Kategoriat: Ajankohtaista

Tiinun rehevät pelakuut

Aamuisin uimassa Hietasaaressa, päivällä kylässä. Eilen olin Ankiinan ja miehensä Sepen kanssa Mikkelssonin perheessä iltapäiväkahvilla. Kaikki meidän seurakuntalaisia, mukavia ihmisiä. Kesä on ensi kerran minulle tällaista mukavaa kyläilyaikaa, rentoa ja hauskaa. Kyllä minä ehdin välillä murhemielelläkin olla, mutta pääsääntöisesti nautin kesästäni.

Amanda, 2,5v, oli eilen ilonani. Keinumista, hiekkalaatikkoa, pieniä raamatunkertomuksia ja lepohetki. Amanda ei nukkunut, piti silmiä kiinni istuallaan, että luulisin hänen nukkuvan. - "Hei, hei, mummo" on suloista kuultavaa lapsen suusta!

Tänään ampaisimme

Amekin kanssa Pekun ja Tiinun luokse. Heillä on suloinen siirtolapuutarhamökki 25 km päässä kaupungista. Rakastuin paikkaan suin päin! Jos minulla olisi 25-30 tuhatta euroa, ostaisin sellaisen kai heti! Nyt täytyy vaan yrittää ujuttaa itsensä kylään edellä mainittuun paikkaan silloin tällöin. Kävimme syömässä läheisessä merenrantaravintolassa, ruoka oli erinomaista!

Sukat ja Santiago mielessäni...

Minulla on sukankudin

mukana joka paikassa, sillä sukkia puuttuu lähes sata paria vielä ja aikaa on kolmisen kuukautta kutoa niitä. Paniikkia ei ole, sillä niitä voidaan vaikka ostaa lopuksi, jos emme ehdi kutoa. Uskon kuitenkin, että niitä putkahtaa jostain yllättäen, sitä toivon kovasti. Niin viime vuonnakin kävi, oli kutojia ja lahjoittajia. Kyse on siis edelleen Joulun lapsi -kampanjasta.

Luin netistä, että joulunlapsipaketteja tehdään 100 maassa noin 20 maahan. En muista, tehdäänkö paketteja yhteensä noin miljoona, vai mikä se määrä mahtoi olla, mutta paljon kuitenkin. Ihmisillä on halu tehdä hyvää ja jakaa omastaan! Suomestahan paketit lähetetään Moldovaan ja Romaniaan, viime vuonna niitä taisi kertyä yli 300 tuhatta. Poikkeuksena aiempiin vuosiin enää ei lähetetä hammastahnaa eikä karkkipussia tullivaikeuksien, maiden kuumuuden takia ja käytäntöjen yhtenäisyyden takia.

On sadellut

sopivasti, sain ämpärit taas täyteen vettä talon nurkalta ja kastelin pihakukat. Nokkosvesi seisoo nurkassa haisemassa, uskon sen olevan eliksiiriä kukkasille. Ainakin ne kukoistavat ja pihamme on mukava keidas kukkasineen.

Olen jaellut

kissoja jonkin verran sinne tänne, mutta vastaavasti olen tehnyt niitä koko ajan lisää. Kutomisen vastapainona ompelu on mukavaa, mutta tällä hetkellä kissojen synnyttäminen on vähän hyydyksissä. Kutoa voi samalla, kun katsoo teeveetä, mutta ei ommella.

Peku luki Raamatusta

Sain äidin kutomat kauniit tyynyliinat itselleni

Psalmin 91 ja Johanneksen evankeliumista luvun 15, jossa kerrotaan viinipuusta ja sen oksista. Se on eräs lempikohtani Raamatusta. Jumala karsii meistä rönsyjä ja haluaa meidän kantavan hedelmää. Kun pysymme Hänessä, saamme mitä rukoilemme, koska mehän tahdomme samaa kuin Hän. Jeesus sanoo:

Minä olen totinen viinipuu, ja minun Isäni on viinitarhuri.
Jokaisen oksan minussa, joka ei kanna hedelmää, hän karsii pois; ja jokaisen, joka kantaa hedelmää, hän puhdistaa, että se kantaisi runsaamman hedelmän.

Te olette jo puhtaat sen sanan tähden, jonka minä olen teille puhunut.
Pysykää minussa, niin minä pysyn teissä. Niinkuin oksa ei voi kantaa hedelmää itsestään, ellei se pysy viinipuussa, niin ette tekään, ellette pysy minussa.
Minä olen viinipuu, te olette oksat. Joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, se kantaa paljon hedelmää; sillä ilman minua te ette voi mitään tehdä.
Jos joku ei pysy minussa, niin hänet heitetään pois niinkuin oksa, ja hän kuivettuu; ja ne kootaan yhteen ja heitetään tuleen, ja ne palavat.
Jos te pysytte minussa ja minun sanani pysyvät teissä, niin anokaa, mitä ikinä tahdotte, ja te saatte sen.
Siinä minun Isäni kirkastetaan, että te kannatte paljon hedelmää ja tulette minun opetuslapsikseni.
Niinkuin Isä on minua rakastanut, niin minäkin olen rakastanut teitä; pysykää minun rakkaudessani.
Jos te pidätte minun käskyni, niin te pysytte minun rakkaudessani, niinkuin minä olen pitänyt Isäni käskyt ja pysyn hänen rakkaudessaan.
Tämän minä olen teille puhunut, että minun iloni olisi teissä ja teidän ilonne tulisi täydelliseksi.
Tämä on minun käskyni, että te rakastatte toisianne, niinkuin minä olen teitä rakastanut.
Sen suurempaa rakkautta ei ole kenelläkään, kuin että hän antaa henkensä ystäväinsä edestä.
Te olette minun ystäväni, jos teette, mitä minä käsken teidän tehdä.
En minä enää sano teitä palvelijoiksi, sillä palvelija ei tiedä, mitä hänen herransa tekee; vaan ystäviksi minä sanon teitä, sillä minä olen ilmoittanut teille kaikki, mitä minä olen kuullut Isältäni.
Te ette valinneet minua, vaan minä valitsin teidät ja asetin teidät, että te menisitte ja kantaisitte hedelmää ja että teidän hedelmänne pysyisi: että mitä ikinä te anotte Isältä minun nimessäni, hän sen teille antaisi.
Sen käskyn minä teille annan, että rakastatte toisianne.  jne.

Suomen luonto on ihana!

Pian kipaisen

saunaan. Illalla katson teeveestä yhden elokuvan, jos se sattuu olemaan katsottava. Toivotan sinulle siunattua ja mukavaa viikonloppua, arvoisa lukijani!

jk. Se ei ollut katsottava, täyttä soopaa.