Kategoriat: Ajankohtaista

Kärhöjä

Vaihtelevaa säätä.

Ylikierroksille meni eilen, mutta auton käynnistys sai minut nousemaan seitsemältä. Ei kylläkään oman auton.

Jonkun auto pörähti kuljettajansa kynsissä vähintään kymmenen kertaa, mutta ei käynnistynyt. Sanoin itsekseni, että anna sille kenkää, niin se käynnistyy. Mutta ei mitään vaikutusta.

Vedin sadetakin pyjaman päälle ja päätin mennä antamaan autonkäynnistysohjeita, paraskin neuvoja. Juuri kun pääsin talon nurkalle, kuului megakaasutus ja auto porhalsi tiehensä. Aivan ilman minun neuvoja homma hoitui! Mutta sainpahan pienen happihypyn!

Aamukahvit, pyykkitupa ja itseänikin yllättänyt kodin siivous. Mukavaa saada puhdas koti!

Korjaamon pojille soitin jo varhain. Päivemmällä tarkistin pakoputken virityksen ja ajoin tasapaksua vauhtia viitisen kilometriä korjaamolle. Myöhemmin sain kuulla, että osia on tilattava, en ihan muutamalla kympillä selviä tästä remontista.

Sain kyydin TarMalta kotiin, kiitos kovasti!

Minulla on virtaa enemmän kuin aiemmin. Siltä tuntuu. Veljeni ihmetteli samaa. Työsuunnitelmia pukkaa kehiin, niistä myöhemmin.

Petri kävi, mukavaa! Pari ystävää soitti, ihanaa! Perhe, suku ja ystävät ovat suuri kiitoksen aihe minulla.

Sairaalaankin soitin. Ari tuntui voivan hyvin. Lähetin pakoputkiterveisiä. Lauantaina menen käymään hänen luonaan. Odotan Jumalan ilmestymistä Arin kohdalla. Jatkuvastihan se Jeesus siellä päivystää hänen luonaan.

Psalmien lukeminen ja niiden kautta rukoileminen vahvistavat ja rohkaisevat minua. Uutta ja Vanhaa Testamenttia luen myös päivittäin, joitakin poikkeuksia lukuunottamatta. Olen lukenut Raamatun kymmeniä kertoja läpi, eikä se ole ylpeilyn aihe, vaan pelkkää armoa.

Jumalan sana on ravintoa uudestisyntyneelle ihmiselle minussa. "Vanha liha", eli tämä syntinen luonto minussa ei rakasta Jumalaa eikä se voikaan, sillä se ei peri Jumalan valtakuntaa. Uusi ihminen minussa sen sijaan rakastaa Jumalaa ja kaipaa kuulla hänestä ja häntä.

Jos sinä, arvoisa lukijani, et vielä ole Jumalan oma, anna itsesi hänelle ja saat syntyä uudesti ylhäältä, Jumalasta. Omista itsellesi Jumalan anteeksianto:
Poikani/tyttäreni, sinun syntisi on annettu sinulle anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä. Entinen on mennyt, uusi on sijaan tullut.

Jos rukoilit näin, olet Jumalan lapsi. Olet onniteltava, autuas ihminen!

Ilman synnintuntoa ja kaipuuta ihminen ei tule Jumalan luo: ei terve tarvitse Parantajaa, pitää olla jollakin lailla sairas, että haluaa ja etsii Jumalalta. Jeesuksen yhteydessä elämällä uskaltaa kuolla, sillä iankaikkinen elämä alkaa jo maan päällä.

Minusta on vähitellen kehittymässä varsinainen merikarhu. Huomisaamuna astun jälleen laivaan! Tällä kertaa MS-yhdistys järjestää reissun Uumajaan ja takaisinkin, toivon mukaan, seuraavana päivänä. Invabussi tulee mukaamme.

Sukankudin kassiin, vaihtovaatteet, lukemista ja iloinen mieli!
Siunattua viikon loppupuolta, hyvä lukijani!

Autuas se,
joka pelkää Herraa
ja vaeltaa hänen teillään.
-Ps 128:1