Kategoriat: Ajankohtaista

Norsu ja mammutti

Päivät vilahtavat vikkelästi. Minulla on sopivasti tekemistä koko ajan, siitähän se johtuu. Ilokseni huomaan, etten ole tuntenut juurikaan yksinäisyyttä viime aikoina ja se on mieltäni ilahduttava asia. Toki on ahdistavampia päiviä, mutta kaipa niitä on jokaisella. Lohduttaudun sillä, että Jeesus sanoi:

Maailmassa teillä on ahdistus, mutta olkaa turvallisella mielellä: minä olen voittanut maailman. -Joh 16:33

Pari päivää sitten

sain sangen paljon vahvistusta LutherinMannaa Jumalan lapsille -kirjasta, joten jaan se kanssasi, hyvä lukijani:

Jeesus on annettu alttiiksi meidän rikostemme tähden ja kuolleista herätetty meidän vanhurskauttamisemme tähden. -Room 4:25

 - - sitä me emme näe emmekä tunne, emme liioin voi käsittää järjellä. On siis luovuttava tuntemisesta ja yksinkertaisesti otettava korviin Jumalan sana, kirjoitettava se sydämeen ja pitäydyttävä siihen, vaikka ei näytäkään siltä, että syntini olisivat otetut pois, vaan tunnen ne vielä itsessäni.

Älköön tarkatko tuntemisia, vaan riiputtakoon vakaasti siinä, että kuolema, synti ja helvetti ovat voitetut - - Synnintunto jää meihin siksi, että se ajaisi meitä uskoon ja vahvistaisi meissä uskon.

Kaikkien tuntemusten vastaisesti me pitäydymme sanaan ja liitämme sydämemme ja omantuntomme Kristukseen ikuisiksi ajoiksi. Näin usko johdattaa meidät aivan hiljaisesti vastoin kaikkia tuntemisia ja järjen käsityksiä läpi kuoleman ja helvetin. - -

Kyllä piti vaikeaan paikkaan kukan päänsä työntää!

Ei ole huono asia,

että ihmisellä, siis minulla (tai sinulla), on synnintunto. Se näet ajaa minut rukoilemaan ja huutamaan apua Jumalalta, joka ainoastaan voi vapauttaa synnistä ja joka Jeesuksessa on tehnyt kaiken puolestani, niin ettei Jumalan viha kohtaa minua. Jeesus naulitsi kaikki syntini ristille

ja hän on kuollut kaikkien edestä, että ne, jotka elävät, eivät enää eläisi itselleen, vaan hänelle, joka heidän edestään on kuollut ja ylösnoussut. - -  Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan.
Kristuksen puolesta me siis olemme lähettiläinä, ja Jumala kehoittaa meidän kauttamme. Me pyydämme Kristuksen puolesta: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa.
Sen, joka ei synnistä tiennyt, hän meidän tähtemme teki synniksi, että me hänessä tulisimme Jumalan vanhurskaudeksi. -2 Kor 5. luvusta

Jos synnintuntoa ei ole, silloin on syytä olla huolissaan. Synnintunto kertoo sen, että ihminen voi vielä kuulla Jumalan äänen. Raamattu sanoo, että

Onnellinen se ihminen, joka aina on aralla tunnolla; mutta joka sydämensä paaduttaa, se onnettomuuteen lankeaa. -Snl 28:4

Pari työpäivää

on mennyt Arkipajalla kuten loppuviikkokin pitkälti. Opettelimme eilen salsaa, joka on kuubalainen tanssi. Tänään jatkoimme toisen ryhmän kanssa. Opettajana meillä oli alan asiantuntija. Kyse ei toki ollut virallisesta opetustuokiosta, vaan lasten nukkuessa saimme vähän käsitystä, mitä kyseinen tanssi pitää sisällään, kun eräs äideistä sitä meille opetti.

Kyllähän minäkin ne askeleet opin, mutta on sanottava, että kyseinen musiikki ei ole minun omintani. Se ei ole tarpeeksi melodista minun makuuni. Hien saimme pintaan, kun askelsimme ja koetimme keikuttaa lanteitamme, vaikka se meiltä kantasuomalaisilta aika jäykästi onnistuukin.

Olen kyläillyt

Amekin luona ja Karin on vieraillut luonani. Tänään minulla on eräs uusi vertaistukiryhmätapaaminen. Hiukan jännittää, millaista väkeä siellä on, mutta leskiä joka tapauksessa.

Penaaleja

on kertynyt pian sata, tänään tein kolme. Innostuin uudesta projektista. Virkkaan pikku norsuja. En tiedä, montako tämä projekti tuottaa, mutta sen näkee sitten. Kolmatta olen pykäämässä. Yhdestä tuli vahingossa mammutin näköinen, mutta ei haitanne. Joulunlapsille näitä suunnittelen tekeväni.

Myöhemmin illalla...

Tämän iltainen vertaistukitapaaminen oli aika kova juttu. Kului voimia runsaasti. Mutta oli hyvä, kun menin. Tapasin muita leskiä.

Nyt ampaisen

Amekin kanssa kauppaan ja sitten saunaan. Hyvää ja siunattua oloa sinulle, arvoisa lukijani!