivat reikiä siinä myräkässä, mutta eivät sentään irronneet purkeistaan. Löytöorvokkini sen sijaan kukoistaa, ja orvokki on kyllä ihana kukka sekin.

Viime viikolta

jäi käymättä serkkulassa kasvimaalla. Toivon, että tänään pääsemme käymään. Esteeksi voi tulla liiallinen väsymys, joten unta pitäisi saada vielä lisää. Sateet ovat kasvattaneet paitsi kylvöjä, myös rikkaruohoja ja niihin pitäisi käydä käsiksi.

Alkaa väsyttää

niin että pitää yrittää saada kuvat tänne vielä ja sitten painuttava nukkumaan. Kaunis päivä näyttäisi olevan tulossa. Siunattua ja iloista päivää sinulle tänään, rakas lukijani!

Minun silmäni sinua vartioitsee, sanoo Jumala.