Kategoriat: Ajankohtaista

Uutta pikkuista katsomassa torstaina

Hiljainen hetki, ellei lasketa pyykkikoneen ääntä ja pihaltamme vähäisesti kantautuvia koneiden jyristelyjä - uutta roskissysteemiä siellä miehet ovat tekemässä. Seppoa harmitti, kun ei ollenkaan räjäytetty esiin tullutta kalliota, vaan porattiin ilman erikoisempaa meteliä vain.

Istun keittiön

Muratti olohuoneessa, pihalla työmaa

pöydän ääressä. Kone mahtuu olemaan  pöydän toisessa päässä ikkunan lähellä ja voin samalla tiirailla pihalle. Vaahterat ovat lehdettömiä. Eilen orava nakerteli kai vaahteran siemeniä, kun innokkaasti kauan aikaa pyöri vaahteran oksilla ja jotain se koko ajan söi. Oravia ja rusakoita on aika paljon näillä pihoilla.

Mennyt viikko

sitten lääkärissä käynnin on mennyt kahtalaisesti. Perjantaihin asti olin migreenitön, mutta sittenhän meillä oli Joulun lapsi -pakkaaminen. Sehän meni mainiosti. Mutta työ oli tiivistä, tuli kuumakin, piti olla terävänä, että kaikki hoitui. Olin ihan piesty illalla, mutta kyllä se kannatti, ilta oli sen väärtti. Koskaan emme ole pakanneet näin paljon. Muutamasta viime paketista jäi jotain puuttumaan, mitä olisimme sinne halunneet laittaa, mutta Helsingin päässä laatikot vielä tarkistetaan ja siellä laitetaan lisää tai vaihdetaan sukkaa sopivamman kokoiseksi, jos tarpeen.

Sitten alkoikin

taas migreeni jyllätä. Tosin lauantaina se meni panadolilla ja unella ohi kahdessa tunnissa, mitä ihmettelin. Sunnuntaina olimme messussa, olin kahvitusvuorossa. Päivällä teimme pienen lenkin. Olin vain tavallisen väsynyt. Maanantaina heräsin migreeniin, jota kesti iltaan asti. Panadolia otin lääkärin kehotuksesta, mitään vahvempaa ei ole tarvinnut onneksi viikkoon ottaa. Eilen jopa nukuin iltapäivällä. Seppo lähti käymään kaupungilla, minä en jaksanut. Aloin kuunnella saarnaa, ja se on varma tapa minun nukahtaa. Muutoin keskityn siihen, että yritän nukahtaa, enkä onnistu. Mutta kun keskityn kuuntelemaan, uni tulee helposti. Hmmh.

Tänään menen

Palloja pakettiin

toistamiseen lääkärille. Katsotaan, miten sen jälkeen sujuu. Koin kyllä akupunktion auttavan, lihakset ehkä rentoutuivat, olin terveen väsynyt enkä tapani mukaan kireän virkeä.

Valoa marraskuussa!

Perjantaina,

kun kaikki olivat tulleet, pöydät oli laitettu jonoon ja tavarat olivat paikoillaan, rukoilimme yhdessä ja kertasimme, ketä on paikalla. Neule- ja paitavastaavat ovat lisäkseni olleet mukana alusta asti, 7 vuotta. Muut siltä väliltä, yhden uudenkin naisen rekrytoin mukaan seurakunnasta ja hän lupasi tulla jatkossakin.

Kolme tuntia uurastimme 9 hengen voimin, yksi lähti töihin yövuoroon aiemmin. Välillä joimme kahvia ja huilasimme, juttelimme. Kun laatikot olivat valmiina, Pekka ja Seppo veivät isolla autolla 16 isoa laatikkoa (161 kenkälaatikkoa) sekä Sepon tallissa keväästä asti odottaneet 8 laatikkoa (75 kenkälaatikkoa) pakettien keräyspisteeseen. 236 kenkälaatikkolahjaa siis tänä vuonna. Jotkut aikoivat tehdä vielä lastenlasten kanssa paketin tällä viikolla. Kiitos Jumalalle, kiitos jokaiselle lahjoittajalle! Paketit menevät tänä vuonna myös Ukrainaan Romanian lisäksi.

Eilen

saimme muutaman lapsenlapsen hoitoon joiksikin tunneiksi. Saarukka otti ensiaskelia vohvelikankaan ompelussa ja hienosti homma alkoi sujua. Lisäksi teimme eräänlaisen kranssin. Itse olen tehnyt aiemmin jo omenakranssin. Kehyksenä oli taannoin pajusta tekemäni runko, josta riivin pois kukkaset, jotka olivat pölyttyneet ja päällystin kehän kangasnauhalla. Sepon edesmenneestä peltipaidasta leikkasin lehtiä, jotka ompelin kehään kiinni ja samalla omenat. Saarukan kranssiin solmimme pikkuisia lahjapaketteja. Kirpparilta olin löytänyt parin euron purkin, jossa omenat ja lahjapakettihärpäkkeet olivat.

Valmistaudumme

kirkkovuoden päätösjuhlaan. Sunnuntaina Otto piti todella hyvän saarnan, jossa hän puhui 10 neitsyestä ja selitti tarkoin, mikä ero viidella viisaalla ja viidellä tyhmällä oli. Kaikkihan he nukkuivat siinä vaiheessa, kun ylkä saapui. Suosittelen kuuntelemaan, aihe on mielenkiintoinen ja tuiki tärkeä! lhpk.fi/saarnat. Minulla on soittovuoro ensi pyhänä, jos Herra suo - tervetuloa muutkin paikalle, jos kynnelle kykenette!

Valvokaa siis, sillä ette tiedä päivää ettekä hetkeä. ( Matt. 25:13)

Jos aion

tehdä pienen roskisdyykkauslenkin, niin on aika lopetella ja lähteä ulos. Toivotan siunattua viikkoa, arvoisa lukijani!