Kategoriat: Ajankohtaista

Niskat ovat jumissa. Yksi niskahan minulla vain on, mutta sanonta nyt on tuollainen. Ja voihan jonkun muunkin niska lisäkseni olla jumissa, joten onhan meitä sitten monta niskallista jumittajaa. Olen kyllä menossa hierojalle vielä tällä viikolla.

Aloitin eilen Uravalmennus-kurssin,

jonka TE-keskus järjestää. Kurssi alkoi hyvin ja porukka on mukiinmenevä sekaryhmä, puoleksi nuoria, puoleksi ikäisiäni, joukossa pari ulkomaalaistaustaista. Kotitöiksi piti tehdä netistä pari testiä, jotka tietysti osoittivat sitä, mitä tiesinkin niiden osoittavan. Jos olisin nuori ja voimissani, mitään ongelmia ei varmaan olisi. Mutta sen sijaan stressinsietokykyni on heikko enkä oikein luota itseeni. Tietysti Jumala onkin se, joka voimat antaa, mutta itsevarmuuttakin tarvitaan.

Eilen testejä täyttäessäni olin paljon itsevarmempi kuin aamulla puoli viideltä, kun heräsin väsyneenä.

Luin tänä aamuna Mailis Janatuisen

lähettikirjettä ja pillahdin itkuun pari kertaa. Hän kertoo päiviensä kulusta ja vaikuttaa, että Jumalan johdatus on hyvin selvää hänen kohdallaan: hän tekee sitä, mikä on hänelle mieluista ja ehkä helppoakin. Mutta sen takia hänkin lähettikirjeitä toimittaa, että tarvitsee paljon rukousta kuten kaikki Jumalan valtakunnan työntekijät. Todellisuus ei kenenkään kohdalla ole yksiselitteinen, vaan toisinaan tulee elämän sujuminen ja ilo esiin, joskus taas murhe ja elämän raskaus. Sen takia meidän ei tarvitsekaan olla kateellisia toisillemme!

Kiitollisena ajattelen kaikkia Mailiksen Ilosanomapiiri-aiheita, joita mekin kukin voimme netistä tulostaa tai saada kirjoina ja joita on käännetty kymmenille kielille. Hän on kirjoittamassa uutta kirjaakin ja innolla odotan sitä. Myös netissä on uusia raamattuopetuksia häneltä; en tosin saanut niitä kaikkia kuulumaan, ainakaan toistaiseksi.

Joosef, Maria, Jeesus-lapsi ja vanha Simeon (nettikuva)

Sunnuntain messussa

sain olla kuuntelijan paikalla ja kirjoitin ylös jotain Markus Pöyryn saarnasta. Aiheena oli Simeon, Lk 2:22-33, joka tuli temppeliin ja sai pitää Jeesus-lasta sylissään.

- Simeon oli Sanan mies, hänen nimensä tarkoittaa kuulemista. Hän kuunteli Jumalan sanaa ja oli sen takia Pyhän Hengen johdossa. Missä on Sana, siellä on Pyhä Henki. Pyhä Henki ei ole siellä, missä ei ole Jeesus, ja Jeesushan on Sana.

- KUUNTELE OMALLE KOHDALLESI, sanoi pastori. Eli ei niin, että kiva tarina tai juttu, vaan: mitä tämä tarkoittaa minulle, minun elämässäni. Jumala haluaa puhua sinulle ja minulle, ei niinkään antaa tietoa.

- Katsokaa, miten kuulette, sanotaan Raamatussa.

- Omista sana itsellesi, tutkistele sitä (tätä minun pitäisi tehdä enemmän!)

- Simeon oli paitsi kuuntelija, myös temppelin mies. Pyhän Hengen näkyvä yhteisö on seurakunta.

- Tämän lisäksi Simeon oli ODOTTAJA (tämä alkaa tuntua tutulta minulle!): Simeonin raskas, pitkä odotusaika päättyi, kun Jeesus tuotiin temppeliin. Sen jälkeen hän heitti viitan harteilleen ja oli valmis lähtemään tästä elämästä. (Minustakin tuntuu tältä...)

- Jos haluat olla Pyhän Hengen ihminen, etsi Jeesusta, älä Pyhää Henkeä. Missä Jeesus on ja häntä julistetaan, sinne Pyhä Henki tulee kiireen vilkkaa!

