Kategoriat: Ajankohtaista

Istutin aamusella pensaan, jonka olin saanut ystävältäni ja joka on purkissa odottanut reilun viikon maahan pääsyä. Odotin hiukan, että saisin apua kysymältäni henkilöltä, mutta lopulta arvelin, että oma apu, paras apu ja hyppäsin lapion päälle. Konkreettisesti, sillä maa tallin seinän vieressä on kivistä ja pinnan alta savista. Sain riittävän ison kolon maahan, heitin kananlantaa, istutin ja kastelin pensaan.

Heitin pois

Aina ihanat pelakuut!

yhdestä purkista apaattiset orvokit ja siirsin tilalle samettiruusuja. Kastelin kuivat kukkaset, toin persiljaa, ruohosipulia ja salaattia voileivän päälle tullessani. Ämpärit ovat puolillaan vettä aamuisin, vaikka ei varsinaisesti kai ole satanutkaan. Otan talteen sadevedet, se käy helpommin ja on varmaan parempaa vettä kuin vesihanasta loroteltu.

Uutta Katekismusta

olen vähäsen lueskellut. Siinä ohjeistetaan Kuinka ihmisjärkeä tulee käyttää Pyhän Raamatun ymmärtämisessä:

A. Raamattu on kirjoitettu ihmiskielellä. Sitä on luettava tavalliseen tapaan, kielen, kieliopin ja tekstin ilmeisen tarkoituksen mukaisesti. Pyhän Hengen johdatus on olennaista sen oikealle ymmärtämiselle.

Ps 119:73 Anna minulle ymmärrys oppiakseni sinun käskysi.

- -

B. Toisin kuin kaikki muut kirjat, Raamattu on Jumalan sana ja totuus. Raamattu on kirjoitettu erityisesti hengellisen elämän lähteeksi. Se on osoittautunut myös luotettavaksi niin historian kuin kielitieteenkin tutkimuksissa.

Room 3:4 Olkoon Jumala totinen, mutta jokainen ihminen valhettelija, niinkuin kirjoitettu on: "Että sinut havaittaisiin vanhurskaaksi sanoissasi ja että voittaisit, kun sinun kanssasi oikeutta käydään".

2. Kor 10:5 Me hajotamme maahan järjen päätelmät ja jokaisen varustuksen, joka nostetaan Jumalan tuntemista vastaan.

Minkki Hietasaaren tien kupeen kolossa

Lähdin käppäilemään

uimaan. Matkalla muistin, että juuri tähän aikaan naisten pukuhuone Hietasaaressa ei ole käytettävissä. Mutta takaisin en palannut. Soitin matkalla äidilleni ja kyselin aamuheräämiset ja muut kuulumiset. Perillä vaihdoin yleisellä rannalla pukukopissa uikkarit ylleni. Ranta oli autio, oli vielä varhaista, aurinko paistoi. Menin uimaan laiturilta, meri oli kohtalaisen tyyni. Kelluin moneen kertaan, vaikka juuri olin päättänyt, että nyt en kastele hiuksiani. En malttanut olla kuitenkaan lekottelematta selälläni, kastukoot hiukset!

Joku pariskunta oli tullut rannalle. Ottivat kuvia itsestään ja toisistaan, varmaan merestä ja lokeista myös. Naisella oli pitkä, vaalea mekko. Kesäinen näky.

Paluumatkalla

tapasin tuttavarouvan, 79-vuotiaan, joka oli tavanomaisella aamulenkillään. Lähdin hänen mukaansa hänen lenkilleen, juttelimme koko matkan, kunnes hän lähellä kotiani kääntyi omaan kotiinsa. Hänellä pitkä elämä yhdessä puolison kanssa, leskeyttä muutama vuosi. Niin erilainen elämä meillä. Sanoi rukoilevansa puolestani joka ilta. Kiitos siitä Jumalalle! Itse olen huono rukoilija.

Viime viikolla

en ehtinyt tai viitsinyt imuroida, miten sen ottaa. Tänään tein sen, tuntui kuin olisin isommankin urakan hoitanut. Sen jälkeen olikin hauska taas lekotella sohvalla ja lukea kirjaa sekä syödä lounas selällään maaten samalla. Pari kananmunaa, sipuli ja makkaraa. Kaaliraastetta salaatinkasteella kuorrutettuna, hyvää! Kahvia tietysti.

Vaeltakaamme väsymättä

Netraamattua

aloitin kuuntelemaan ihan alusta, Mooseksen kirjoista. Päätin kuunnella järjestyksessä, yleensä olen kuunnellut sieltä täältä. Kuuntelin tänä aamuna lisäksi Anssi Simojoen opetuksen, jonka hän oli pitänyt 2.7. ja joka käsitteli aihetta: milloin islamin mielivalta loppuu tai jotain vastaavaa. Se oli mielenkiintoinen, löytyy www.lhpk.fi ja sieltä opetukset.

Simojoki sanoi, että siinä missä kristinuskossa kyse on sydämestä, antautumisesta Jumalalle, islamissa on kyse elämäntavasta. Niinhän se on. Aihe on moninainen, vaikea ja raskas. Herra auttakoon, Hänen tahtonsa tapahtukoon maailmassa ja kyllä se tapahtuukin. Isä meidän -rukouksessa pyydämme, että se tapahtuu myös minun omassa elämässäni. Sitä toivon ja rukoilen hartaasti!

Horace Bushnell sanoo:

Jos pyydät Herralta johdatusta, Hän sen kyllä antaa. Mutta Hän ei kartoita sinulle kaikkia suunnitelmiaan, mitä Hänellä on elämääsi varten. Hän osoittaa sinulle vain tien, jota sinun on iloisin ja luottavaisin mielin kuljettava eteenpäin. Ja kun niin teet, saat kokea Hänen johdatustaan aina perille asti. -Cowman: Virtoja erämaassa

Olen kävellyt

Tänä aamuna uimareissun varrelta

noin 100 km/kk vuoden alusta. Jospa 700 km täyttyy tänään, sen takia lähden taas marssimaan. Menen Karhulaan tyttären luo iltapäiväkahville, mukavaa. Sukankutimen otan mukaan, vaikka voi olla, etten ehdi juuri kutoa, kun Amanda alkaa touhuta.

...myöhemmin,

kun palasin kotiin Karhulasta. En tosiaan ehtinyt kutoa. Söimme jäätelöä ja tyttären kanssa joimme kahvia. Pitelin vähän aikaa Imppu-tyttöstä (nimi muutettu) sylissäni ja luin Amandalle sohvalla. Lääkärileikki on vakioleikki, lopuksi luimme Isä meidän, jota Amanda ei malttanut lukea kuin aamenen verran - ei päiväunia tänäänkään!

Lapsonen vilkutti portailla kauan aikaa, kun kävelin reppu selässä kotiin päin. Ja minä vilkutin takaisin.

Sain pistellä vikkelästi, ja ehdin juuri kotiin ennen kuin kova sade alkoi. Sää oli hyvin painostava, joten sade oli odotettavissa. Nyt taas ämpärit täyteen kasteluvettä, mahtavaa!

Voi hyvin, arvoisa lukijani!