Kategoriat: Ajankohtaista

Ompelin uudet kengännauhat!

Täyteläinen päivä! Kahdeksan tunnin yöunet, pyykinpesua aamuvarhain pyykkituvassa. Loput vaatteet ulos narulle kuivumaan ennen töihin lähtöä.

Töissä viiletimme

Korsholmanpuistikon lehmukset - kaunista!

ympäri kaupunkia, minulla lapsukainen käsipuolessa. Välillä otin juoksuaskelia, ettei tämä päässyt livistämään vaarallisiin paikkoihin. Torilla hortoilimme pitkän aikaa. Onneksi laitoin suurin piirtein talvivarusteet ylleni, sillä sää oli kolea ja tuuli hyinen. En sentään lapasia kehdannut laittaa, mutta sormikkaat olivat tarpeen. Iltapäivällä aurinko alkoi ilahduttaa jälleen.

Eilen kuuntelimme Amekin

kanssa muutamia saarnoja netistä - Risto Soramies puhui jämäkästi! Amekki oli tutkinut koosteita Patrick Tiaisen opetuksista ja kuuntelimme niitä nyt yhdessä. Juha Norolampi kertoo youtubessa hänen toiminnastaan Kokkolassa Uskon Sana -seurakunnassa.

On hyvä tietää jotain aikamme ilmiöistä, mutta ei noihin vääriin opetuksiin kannata liikaa aikaa käyttää. - Elämme aikaa, jona monet eksyvät ja kulkevat harhaan. Olen kiitollinen Lähetyshiippakunnasta, jonka seurakunnissa on raamatullinen opetus.

https://www.youtube.com/watch?v=4UpScs9ut-A

Kissat ovat valloittaneet pöytäni!

Koko päivän

oli hyvä mieli, sillä oltuani eilen Amekin luona syömässä kirkon jälkeen päätimme, että tänään käymme kaupassa ja sen jälkeen hän tulee auttamaan minua kissashowssa. Hurautimme ostoksille heti töistä tultuani. Perusruokaa, vessapaperia, talouspaperia ja sellaista.

Laitoin meille ruuan, että jaksoimme ahertaa. Salaattia, johon lisäsin muun muassa horsman lehtiä, joita olin kerännyt Nivalassa ollessani.

Oi, miten onnellinen

Pari kalpeanaamakattia

olen, kun voin tehdä jotain ilahduttaakseni lapsosia noilla kissoilla! Ja kun Amekki oli kaverina, työ luisti monin verroin nopeammin, totta kai. Hän ehti kääntää 10 kissan tassut ja korvat ja minä ompelin nappeja silmiksi ja pöristelin koneella. Samalla kuuntelimme netistä Johanneksen evankeliumia ja välillä keskustelimme siitä.

Muistan taas kiitollisena Pirjoa Lahden suunnalla - hän toi minulle tuon ompelukoneen pari vuotta sitten, kun entiseni loppui totaalisesti. Kiitos, kiitos Pirjo!

Saan eräältä nuorelta rouvalta ison äitiyspakkauslaatikon, jonne voin laittaa valmiit kissat odottamaan pakkausta syksyllä. Yksi minulla on, ja siellä säilytän norsuja sekä paitoja ja muuta, mitä olen kerännyt. Jos joku täkäläinen innokas ja ahkera haluaisi tulla kissahommiin muutamaksi tunniksi joskus, niin se vaan sopisi hyvin! Koipien kääntäminen ja täyttäminen vanulla on minusta kaikista ikävintä hommaa, joten siihen ottaisin mielelläni apulaisen! Sitä osaa tehdä kuka vaan, jolla kädet toimivat eivätkä ole täysin pökkelöt!

Tämän päivän katit

Minusta yhteistyö

on aina ollut ihanaa! Ehkä huomaan sen siksi, että Ari ei voinut tehdä paljoakaan konkreettista yhdessä kanssani, vaan suurin osa perheen töistä jäi minulle. Tosin lapsillahan minä työt teetin, kuten yksi heistä sanoi taannoin: Meillä lapset tekevät kaikki työt, mutta kyllä sinä, äiti varmaan teet sillä aikaa jotain, kun me ollaan koulussa... No, tarkoitukseni oli opettaa heidät selviytymään ja näin on tapahtunut. Jumalan siunaus on ollut runsas ja hän on ollut apunani enemmän kuin arvaankaan ja antanut viisautta yllin kyllin. Elämämme voisi olla ihan hunningolla ilman Jumalan apua.

Vein Amekki-apulaiseni

Ihana kotikaupunkini!

kotiin ja jatkoin itse ompelemista. Aika kuluu kuin siivillä. Näin Jumala hoitaa minua iloisen ja piristävän tekemisen kautta! Olen varma, että moni luova ihminen ammentaa luovuutensa ahdistuksen, surun, kärsimyksen ja masennuksen koulunpenkillä ollessaan tai oltuaan. Se on hyvä koulu, raskas mutta ah, niin syvällinen ja opettavainen!

Sillä minä olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, ei enkelit eikä henkivallat, ei nykyiset eikä tulevaiset, ei voimat,
ei korkeus eikä syvyys, eikä mikään muu luotu voi meitä erottaa Jumalan rakkaudesta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme. -Rm 8. luvun lopusta

Kiitollisella mielellä, arvoisa lukijani - toivottavasti sinäkin!

jk. Virkattu mehiläispesä mehiläisineen kuulemma karkottaa mehiläiset ja vastaavat! Ne eivät tule varatulle reviirille, sanovat asiantuntijat. Se toimii, sanovat tutut! Kuvassa on siis kyseinen pesä eikä hännästä roikkuva rotta. Sellaista en tekisi minkäänlaisesta maksustakaan...