Kategoriat: Ajankohtaista

Suosittelen

juuri lukemaani kirjaa Opintiellä. Se on uskomattoman tuntuinen tarina. Kuitenkin mietin, kuinka paljon vastaavia tarinoita pullahtaa silloin tällöin esille sanomalehtien sivuilta, kun löytyy jokin perhe, jonka olemassa olosta ei kukaan ole tiennyt mitään.

Tässä tarinassa henkilöt ovat näkyviä. 7-lapsinen perhe Idahossa, isä mielipuolinen mormonien oppien ja omien kuvitelmiensa sekoittama.

Jokaisessa perheessä

on oma tarinansa, jota ulkopuoliset eivät näe eivätkä ymmärrä, sillä jokainen perhe on oma sisäinen maailmansa. Niin tässäkin perheessä. Taran opetti veli lukemaan, kun hän oli neljävuotias. Kouluun hän ei päässyt, lääkäreihin ei luotettu, kaikki yhteiskunnan taholta tuleva oli pahasta.

Taran irrottautuminen isän otteesta kesti pitkään, oli vaikea, raskas ja pelottavakin. Mutta viimein Tara pääsi irti ja sai sentään kolme sisarustaan pitää vielä elämässään sekä pari tätiä, vaikka muu perhe hylkäsi hänet. Kirjoittaja on v. 1986 syntynyt. Hän pääsi yliopistoon opiskelemaan ja 10 vuodessa hän väitteli tohtoriksi, joten myös kirja on kirjoitettu lahjakkuutta osoittaen ja siitä voi löytää monikin itsensä. Suosittelen siis! Hyvää pyhäpäivää, arvoisa lukijani!