Kategoriat: Muu kirjoitus

Löydän kaduilta ja sen varsilta runsaasti ihmisiltä pudonnutta omaisuutta. Luultavasti omistakin taskuistani putoilee kaikenlaista kulkiessani. Mutta se on selittämätöntä, miksi jotkut jättävät varta vasten omat roskansa matkansa varrelle.

Asiallista ja asiatonta vouhotusta luonnon suojelun puolesta ilmenee. Suuria visioita, kuinka maailma voidaan pelastaa. Mutta omaisuuskin karttuu pienistä lanteista, purot virtaavat vuolaisiin vesiin.

Kasvatus ja malliesimerkki ovat avainsanoja ympäristöstämme huolehtimisen suhteen. Jos vanhemmat nakkelevat auton ikkunasta roskat tielle ja pudottelevat karkkipaperinsa kadulle, suotuisa esimerkki roskaamiselle on annettu. Lapset tekevät kuten vanhemmatkin.

Itsekin yhä seuraan äitini ohjeita ja toimintamalleja, varsinkin hyväksi havaitsemiani. Monet eivät tule ajatelleeksi tekemisiään, vaan noudattavat saamaansa kasvatusta, hyvässä ja pahassa.

 

- Tekstiä oli hiukan muutettu, mutta pääsisältö oli tämä - otsikkoa en muista...