Kategoriat: Ajankohtaista

Pariisin esikko, 2008 - (kaipaan valoa!)

Jouluvaloja riisuin pois, koti näyttää autiolta pimeässä illassa, kovin arkiselta. Mutta jouluvalot eivät enää kuitenkaan miellytä. Koristeet odottavat kassissa ovenpielessä varastoon viemistä. Ehkä aamulla töihin mennessä vien ne vuodeksi taas uutta joulua odottamaan.

Tein "mummut"

tänä iltana. Nukahdin sohvalle ja kun heräsin puoli kahdeksalta, en tiennyt, onko ilta vai aamu. Ihmeekseni sänky oli jo petattu, joten en voinut mennä takaisin nukkumaan. Vähitellen ymmärsi, että iltahan nyt on. Äitini oli jokin aika sitten herännyt seitsemältä käsittämättä, mikä aika on. Oli pitänyt avata tv ja tarkistaa. Että olinkin sikeässä unessa!

Amarylliksistäni

yksi kukkii, kaksi ei. Minusta tulos on erinomainen ottaen huomioon, että jokainen kolmesta näytti elottomalta marraskuussa. Kyse on viime vuoden kukkasista, jotka olivat kesän kukkapenkissä ja syksyn tullen otin ne sisälle. Uusin jouluna saatu amaryllis pääsee neljänneksi ensi kesänä kukkapenkkiin. Alan innostua, kun näen tuloksia!

Muutama sana Andersenin kirjasta:

2015

Jumalan valtakunnassa on eräs peruslupaus: ihmisen elämä ja hänen tekonsa tulevat juuri sellaisiksi, millainen on hänen suhteensa Kristukseen. s. 24. Uskosta uskoon -kirja

- - Jeesuksen Kristuksen tahdon tekemisestä oli tullut Paavalin sydämen pakko, ilo ja halu. Hän oli vapaa silloin, kun hän teki Herransa tahdon, ja sidottu silloin, kun hän teki omansa. Hän oli elänyt todeksi elämässään sen, mitä Jumala lupasi profeettojen välityksellä ja minkä kaikki uskovat, uudestisyntyneet ihmiset kokevat:

Minä annan heille uuden sydämen ja heidän sisimpäänsä uuden hengen, minä otan heidän rinnastaan kivisydämen pois ja annan tilalle elävän sydämen. Niin he seuraavat minun säädöksiäni, he ottavat varteen minun käskyni ja elävän niiden mukaan. -Hes 11:19s

Saatana - - on mestari jäljittelemään Jumalan Henkeä ja levittämään väärää kristillisyyttä, joka ihmissilmin katsoen muistuttaa täsmälleen aitoa kristillisyyttä. Lopun aikoja kohti tämä näyttää Jumalan sanan mukaan leviävän valtavasti ja valmistavan tietä varsinaiselle Antikristukselle. Raamattu kehottaa uskovia olemaan valveilla. -s. 29

- - Luther hyökkää kiivaasti kaikkia heitä vastaan, jotka sanovat kohtaavansa ja elävänsä todeksi Jumalan välittömästi. Hän sanoi, että se on pahojen henkien tunnusmerkki, sillä ne puhuvat suoraan sielulle eivätkä Sanan kautta. -s. 31

Jeesus - - ei ole tullut täyttämään meidän luonnollisen ihmisemme uskollista tarvetta. Ei! Hän on tullut pelastamaan meidät, uudestisynnyttääkseen meidät uuteen elämään hänen yhteydessään. - - Se jonka kokemukset Jumalasta eivät perustu Raamattuun ja joka ei uudistu Raamatun antaman Kristus-todistuksen kautta, ei ole kristitty. -s. 32

Pian lapsenlapseni ovat tämän kokoisia, kuva noin 24 vuoden takaa

Juha Vähäsarja sanoo:

Pyhien seurakunnat ovat aina vajavaisten ihmisten yhteisöjä, se on hyvä muistaa. Muuten löydämme itsemme hengellisten kiertolaisten joukosta. -Siunauksen ja virvoituksen sanoja, s. 59

Viime sunnuntain saarnat

kasteesta ja henkikasteesta ovat perustavaa laatua olevia opetuksia. Niitä voi kuunnella lhpk.fi -sivustolta. En ryhdy niitä referoimaan. Oton saarna ei ainakaan vielä näy siellä, mutta monta suositeltavaa sieltä löytyy.

