Kategoriat: Ajankohtaista

”Teillä eurooppalaisilla on paljon ongelmia, koska teillä on isot talot ja paljon tavaraa. Minulla on vähän ongelmia, koska minulla on pieni talo ja vähän tavaraa.” -Kirjasta Chapu Chapu, s. 38; Pia ja Mikko Pyhtilä. Ja teksti jatkuu:

”Älkää antako kerjäläisille rahaa, se saattaa mennä huumeisiin tai päätyy jollekin toiselle, jolle et ole sitä tarkoittanut. Anna ennemmin ruokaa...” -Nämä ovat Kalistan, elämää nähneen tansanialaisnaisen ajatuksia

Kävin kirjastossa,

palautin kirjoja, lainasin pari uutta. Toinen on tämä Lähetysseuran työssä Tansaniassa toimivien Pyhtilöiden kirjoittama. Vaikuttaa mielenkiintoiselta.

On totta, että on eri asia lukea tilastoja ihmisten ongelmista ja asioista kuin kohdata niitä elävässä elämässä. Tämä on Pyhtilöiden kokemus ja joskus valvoessani itsekin mietin joidenkin tuntemieni ihmisten selviytymistä.

Viime yön

nukuin oikein hyvin. Ehkä ensi yö sitten menee plörinäksi, toivon ettei niin käy.

Töistä päästyäni

lähdin kävellen uimaan, sää on ihana! Viime yönä oli pakkasta, daaliani paleltuivat ainakin osittain. Mutta päivä on ollut tuuleton ja meillä oli taas hieno retkipäivä laivapuistossa äitien ja lasten kanssa. Me työntekijät olimme varustautuneet eilisen perusteella kuin naparetkelle, joten tarkenimme erittäin hyvin.

Kävin uimassa, jatkoin matkaani rantaa pitkin. Otin kuvia, kukista ja puiden lehdistä, jotka ovat kauniin värisiä. Samalla poikkesin kirjastoon. Löntystelin aseman ohi ja sillan alta kävellessäni ajattelin, että pitkästä aikaa oloni on toiveikas ja melkeinpä iloinen. Säällä on asiaan vaikutusta, mutta ehkäpä muutenkin vointini kohenee. Kunnon yöunia en voi tarpeeksi painottaa, unen merkitys on valtava!

Paistoin

jauhelihapihvejä ja keitin makaronia. Ehkäpä lähden vielä tarjouksia jahtaamaan kaupasta ja käyn samalla hautojen mailla laittamassa Arin haudalle uuden kynttilän. Kynttilän sytytys on minulle ilmeisesti terapeuttista touhua. Poltan kynttilöitä kotonakin paljon, mutta ulos minulla ei ole mahdollista laittaa lyhtyä. Arin haudalle voin sen sytyttää ja sieluni silmin voin nähdä sen palavan siellä.

Lutherin Mannaa Jumalan lapsille -kirjasta pätkä:

Jumala, luo minuun puhdas sydän. -Ps 51:12

Daavid puhuu - - tässä jatkuvasta ja kerran täyttyvästä luomisesta - - sinä olet alkanut minussa työn - - uskon armoosi ja panen siihen toivoni. Vahvista ja saata päätökseen tämä alkamasi työ laupeutesi tähden.

- - Daavid rukoilee puhdasta sydäntä, joka tuntee oikein Jumalan ja rakastaa häntä vapahtajana ja kaikista synneistä, kuolemasta ja onnettomuudesta päästäjänä.

Olkoon iltasi siunattu, arvoisa lukijani!

jk. Sekoilin taas päivämäärissä! Olen kirjoittanut ensimmäisen blogikirjoitukseni kylläkin lokakuussa, mutta en 4.10, kuten väitin. Mutta 12 vuotta on sentään oikea määrä! Kummitytärtäkin onnittelin nimipäivän johdosta, joka on kaukana edessäpäin...