Kategoriat: Ajankohtaista

2019

Kirjoittaminen on minulle terapiaa. Työstän samalla omia ajatuksiani ja tuntemuksiani, kokoan sisintäni. Ja minulla on tarve jakaa. Tiedän, ettei kaikilla ole, vaikka ajatuksia ja aiheita olisi, mutta mehän olemme erilaisia, me ihmiset.

Tämä päivä

2018

on jälleen ollut työteliäs, vaikka äkkiä ajatellen emme ole tehneet mitään erityistä. Nukuimme hyvät yöunet, söimme puuron ja minä kahvia useamman kupillisen. Luimme kumpikin Raamattuamme ja rukoilimme yhdessä ennen kuin ryntäsimme päivän tehtäviin. Ensimmäinen oli parvekkeen tyhjennys. Nostelimme kukat ja muut olohuoneeseen ja käärimme parvekkeen lattialla olleen kokolattiamaton rullalle. Se oli paikoin tarttunut kiinni, mutta maalattu sementtilattia oli onneksi siisti. Mies kantoi vanhan maton roskikseen, aikansa palvellut.

2017

Mies korjasi

irti päässeen kaihtimen. Minun hermoni eivät kestä tutkia, miten joku tuollainen on mennyt rikki ja miten se korjataan. Mieheltä se käy. Minulta taas sujui lattian jynssääminen niistä kohdin, mistä matto oli tarttunut kiinni. Hiki hatussa hinkkasin lattiaa ja lopuksi lakaisimme, imuroimme ja minä pesin lattian, josta tuli oikein siisti. Mies tomutti katon ja seinät pölyistä. Huomenna on tarkoitus levittää uusi ruohomatto sinne ja nostella tavarat paikoilleen.

Lähdimme kaupungille,

2016

mies nettikauppaan ja minä kirpparille. Löysin maton ja muutakin mukavaa. Kävin ruokakaupassa, ostin salaattijuustoja ja kaurahiutaleita. Takaisin kirpparille, jonne mieskin tuli asioiltaan. Mies lähti kantamusten kanssa  kävelemään pyörineen kotiin, minä jatkoin matkaa patjakaupoille. Kävin kahdessa huonekaluliikkeessä ja tein kaupat halvemmassa. Siitä tulee lasten varavuoteeseen patja, sitä pitää pienentää aika lailla. Saamme ensi viikolla yövieraita.

2015

Kotiin tultuani

lähes 10 kilometrin lenkiltä mies oli vasta hänkin saapunut. Söimme eilistä makaroonilaatikkoa, joka maistui tänään paremmalle kuin eilen. Ehkä meillä oli enemmän nälkä. Salaattiakin saimme, sillä toki tein sitä, sillä pidän erityisesti Lidlin salaattijuustosta, jossa on hyvät mausteet ja maku. Laitan yleensä salaattiin salaattia/keräsalaattia, tomaatteja ja sipulia sekä salaattijuustoa öljyineen.

Oli levon aika,

2014

tosin en muista, miten lepäsimme, mutta ainakin aioimme. Joka tapauksessa ennen kuin lähikirjasto meni kiinni, lähdimme kävelylle ja kävimme lukemassa päivän lehden siellä. Itse lainasin lisäksi muutamia naistenlehtiä sekä Tylerin kirjan ja varasin pari muuta, joita ei ollut paikalla. Aion kannattaa ponnekkaasti paikallista kirjastoa, ettei sitä suljettaisi, sillä kaikki mahdollinen on nykyisin lakkautusuhan alla. Mies kävi puolestaan lähiapteekissa - apteekin onneksi me kaksi tehokuluttajaa olemme muuttaneet maisemiin.

Ettei menisi liian työpainotteiseksi tämä kesäinen olomme, kävimme myös paikallisessa Othellossa. Ostimme komeat leivoskahvit ja nautimme ne hyvällä mielellä. Minä ostin lisäksi eilisen leivän, jota sitten innokkaasti maistelimme, kun tein meille munakasta iltaruuaksi.

2013

Iltasella

kaivon ompelukoneen työpöydälle. Puolia en löytänyt, vain yhden, mutta se riitti. Mihin ihmeeseen olen puolat pakannut? En ymmärrä. Mutta langat löysin ja tein kirpparilta ostamistani liinoista jalkaraheihin suojukset sekä pannunalusen. Lyhensin ostamaani liinaa sopivasti parvekkeen sivupöydälle, johon laitan kukkia.

Tylerin kirjaa

2012

olen hiukan aloittanut. En ole vielä varma, imaiseeko se minut mukaansa. Olen kyllä pitänyt kovasti hänen joistakin kirjoistaan. On iltateen aika, mies huutelee minua keittiöön. Toivotan siunattua loppuviikkoa, arvoisa lukijani!

Joka kuulee minun sanani, ja uskoo häneen, joka on minut lähettänyt, sillä on iankaikkinen elämä. -Joh 5:24. Jumalan sanan kuuleminen synnyttää uskon, joka lahjoittaa meille päättymättömän elämän. -Sano vain sana, Lhpk

jk. Kuvat ovat heinäkuulta kunakin vuonna