Kategoriat: Ajankohtaista

Tänään en lähtenyt lenkille töiden jälkeen. Yleensä olemme käyneet vaikkapa vain puolen tunnin kirmailulla, mutta tänään minua ei huvittanut. Sen sijaan keksin, mitä teen kankaalle, jonka sain mieheltäni keväällä. Ompelin sen verhoksi työhuoneeseen, sillä värit sopivat sinne. Mutta ennen kuin verhon voi vaihtaa, on pestävä ikkuna ja sen teimme miehen kanssa. Ikkunamme ovat niin leveät, että niitä on toisen kannateltava, kun ne avataan. Mies kannatteli, minä pesin. Jälki oli tietysti sellaista kuin se minun jäljiltäni on, mutta kelpaa seuraavaan pesuun asti. Sade kuitenkin juovittaa ikkunat pikapuoliin.

Mieheni

on ostanut ikkunanpesuvälineet. Oma ikkunalastani on hävinnyt jonnekin. Liekö samassa paikassa kuin kaunis pellavamekkoni, jota ei tosiaan löydy mistään. Koska on välineet pitkine varsineen, pesen jonain päivänä parvekkeen lasit, mutta en tänään. Tuuli on aika raju, ja mielestäni useamman kuin yhden ikkunan pesu työpäivän jälkeen on jo liioittelua.

Eilistä lenkkinäkymää

Saan kotonani

parempaa palvelua kuin piispa pappilassa. Mainitsin eilen miehelle, että jahka saan joskus ruusuja, niin voin kuivata ne ja saan niistä kauniita kuivakukkia. Yksi miehen antama on jo kuivumassa. Tänään töistä tultuani mies oli imuroinut huushollin ja ostanut pöydälle kauniita ruusuja. Ihan tässä mykistyy moisesta huomaavaisuudesta. Itse en tietysti puhunut ruusujen saamisesta mitenkään vihjailevasti. Kunhan sanoin vink, vink, lauseen lopussa.

Miehellä on

Miehen harrastus

hieno luonne. Hän ei ryhdy tappelemaan ollenkaan eikä minun kyllä tee mieli liioin. Veljeni kysyi tänään viimeksi, kuinka Seppo on pärjännyt minun kanssani ja hihitteli samalla, kun kysyi. Ilmeisesti minun kanssani on vaikea pärjätä, minkä haikeasti huokaisten yritän niellä. Mutta jos osaa vaikenemisen jalon taidon, kuten mieheni osaa, mitään vaikeuksia ei näytä ilmaantuvan. Kuka nyt yksin jaksaa tapella.

Minun harrastukseni

Olemme lukeneet

ja käyneet läpi jo monta avioliittoleiriohjelmaa. Ne on testattu avioliitossani Arin kanssa ja koska se liitto kesti loppuun asti, niin samat ohjeet ovat varmasti kertaamisen väärtti myös Sepon kanssa. Me rukoilemme ahkerasti avioliittomme puolesta yhdessä ja erikseen, ja Jumala on luvannut kuulla, kun me Jeesuksen nimessä pyydämme tällaista oikeaa ja tarpeellista asiaa. Ihmisluonne on niin kimurantti tapaus syntisine vääristymineen, että Jumalan apu on enemmän kuin tarpeen jokaisessa avioliitossa.

Mies lähti

Maitopurkeista kehikot

lenkille ja viemään postia kirjelaatikkoon. Minä en tosiaan lähtenyt, ilta tuntuu joskus lyhyeltä töiden jälkeen, kun on niin paljon hauskaa, mitä tahtoisin tehdä. Ompelemista ja muuta. Mies hoitelee imuroinnit ja siivoukset pitkälle, ja kaupassakin hän pääsääntöisesti käy. Minä puolestani pyrin jaksamaan töissä ja tähän asti olen jaksanut ihan hyvin. Valoisuus ja hyvä sää on bonusta, mutta eilisellä sateellakin selvisin töihin ja nautin raikkaasta ilmasta.

Työmatkan varrelta

Seurakunnassamme

kävijämäärä on lisääntynyt pikkuhiljaa. Viimeksi meitä oli noin 50 ja uusia kävijöitä oli useita. Pyhäkoulu on joka kerta, lasten vanhemmat pitävät sitä vuorotellen. Vapaaehtoisia on riittänyt suntioiksi, kahvinkeittäjiksi, alttarikukkien tuojiksi  ja kanttoreiksi, ja johtokunta kokoontuu säännöllisesti päättämään asioista ja tiedottaa niistä seurakunnalle. Pastori lähettää halukkaille joka viikko sunnuntain teksit ja virret etukäteen sähköpostiin. Saarnat ovat aina Raamattuun pitäytyviä ja syvästi hoitavia riippumatta, onko oma vai joku muu pastori saarnaamassa, mitä tapahtuu oman pastorimme lomien ja kuukausivapaiden aikana. Ehtoollista vietämme joka sunnuntai.

Olen kuunnellut Loimaalla elokuun alussa olleiden kesäjuhlien puheita netistä, ja nautin suuresti upeasta virrenveisuusta. Ohjelmat ovat kuultavissa lhpk.fi -sivustolta.

Huomenissa

mies lähtee hakemaan lisää työkaluja ja muuta omaisuutta asunnoltaan Keski-Suomesta, mutta palaa seuraavana päivänä kotiin. Itselläni on vanhempainilta töissä huomenna, joten vapaa-ajan ongelmia minulle ei ehdi muodostua.

Siunattua alkusyksyä, arvoisa lukijani, Sano vain sana -kirjan, Lhpk, tekstin saattelemana:

Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti. -Matt 28:19-20

- - Miten tullaan Jeesuksen valtakuntaan? Tämä ei tapahdu poliittisesti vaan liturgisesti. Kyse ei ole sotatoimista vaan evankeliumin julistuksesta. Valtakuntaan tullaan sisään kasteen kautta.

Kun sinut on kerran kastettu vedellä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen, olet asetettu Kristuksen kuninkaallisen merkin alle. Sinua kutsutaan yhdessä muiden valtakunnan jäsenten kanssa tulemaan usein jumalanpalvelukseen kuullaksesi Kuninkaasi sanat sinulle. Sanallaan hän pitää sinusta huolen ja on kanssasi.