Kategoriat: Ajankohtaista

Kymmenisen astetta pakkasta.

Ihmeekseni huomasin, että eilen aamuinen Ajankohtaiseni on hävinnyt tiehensä. Ilmeisesti en ole painanut tallenna-nappulaa. Onnellisena korjailin juttuni ja luulin sen olevan täällä. Silmäni pullahtivat kuopistaan, kun villasukkakuva olikin viimeisenä, eikä luontokuva, jonka laitan toistamiseen.

Maanantai oli ihanan vilskeinen päivä. Mukavia kohtaamisia kadulla ja toreilla. Uimahallissa yli kilometrin uinti ja sen päälle vesijumppa, jonka jälkeen olinkin onnellisen uupunut.

Tiistaina avannossa, MS-yhdistyksen naisten kanssa iltapäivä kynttilöitä valaen ja pullakahveista nauttien. Raamattupiiri kruunasi päivän.

Karkkipaperien lajittelussa vietin ainakin kolme tuntia. Ostin kannellisen muovilaatikon, jonne järjestin paperit tiiviisti, niin etteivät ne pölyty ja ruttaannu. Sieltä on helppo napata, kun tekee mieli ommella pussukoita. Kolme kettukarkkipussukkaa odottaa ompelukoneen päällä valmistumistaan.

Keskiviikkona kävin Arin luona. Oleilimme aulassa. Muu väki söi ja jutteli. Arin kanssa istuimme palmun alla auringossa. Toisin sanoen aurinko paistoi ikkunasta, Arin tuoli oli ison kukan alla, joka varjosti kuin palmu häntä.

Ari kuunteli pilke silmäkulmassa Raamattua Viktorista. Hänellä on mainio huumorintaju, ja tämän tästä hän naureskeli Raamatun tapahtumille.

Ilmankostuttaja on tehnyt tehtävänsä: Arin yskimistuotteet on keväisen värisiä ruskan värien sijaan! Hallelujaa! Jumala on kuullut rukoukset ja huoneilma on nyt sopivan kosteaa Arin hengitellä.

Kaikesta sitä voikin tulla onnelliseksi kuin liman värimuutoksesta. Mutta se on suuri asia, kun kysymys on hengityksestä ja suorastaan hengestä.
Asian ymmärtää ainakin sellainen, jolla on kokemusta asiasta.

Illalla olin MS-porukan allasjumpassa Sepiksessä. Meitä oli seitsemän altaassa, sopiva määrä liikkumaan kolmen vartin ajan. Ohjaaja on mukava nuori nainen.

Tänä iltana yhtä söötti nuori nainen ohjaa MS-yhdistyksemme venyttelyä. Olin siellä syksyllä ennen hengitystietulehduksiani ja pidin kovasti. Venyttelyä on helppo harrastaa kotona itsekseenkin, mutta eipä sitä tule juuri tehdyksi, ellei joka ohjaa ja sano, että teepäs nyt! Tarvitsee vain raahata luunsa ynnä muunsa oikeaan paikkaan saamaan komentoa.

Toissa yönä en nukkunut paljonkaan, kun olin touhunnut liikaa, vai mistä lie johtui. Viime yönä sen sijaan nukuin mainiosti ja jatkoin vielä sohvallakin vähän aikaa.

Tiskasin, tarjoitukseni on tyhjentää kuivauskaappi ja pestä ritilät. Kenties innostun pyyhkimään lisäksi muutaman muunkin hyllyn keittiöstä. S-pisteitä ei ole kertynyt viime aikoina.

S-pistehän tarkoittaa siivottuja kaappeja tai hyllyjä, joista voin antaa itselleni bonusta.
S1 = yksi hylly siivottu ja niin edelleen.
A = avanto
K5 = kävelyä viisi kilometriä.

Kun illan tullen voin merkitä tällaisia uurastuksia kalenteriini, niin olen sangen tyytyväinen itseeni. Jos voin vielä lisätä 0,15, niin sitä parempi. Sehän tarkoittaa, että olen löytänyt yhden tölkin.

Katsaus kahteen viime vuoteen osoittaa, että pullonkeräilyni oli ensimmäisenä vuonna tuottoisampaa kuin viime vuonna. Kilpailijat työmarkkinoilla ovat lisääntyneet. En usko tuotteiden käytön vähentyneen, kenties päinvastoin.

Tämän vuoden tammikuu sen sijaan on tuottanut saldollaan jo nyt enemmän kuin edellisvuosina. Mutta olenkin päättänyt saavuttaa ennätystuloksen, kävellä enemmän ja pyöräillä enemmän. Läskit kuluvat ja kassaan kilahtaa monta euroa.

Tällä kuulla olen juonut pari viikkoa ilmaista maitoa harrastukseni ansiosta ja mielialani on virkeä, siitäkin syystä.

Tänä vuonna luen uusinta Raamattuani, eli vuoden 2012 käännöstä, joka on Raamattu Kansalle -käännös. Se on tehty yhteistyössä muidenkin kuin luterilaisten kanssa, joten se on laajasti käytössä. Lisäksi luen Kronologista Raamattua säännöllisesti. Saarnivaaran tekemä Raamattuni on aika kulunut ja haikeasti siirsin sen hyllylle, ainakin täksi vuodeksi.

Luen myös päivittäin Psalttari-kirjaa, joka on Wille Huuskosen kokoama kirjanen ja sisältää kaikki psalmit sopivasti lajiteltuna viikon joka päivälle.

Päivä kirkastuu, tiskikaapin pesu kutsuu, sitten kävelemään ja iltapäivällä mahdollisesti Tabita-piiriin kutimen kanssa.

Siunausta sinulle, arvoisa lukijani!

Karkkipaperit menossa kannen alle pois pölyttymästä.