Kategoriat: Ajankohtaista

Seppo toimi kastelijana ja voikukan kitkijänä

Kesästä voimme nauttia, kun muistamme laittaa välihousut, pipon ja käsineet tarvittaessa. Aurinko paistaa useimpina päivinä, on valoisaa ja vihreää - ihan kuin olisi kesä! Mutta jos palelee, ei tunnu mukavalta.

Eilen keskiviikkona olimme

Sepon kanssa Palosaaren torilla, vuotuinen tapahtuma. Oli siellä myyjiä, mutta välillä ei ollut juuri muita kuin myyjiä. Kehittelin ajatusta torimyynnistä ja keräsin innokkaiden mahdollisten myyjien yhteystietoja Palosaaren asukasyhdistyksen sihteerille. Ehkä saamme torille keskiviikkoisin, ainakin joskus, myyjiä ja vähän lisää elämää. Se jää nähtäväksi. Mutta sitä lämmintä säätä toivomme, että ihmiset lähtisivät liikkeelle.

Tänään menemme jälleen, jHs,

torille, sillä 11-18 siellä on jälleen myyjiä ja tapahtumia - ainakin musiikkia taustalla. Meillä on vaatteita ja nyt jopa rekki niitä varten - ja lastenvaatteita tarjolla. Ja tietysti kutomiani norsuja, penaaleja ja muuta härpäkettä. Seppo myy ns. maailmanradiota, joka on kunnollinen toimiva kapistus, Sillä voi kuunnella ohjelmia ympäri maailmaa. Kahvia ja eväitä meillä on mukana. Eilen sorruin sekä jäätelöön että pullaan, sillä naapurimyyjä tarjosi jäätelöä ja pullanmyyjä parkkeerasi viereemme. Maistuivathan ne.

Minulle tapahtui migreeni-ihme!

Viikko sitten maanantaina minulla oli kunnon migreeni koko päivän. Pyysin muun muassa seurakuntamme naisilta esirukousta. On paha mennä kanttoriksi tai kahvinkeittäjäksi pyhäaamuna, jos aamuyöstä lähtien päätä loimottaa.

Tiistaina olin töissä iltapäivän. Yleensä sen jälkeisenä päivänä on migreeni. Nyt sitä ei tullut. Eikä tullut ennen kuin eilen! Mutta minä suorastaan kerjäsin sitä, sillä poljin pyörällä puoli tuntia töihin ja toiset yli puoli tuntia takaisin, vesijumppasin tunnin ja vielä kävimme lenkillä Sepon kanssa illalla. Se yhteensä oli liikaa. En kyennyt palautumaan, joten migreeni pisti minua lepäämään ja palautumaan. En todellakaan kykene samanlaisiin suorituksiin kuin joskus nuorempana. Sitä vain en käsitä, että paljon hitaammaksi minun tulisi ruveta. Kuitenkin 8 päivää ilman migreeniä on ennätys! Tosin sinä aikana oli muita särkyjä, mutta se on elämää.

Viikolla eräänä iltana

kävimme serkkulassa ja istutin sinne lehtikaalen taimia, joita olen pari kuukautta kasvattanut parvekkeella. Sinne ne jäivät harson alle kasvamaan hyvään hoitoon. Tilliä kylvin myös. Vietimme rattoisan kahvihetken serkun perheen kanssa heidän lasiverannallaan, josta on näkymä joelle kauniiseen luontoon. Olipa ihanaa!

Äiti kieltäytyi

lähtemästä kanssani lenkille rollaattorin kanssa, kun olimme siellä viimeksi. Sisällä hän liikkuu ilman sitä ketterästi, kun alkuun pääsee. Häntä ei huimaa yhtään. Ymmärrän jotenkin sitä, ettei äiti lähde ulos kuin joskus omasta halustaan, sillä minullakin on paljon asioita, joihin minä ehdottomasti joudun sanomaan ei, vaikka haluaisin toimia. Tekisi mieleni leipoa esim. kakku, kun on Sepon nimipäivä pian. Monta päivää olen suunnitellut, mutta en vain kykene, ei ole voimia siihen. Ja työhuoneen ikkuna on edelleen pesemättä. Taannoin olisin tehnyt sen jo pari kertaa, mutta en enää. Ja siivoaminen on jäänyt minimiin, vaikka se sujuisi minulta joutuisasti. En vaan saa aikaan, sisäinen minäni sanoo, ettei ole siihen energiaa.

Mutta voin paljastaa, että kun olen töissä, Seppo siivoaa sillä aikaa! Ja kun hän lähtee jonnekin, hän varoittaa, että älä sitten ala tehdä taikinoita sillä aikaa! Minulla on hyvä ja passeli aviomies. Herran lahja minulle.

Mailis Janatuisen kirjassa

Jää luoksemme oli minulle ihan uusi tieto. Se on sikäli yllättävää, että olen lukenut kirjan ennenkin, mutta nyt tajusin erään asian, kun Seppo luki kirjaa minulle. Muistanet, että Jeesus ja kolme opetuslasta olivat vuorella, kun Elia ja Mooses ilmestyivät hänelle ja juttelivat Jeesuksen poismenosta - Kirkastusvuorella, jossa opetuslasten oli hyvä olla ja he halusivat rakentaa sinne kolme majaa. -Elia ja Mooseshan olivat henkilöitä, joiden ruumista ei haudattu. Elia otettiin taivaaseen vaunuilla, Mooses meni vuorelle eikä hänen ruumistaan löydetty. Ja myöhemmin sitten juuri nämä henkilöt ilmestyivät vuorella! Minusta tämä on merkillistä! Mitä yllätyksiä taivaassa tuleekaan esille. Nyt on niin paljon, mitä emme ymmärrä ja mikä jää salaan. Voimme käsittää vain vähän kaikesta maailmassa saati taivaallisissa.

Viime yönä

nukuin tyhmyyttäni mahallani hetken, kun saan unen siten paremmin. Pää olikin sitten kipeä, kun heräsin, koska niska oli ollut kierossa. Mutta venyttely auttoi. Paitsi rukoukset, olen kokenut hyväksi You Tubessa olevan UKK-instituutin migreeni-venyttelyt. Ne ovat helppoja, niitä ei ole liikaa yhdelle päivälle, joten ne tulevat tehdyksi. Suosittelen kokeilemaan, joka kärsii päänsärystä!

Ja mikään paraneminen tai muu ei ole yksiselitteinen sikäli, että niin moni asia vaikuttaa meihin. Olen kuukauden ajan naukkaillut Havupuu-uutejuomaa, jolla on monia terveysvaikutuksia. Minulla ei ole siitä tai ties mistä johtuen ollut juurikaan allergiaoireita tänä keväänä. Ainoastaan silmäoireita, jotka alkoivat jo syksyllä ja johon käytän Oftagel-silmätippoja, jotka vain kosteuttavat silmiä, mutta ne pelkästään auttavat minulla silmien kutinaan. Oftagelia on saatavana myös sellaisena, joka auttaa allergiaoireisiin, sanoi farmaseutti, mutta en näköjään ole tarvinnut.

On aika

ruveta toiselle aamupalalle, sillä Seppokin heräsi. Aamukahvin ja mösselön jälkeen menin takaisin torkkumaan ja rukoilemaan peiton alle ja nyt aion syödä voileipiä. Voi hyvin, arvoisa lukijani, ja iloitaan päivästä ja elämästä!

Ilo Herrassa on minun väkevyyteni.