Kategoriat: Ajankohtaista

Ryhdistäydyin ja tein sukat valmiiksi

Tein aamuyöllä

hereillä ollessani netissä olleen sanaleikin. Tietyt kirjaimet oli annettu, ja tehtävänannossa sanottiin, että ainakin 70 sanaa voi näistä kirjaimista muodostaa. Haluatko kokeilla?

Halusitpa tai et, niin kerron sinulle kirjaimet, ja myöhemmin laitan kuvan itse löytämistäni sanoista.

Kirjaimet ovat T U A L S O I

Vihkohommia yöllä, kun ei uni maistunut

Annan pari vinkkiä, jotka helpottavat sanojen löytymistä. Tai joita siis itse käytän ja olen kokenut tehokkaiksi:

Laitan kirjaimet konsonantti- ja vokaalijärjestykseen:

T L S   ja U A O I

Sen jälkeen kirjoitan alekkain niin monta T-kirjaimella alkavaa sanaa kuin keksin. Seuraavalle palstalle laitan L-kirjaimen ja joka kirjaimella vuorotellen alan keksiä sanoja, joita kirjaimista voi muodostaa. Sanat pitää olla yksikössä ja perusmuodossa ja jokaista kirjainta saa käyttää vain kerran. Sitä makeampaa, kun löytää joitakin sanoja, joissa on käytetty kaikki nuo kirjaimet!

Annan vielä sellaisen vinkin,

että annetuissa kirjaimissa on T ja A, ja hyvin usea sana loppuu noihin kirjaimiin. On myös paljon sanoja, jotka loppuvat S-kirjaimeen.

Itse löysin 79 sanaa tähän mennessä. Kerron löytämäni sanat myöhemmin, vaikka seuraavassa kirjoituksessa, niin että jos haluat lähteä leikkimään tätä leikkiä, niin ole hyvä!

Siunattua päivää taas tänään, arvoisa lukijani - pakkaslukemat ovat edelleen noin -25 astetta ja ulkona on sekä hyvin kaunista että hyvin kylmää.