Kategoriat: Ajankohtaista

Yllättäen syöksyin kokemuskouluttajan remmiin sosionomiopiskelijoille AMK:hon aamupäiväksi. Kolme ryhmää, oppilaat kyselivät ja kerroin omaa tarinaani.

Neuvoksi tuleville ammattilaisille annoin ainakin sen, että kun joku soittaa heikäläisille ja tarvitsee apua, olisi hienoa, jos he ottaisivat selvää asioista ja kertoisivat avuntarvitsijalle.

Ei siis niin, kuten on käytäntö: "Valitettavasti tämä asia ei ole minun alaani, soitapa siihen ja siihen numeroon." Ja epätoivoinen omainen soittaa seuraavaan numeroon ja sitä seuraavaan, kunnes on jo unohtanut, mikä hänen asiansa oli alunperin.

Kirpparilta osui käteeni tänään euron farkkutakki, ohutta kangasta, vähän pieni minulle. Sellaista olen mielessäni ostatellutkin seuraavaksi, ja sellaisen Jumala toi eteeni.

Iltapuhteilla leikkasin takin hihat puolivälistä poikki. Leikkasin myös kauluksen sekä nepparit molemmin puolin edestä pois. Reissulta bongaamani salsahame, sai tulla osaksi paitulia. Leikkasin siitä kukilla koristellut kaistaleet, toisen etu-, toisen takapuolella paitulia.

Koska hihat olivat kapeat ja kaula-aukkokin liian pieni, halkaisin hihat ulkoreunasta ylös ja olkapäältä myös auki. Siihen sijoitin neppariosan hihansuista ynnä pätkän muuta kangasta, sillä hihanpätkä oli liian lyhyt. Yläkuva siitä.

Huomenna tai myöhemmin joka tapauksessa kehittelen kaula-aukkoon jotain reunusta. Helma on liian lyhyt. Ehkä jatkan sitä salsahameella pitemmäksi. Sen näkee sitten, kun on sen aika.

Jos joku on yllättynyt ompelullisista kyvyistäni, niin varmasti yllättynein olen minä itse!

Ehkä tästä pitäisi oppia jotain: kun materiaali on edullista, en pelkää ottaa riskiä. Mutta jos kangas olisi uutta, en uskaltaisi edes aloittaa sen leikkaamista. Olen jänishousu, en uskalla ottaa riskejä!

Myönnän pelkuruuteni. Mieluummin pelaan varman päälle. Sen takia olen sijoittanut kaikki leiviskäni Jeesuksen varaan. Hän ajaa asioitani, elämäni on kalliolla. Itseeni en luota, mutta Jeesuksessa olen riittävä ja pääsen perille pelkästä Jumalan armosta.

Siunausta sinulle, arvoisa lukijani!