Kävelin tänään

kolme, neljä kilometriä, kun asioin kaupungilla. Hain kirkolta muutaman virsikirjan huomista virsi-iltaa varten, joka pidetään muualla kuin kirkolla.

Nastakengät ovat todella mainiot jalkineet näillä liukkailla. Nautin olostani, kun kunto vähitellen paranee. Eilen pyöritin hulavannettakin pitkästä aikaa ja tänään aion tehdä saman. 10 minuuttia tuntui pitkältä ajalta pitää vannetta ilmassa, mutta tarkoitukseni olisi pyöritellä sitä puolisen tuntia päivässä jahka taas pääsen vauhtiin.

Avannolla käyminen on mielessäni tällä viikolla, jos ennätän.

Käytin kännykkääni

2011 kaksi nuorimmaistani lenkille lähdössä.

huollossa ja sieltä päivitettiin jotain - nyt kamera toimii. Hyvä, kun ei mitään ollut rikki.

Valon määrä lisääntyy noin 5 minuuttia päivässä, aika paljon. Toivon pääseväni pian taas kuvaamaan ulkona. Pari kuukautta on hurahtanut sellaisessa luonnon hämäryydessä, ettei kuvaaminen ole ollut mahdollista minun taidoillani. Tosin olen sairastellut enkä ole edes paljon ollut ulkona. Toivon, että tilanne sikälikin muuttuu. Kaipaan ulkoilua, turhat paineet jäävät jalan alle. Ja sydämestä nousevat laulut, jotka Pyhä Henki nostaa ja itse vain kuuntelen. En muista, mitä tänään lauloin kävellessäni, mutta tulin lohdutetuksi sen laulun kautta. Miten paljon lohdutusta ihminen tarvitseekaan! Ja miten paljon Jumalamme on sitä valmis antamaan!

Yksi rakkaista virsistä nostaa päätään. Lukuisia kertoja sekä tämän sävel että sanat ovat nostaneet minua, niin jälleen. Olkoon se rohkaisuna sinulle, arvoisa lukijani, kuten se on minullekin tänä talvisena iltana:

 
1.
Suurempi kuin sydämeni
Jumalan on rakkaus.
Suurempi kuin oma tahto
Kutsujan on laupeus.
Suurempi kuin oma into,
ehdottomuus mieleni
- uskollisuus Jumalamme
kaikkea on suurempi.

2.
Suurempi kuin epäilymme,
suurempi kuin lankeemus,
suurempi kuin pettymykset
Jumalan on luottamus.
Hän on itse kutsuessaan
meihin istuttanut sen.
Hän ei kadu kutsumistaan,
hän on vahvuus heikkojen.

3.
Yhtä pyydän, Vapahtaja,
tänään yhtä pyydän vain:
Näytä yhden päivän matka,
askel, jonka tänään sain.
Keiden kanssa, mihin suuntaan
polku tänään avautuu?
Millä tavoin Isän tahto
meissä tänään tapahtuu?
4.
Anna, Kristus, rohkeutta
mennä maastoon tiettömään,
jossa merkkejä en tunne,
vaille vastausta jään.
Juuri siellä sinuun juurrun,
vastuuseen viet laajempaan,
taikka suostun vähimmässä
uskollinen olemaan.

5.
Liian suurten odotusten,
vaatimusten paineessa
vapauteen minun anna,
lepoon käydä, Jumala.
Rukouksen hiljaisuuteen,
valoon Kirjan avatun,
lähellesi, Vapahtaja,
kutsut kesken taistelun.

6.
Suurempi kuin sydämemme,
suurempi kuin ihmistyö
hiljaisuus on rukouksen,
siinä Luojan sydän lyö.
Siinä itse, armon Henki,
uupunutta uudistat.
Annat kasvullemme aikaa,
uuteen työhön valmistat.
 

Markku Kilpiö ja Anna-Maija Raittila 1984. Virsikirjaan 1986.