Kategoriat: Ajankohtaista

Katoin keväisen pöydän, kun Tero ja Karoliina tulivat syömään päivällä

Pilvistä ja aurinkoista. Keväistä! Talitintti lauloi ensin kerran; tai kuulin ensi kerran! Otsikko Ps 73:sta.

Aloitin kirjoittamisen, mutta puhelu keskeytti. Väsykin ehti tulla.

Liekö kolesterolilääkitys vai mikä syynä, että nykyisin nukahdan, kun olen tarpeeksi väsynyt! Se on suuri ihme minulle. Eilen olin tosi surullinen ja kuvittelin, etten saa unta, mutta niin vaan nukahdin kuin ihmiset ainakin. Ihanaa, kiitos Jumalalle!

Aamulla olin pirteä ja jaksoin herätä helposti.

Tero haki aamulla Karoliinan ja he kulkivat asioillaan. Häät ja niiden suunnittelu eivät olekaan pikkujuttu nykyisin. Onneksi nuoret saivat kaiken hoidetuksi. Päivällä söimme yhdessä ja keitin kahvit ennen kuin nuoripari lähti junalle iltapäivällä.

On ihana nähdä ja katsella nuorten onnea ja viihtymistä yhdessä! Iloitsen heidän kanssaan ja heistä.

Kävin uimassa ja tein meressä "kahden rukouksen lenkin", mikä tarkoittaa Isä meidän -rukousta sekä Herran siunausta. Olo on suurenmoinen ja veri kiertää vilkkaasti, kun nousen merestä!

Kakkoskirja etenee hitaasti, mutta varmasti. Oikolukija on tehnyt kierroksen tekstien kanssa, kiitos hänelle siitä ja palautteesta! Minä olen korjaillut tekstiä. Nyt se on luettavana parilla lukijalla. Vielä on ties mitä edessä ennen kuin kirja on painokunnossa. "Asia on Hänen edessään, odota Häntä", pätee tässä kohdassa erityisen hyvin.

Sain ompelukoneeseeni uuden lampun. Neljä ja puoli euroa se maksoi viereisessä ompelukoneliikkeessä. Etsiskelin sitä parista muusta liikkeestä ensin, mutta ei tärpännyt. Nyt on valot koneessa!

Pesin myös tupaseni ikkunat. Siis vain olohuoneen, eli puolet ikkunoistani. Ne olivat erityisen törkeät, aurinko tuskin pääsi läpi talvimyrskyjen likaamista laseista läpi. Samalla muuttelin hiukan verhoja.

Pari pussukkaa ompelin, mutta en ole jaksanut enkä ehtinyt tänään juuri perehtyä ompeluhommiin muilta töiltäni. Huomiseksikin on tiedossa kaikenlaista.

Tänään soi muuan virsi sydämessäni ja suussani, kun kävelin uimaan ja asioille. Tämän virren sanoilla toivotan sinulle Herramme Jeesuksen Kristuksen armoa, Isän hoitoa ja Pyhän Hengen läsnäoloa ja siunausta, arvoisa lukijani:

1.
Vain sinä tunnet minut, Vapahtaja,
ja tiedät lääkkeen kaikkiin haavoihin.
Jos luoksesi en pääse voittajana,
saan tappioni tuoda kuitenkin.

2.
Jos en voi suoraan Isän syliin juosta
ja uskon varmuudesta riemuita,
saan ahdistuksen yössä sinuun luottaa
ja ääneen huutaa: Herra, armahda!

3.
Jos en voi katsettani sinuun nostaa
ja lapsen lailla jäädä turviisi,
saan katumuksen, tuskan alta pyytää:
Nyt minuun tartu, Vapahtajani!

Kirsten Aagaard Hansen 1877. Suom. Ensio Kurki-Suonio 1921, Anna-Maija Raittila 1984. Virsikirjaan 1986.

Kotka näkee sillan hajottamisen ja uuden nousun. Näin me ihmisetkin joudumme luopumaan, mutta myös saamme tilalle uusia asioita!