- Älä katso, toimivatko Hengen lahjat vaan puhutaanko Jeesuksesta

- Ole kärsivällinen, odota (huokaus!)

- "... että oppisit tuntemaan, kuinka varmat ovat ne asiat, jotka sinulle on opetettu."

Kuvahaun tulos haulle kuvia Simeon  Raamattu
(nettikuva)

- Simeonin elämässä ei ollut näkynyt merkkejä muutoksesta, kaikki näytti samanlaiselta ja kuolemakin jo lähestyi. Mutta Simeon luotti Jumalaan!

Varma on se sana ja kaikin puolin vastaanottamisen arvoinen.
Sillä siksi me vaivaa näemme ja kilvoittelemme, että olemme panneet toivomme elävään Jumalaan, joka on kaikkien ihmisten vapahtaja, varsinkin uskovien.
Tätä käske ja opeta. -1Tim 4:9-11

- Kaikki ei ole sitä, miltä näyttää, kuulostaa ja tuntuu. Usko Raamatun sana:

Ei yksikään, joka häneen uskoo, joudu häpeään. -Room 10:11

- Jumalan edessä usko ei saata häpeään, mutta maailman edessä niin tapahtuu.

Messun jälkeen kahvit juotuamme

meillä oli jälleen Augsburgin tunnustuksen opetusta, aiheena Poika. Sain taas uutta tietoa ja ymmärrystä. Ilmaus "istuu Isän oikealla puolella"  kertoo siitä vallasta, jota Jeesus käyttää Jumalana ja nyt myös ihmisenä.

Ennen lihaan syntymistään - siis ihmiseksi tuloaan - Vanhan Testamentin aikaiset ihmiset näkivät joskus enkeleitä, jotka olivat Jumalan sanansaattajia. Jumalaa ei ole kukaan nähnyt, mutta esimerkiksi Aabrahamin luona vieraili Jeesus ja kenties nuo kolme miestä oli vertauskuva Jumalan kolminaisuudesta.

Ylösnousemisensa jälkeen Jeesus on edelleen ihminen, haavoineen kaikkineen, mutta hän on myös Jumala. Kaikki tämä löytyy Raamatusta ja kaikki kohdat pastori osoitti meille Raamatusta.

Minä uskon koko Raamatun.

Kuntosalille

meno oli melko vääntöä eilen. Luulin viimeiseen asti, että meillä on talokokous enkä pääse kuntoilemaan, joten söin raskaimman jälkeen. Sitten havaitsin, että kokous onkin vasta viikon päästä. Vielä takki päällä mietin, jätänkö kuntoilun väliin. Menin onneksi kuitenkin, mutta mm. hularenkaan pyörittäminen täydellä mahalla oli hankalaa.

Palatessa hain apteekista silmätippoja. Silmäni ovat alkaneet kuivua, iän tuomaa sekin.

Avannollakin

ehdin pyörähtää. Olisi pitänyt tehdä niitä testejä netistä, enkä jaksanut heti kotiuduttuani, joten karkasin ulos. Kiersin koko auki olevan lammikon ja verenkierto vilkastui. Puin paksusti jälkeen päin, että aloin lämmetä. -Nyt sataa lunta, saunasta voisi kipaista ehkä hangessa, jos siltä tuntuu illalla.

Tänään kurssin

osalta on henkilökohtainen keskustelu päivällä. Paperit olen täyttänyt, työhistoria ja elämänhistoriaa. Rankkaa kerrata sitä kaikkea edes pinnallisesti. Keskustelun jälkeen menen Arin luo, jos Herra suo ja jaksan.

Kiitos, Jeesus, leivästä!

Synkkä

kirjoitus tuli, mutta sitä tuli, mitä on. Mutta ilokseni tilanteeni ja olotilani muuttuu nopeasti, suuntaan ja toiseen. Uusia valokuvia en ole ottanut, paitsi leivistä, jotka eilen leivoin. Annoin nousta monta tuntia, ja kyllä ne nousivatkin.

Voi hyvin, arvoisa lukijani ja iloa sinulle! Uuden aamun valo jo loistaa, mieli kirkastuu!