Kategoriat: Ajankohtaista

Maistuvat pihakahvit ja hyvä seura!

Yltäkylläisesti on ollut kesäistä tarjontaa, kerron parista tapahtumasta, joihin olen ängennyt. Lisää on suunnitelmissa ja se on mukavaa.

Kesäteatterissa

olin eräänä iltana. Hauskaa siinä oli se, että tapasin muutamia kivoja ihmisiä eikä satanut koko aikaa eikä kaatamalla. Ja sain yhden norsun virkatuksi. Pidin kovasti joistakin kohtauksista esityksessä ja nauroin makeasti. Tuli myös pyöräiltyä muutamia kilometrejä, yleensähän en käytä pyörää ellei se ole välttämätöntä tavaroiden kuljetukseen tai matka on niin pitkä, etten ehdi kävellen ajoissa.

Ajan henki

Tuorein katti

kuvastui erinomaisen hyvin kyseisestä kesäteatterikappaleesta. Raamatussa sanotaan uskovalle ihmiselle: Älä mukaudu tämän maailman ajan mukaan! (Room 12:1) Esitys kertoi, miksi esimerkiksi uskova nuori mukautuu siinä missä vanhempikin.

Juoni oli tämän kaltainen: Lukioluokka, johon tuli uusi oppilas, joka edusti jotain muuta uskontoa kuin luterilaisuutta ("on hyvä, kun me kaikki ollaan luterilaisia", tai muu vastaava kommentti, jolla pilkattiin tulokasta; en muista sanatarkasti). Tyttö opetettiin juomaan ("kyllä sä opit") ja tupakoimaan. Yhdessä laulussa herjattiin tytön pihtailua ("minä sentään annan mitä lupaan, en kiellä keltään").

Erilainen tyttö, nimenomaan uskovaisen/uskonnollisen kodin tyttö, oli kaikkien epäsuosiossa. Lopulta tämä tajusi, miten pääsee kaikkien kaveriksi: opettelee meikkaamaan ja astuu samaan ruotuun muiden kanssa.

Niin kauniin kuuloista. Teet vaan kuten muutkin, niin sinusta pidetään. Pariin kertaan hoettiin tietysti Jumalan nimeä, minkä Raamattu kieltää, ja herjattiin ohimennen seurakuntanuoria tai seurakuntaan liittyen jotain, en muista millä sanoilla.

Rakastan kukkasia! (kuka arvaisi!)

Totta kai

olen nipottaja, tiukkapipo uskis, enkä ymmärrä, että tämähän oli vain esitys! Mutta hyvänen aika: näin juuri aivopestään ja ohjataan nuorten, lasten ja kaikkien meidän käyttäytymistä! Pois todelliset arvot, pidät vaan hauskaa, pilkkaat erilaisuutta, juhlit ja nautit elämästä ilman rajoja! Ilonpilaajia ovat ne, jotka eivät käytä alkoholia ja mukaudu tämän maailman mukaan.

Minäkin juhlin, nautin elämästä ja pidän hauskaa! Mutta minä tahdon elää elämäni Jumalan Sanan valossa ja paikoissa, joihin Jumala tulee minun kanssani. Varmasti hän oli mukanani tuollakin teatterissa ja halusi osoittaa, mikä on ajan henki. Ja se on paha, elämme vakavia aikoja kansamme kohtalon suhteen.

Minä haluan

pitää kiinni Jumalasta ja hänen sanastaan ja hän on luvannut auttaa minua kaikessa. Ilman häntä olen lammas ilman paimenta, eikä lammas pysy hengissä ilman paimenta; se eksyy. En edes pysy uskossa, oma luontoni on syntinen, mutta uusi Pyhän Hengen synnyttämä luonto minussa janoaa Jumalan puoleen. Raamatun sanan kautta hän kehottaa Paavalin suulla:

Niin minä Jumalan armahtavan laupeuden kautta kehoitan teitä, veljet, antamaan ruumiinne eläväksi, pyhäksi, Jumalalle otolliseksi uhriksi; tämä on teidän järjellinen jumalanpalveluksenne.
Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä. -Rm 12:1,2

Mutta kuten sanottu: paikalla oli ihmisiä, joista pidän, ja erityisesti päähenkilöllä oli erityisen kaunis lauluääni, siitä nautin!

Nicky Cruz

Vihattu nokkosparka kukkii sekin!

oli eilisiltana Seinäjoella Helluntaiseurakunnan järjestämässä kesätapahtumassa. Olin siellä erään ystäväni kanssa. Pidin Nickyn julistuksesta, siitä voi lukea päivän Pohjalaisesta, kuulemma, tai netistä. Jumalan armo ja rakkaus tuli ilmi hänestä ja hänen elämänsä tarinasta. Hänelle ovat totista totta sanat:

minä tunnen hänet, johon minä uskon, ja olen varma siitä, että hän on voimallinen siihen päivään asti säilyttämään sen, mikä minulle on uskottu. -2 Tim 1. luku

Tilaisuudessa lauletuista lauluista vain yksi oli tuttu: Siunattu varmuus, ja sen lauloinkin täysillä mukana. Yritin kyllä muitakin laulella, mutta en pidä loilotuksista, venyttelystä, toistoista ja metelöivästä musiikista. Kyllä ne virret vaan ovat enemmän minun mieleeni tai sellaiset ylistyslaulut, joissa on selkeä ja kunnollinen rytmi.

Naapuri soitti

eilen, hänellä oli tarjota ahvenia, jos vain huolisin. Kipaisin hakemassa, nyljin ahvenet tuossa tuokiossa, pyörittelin ruisjauhoissa ja paistoin voissa. Olipa herkullinen annos! Kiitos, rakkaat naapurit!

Tänään

olin kutsuttuna entisten naapurien luo päiväkahville ja siellä istuimme aurinkoisella terassilla nauttimassa isännän leipomasta pullasta ja keittämästä kahvista keskustellen kukista, kesästä, lomasta ja elämästä ylipäänsä. Oli mukava tuokio, kiitollinen mieli ihanista ihmisistä, joita minulla on ympärilläni ja jotka haluavat viettää aikaa kanssani.

Aamulla olin uimassa Hietasaaressa, vesi on edelleen raitista kesän viileyden takia, mutta hauska reissu sekin oli taas. Myöhemmin iltamassa olin keskipojan perheen luona Savelassa. Saarukka, 8kk, oli oppinut ryömimään eikä enää vierastanut minua! Luimme monta kirjaa ja sain pukea häntä iltapäiväunia varten. Rukoilimme yhdessä nuorten kanssa.

Illalla soitti juniori, jolle on alkanut ensimmäinen kunnon kesäloma. On hän sen tarpeessakin rankan opiskelu- ja työtalven jälkeen. Diplomityö hänellä siintää ajatuksissa, joten loma ei ole pelkkää lomaa ja Vaasaan muuttokin on jo tuossa tuokiossa edessä tällä pariskunnalla.

Saunailta,

pyykit vielä koneessa. Ilta-aurinko paistaa, uusi romaani odottaa lukemistaan. Aamulla pääsen taas messuun ja tapaan seurakunnan perheväkeä, josta olen iloinen.

Olkoon sinunkin kesäinen viikonloppusi siunattu ja antoisa, arvoisa lukijani!