Kategoriat: Ajankohtaista

Jotta rakkaista lukijoistani ei kukaan tuskaantuisi ja saisi vieroitusoireita, kun en ole pariin päivään kirjoittanut, niin tiedoksi, että olen edelleen mönkinyt pusikoissa mustikoiden perässä ja vähän vadelmienkin!

Eilen olin

toki kirkossa, säestin virret, join kirkkokahvit ja poikkesimme Amekin kanssa pihakirppikselle. Sitten kotiin pötköttämään hetkeksi, kunnes lähdin uimaan. Olkihattu meinasi lähteä tuulen mukaan, sillä tuuli oli railakas. Uinnin jälkeen kipaisin erään Terhin ystävättären luo lettukahveille. Olihan yleinen ravintolapäivä, ja neito tarjoili itävaltalaisia lettuja. Emme olleet aiemmin tavanneet, mutta juttuahan meillä riitti.

Kotiin takaisin, kunnes päätin, että ehei, minä lähden metsään! Alan helposti mietiskelemään olemattomia, jos en tee mitään. Metsässä sen sijaan voin laulella ja ajatella samalla, kun haahuilen marjojen perässä.

Kestolauluni

on ollut  muutamia päiviä luterilaisen virsikirjan virsi Minua aina johtaa Hän... laulun sanoja en voi kirjoittaa, sillä virsikirjani on työpaikalla.

Työpäivä

oli vauhdikas ja se sopii minulle. Tekemistä koko ajan, näen käteni jäljen. Astiat koneeseen ja pois, pöydät puhtaiksi. Kaupasta lisää ruokaa kärryllinen ja ne järjestykseen omille paikoilleen. Välillä pianon luo soittelemaan itselleni ja toisillekin iloksi. Kun siivooja on pessyt keittiön lattian, kipitän takaisin sinne taas konetta tyhjentämään ja kahvia keittämään. Aika kuluu rattoisasta, minä tykkään tällaisesta!

Tänäkin iltana

olin metsässä kolmisen tuntia. En voinut mennä palatessani uimaan, sillä käytin puhtaan paitani päähineenä, koska huivi oli jäänyt kotiin. Sääsket olivat innoissaan, sillä tuulta ei ollut ollenkaan. Eilen kylläkin tuuli raivoisasti ja eilisen marjat puhdistin meren rannalla tuulessa. Sain pitää ämpäristä tosissani kiinni, ettei tuuli vienyt sitäkin. Tänään käytin imuria puhdistukseen, tuulesta ei ollut mihinkään.

Naapurin pappa

Rakastan kukkia ja niiden kauneutta

toi iltapäivällä kaloja. Perkasin ja laitoin niihin suolaa, paistan ne huomenna, samalla kun leivon pullaa leskiryhmän kokoontumiseen.

Tiskit tiskattu,

pöydät pyyhitty ja mustikka-vadelma -hilloa keitetty. Löysin metsästä pari desiä vadelmia. Poimiahan ne piti, eivät ne siellä odottaneet valmiina. Roskat ja kalan perkeet viety jäteastioihin.

On aika

kipata itseni nukkumaan. Onnellisen päivän ilta, toivottavasti sinullakin, arvoisa lukijani!

Huomenna tiistaina kokoontuu leskien vertaistukiryhmä Korsholmanpuistikko 44:ssä klo 16.30-18. Tervetuloa kaikki työikäisenä leskeytyneet miehet ja naiset!

www.nuoretlesket.fi/yhteiso/vaasan-seudun-nuorten-leskien-vertaistukiryhma/