Kategoriat: Muu kirjoitus

Viimeöisiä ajatuksia.

Isä oli antanut pojalleen tehtävän kasvattaa porkkanoita. Isä itse ei käynyt pellolla, mutta poika teki siellä työtä joka päivä. Poika piti huolen, että joka ikinen porkkana lähti kasvuun. Hän kasteli kaikkia tasapuolisesti. Siitä huolimatta toisista tuli lyhyitä ja paksuja porkkanoita, lajinsa mukaan. Toisista sen sijaan kasvoi pitkiä ja ohuempia, juuret olivat syvällä. Osa sadosta jäi pienikokoiseksi, osa kasvatti monia haaroja.

Isälle oli tärkeintä, että kaikki porkkanat kasvoivat, että niistä saatiin sato. Poika kertoi joka päivä isälle tuloksista pellolla, ja he yhdessä iloitsivat elävistä taimista. Muutama taimista kuoli, ne eivät kerta kaikkiaan suostuneet elämään, vaikka saivat saman hoidon kuin muutkin.

Isälle ei ollut tärkeää, että porkkanoista tulisi isoja ja vahvoja, tärkeintä oli, etteivät ne kuolleet. Poika piti huolen, että taimet saivat vettä, lämpöä ja ravinteita riittävästi.

Eräs porkkanoista suri, että se oli jäänyt pieneksi eikä jaksanut kasvattaa pitkää juurta. Se oli ehkä hiukan varjon puolella, niin ettei siitä tulisikaan kovin isoa, mutta elossa se oli. Poika oli senkin siemenen kylvänyt juuri oikealle paikalle. Muuan porkkana ajatteli, että se haluaisi olla lyhyttä ja paksua lajiketta. Sellaisena se varmaan hyväksyttäisiin porukkaan.

Monet porkkanoista pelkäsivät isäntää, pojan isää. Ne ajattelivat, että kunhan isäntä näkee ne, niin tämä heittää kaikki sellaiset roskiin, jotka eivät täytä hänen mittaansa. Ja tiesihän jokainen porkkanoista, että ne eivät olleet täydellisiä, ja isäntä oli ankara. Hän vaati täydellisyyttä.

Mutta poikaa jokainen porkkanoista rakasti. Ne oikein odottivat, että tämä tuli niiden lähelle. Silloin ne tunsivat itsensä riittäviksi ja varmoiksi. Silloin ne eivät epäilleet kelpaamistaan, sillä pojan rakkaus niitä kohtaan oli selvästi tunnettavissa. Ne eivät halunneet mitään niin kovasti, kuin että poika ilmestyi rohkaisevana, aina iloisena ja rakastavana pellolle.

Tuli sadonkorjuun päivä. Porkkanat tuotiin isännän eteen. Poika näytti jokaisen kasvattamansa porkkanan isälleen. Isä näki kyllä porkkanat, ja sen, että osa niistä oli pieniä ja kituliaita, epämääräisiä. Mutta isä näki myös, miten rakkaudella poika nosti jokaisen, kurjimmankin porkkanan isänsä eteen ihailtavaksi.

Poika sanoi jokaisesta porkkanasta, että tämä rakastaa häntä ja hän rakastaa porkkanaa, sillä hän on itse sen kasvattanut, ja tuntee sen läpikotaisin.

Kun isä näki pojan rakkauden ja antaumuksen, millä tämä oli hoitanut viheliäisintäkin porkkananrääpälettä, hän sanoi, että nämä kaikki kelpaavat. Jokainen pääsee isoon koriin, johon sato kootaan.

Näin myös Jumala, rakas taivaallinen Isämme, rakastaa minua ja jokaista ihmistä Jeesuksen tähden. Hän näkee Poikansa rakkauden teon kurjimmankin syntisen edestä, joka luottaa häneen. Olipa ihminen miten onnistunut tai epäonnistunut hyvänsä, hänen teoillaan ei ole merkitystä Jumalalle. Jumala on saanut jo sovituksen jokaisesta syntisestä. Jumala, Isämme, ei hylkää ketään, joka pakenee Jeesuksen veren suojaan. Hyvät teot eivät tee Jeesuksen ristinkuolemaa sen paremmaksi. Syntimme eivät lisää hänen syntiään, sillä hän on kantanut ne kaikki, ihan kaikki. Siihen ei ole lisäämistä eikä poisottamista. Se on täydellistä Jumalan edessä.

Saan lopettaa itseni vähättelyn tai kehumisen. Minun ominaisuuksillani ei ole merkitystä. Vain sillä, että riipun Jeesuksessa. Hän on pelastukseni ankkuri Tuomarin edessä, joka on Jumala.

Kun Saatana asettuu viimeisellä tuomiolla syyttämään minua ja kysyy, kuinka kuvittelen voivani astua tällaisena Jumalan luo, ja että tekoni ovat enemmänkin helvettiin kuuluvan ihmisen tekoja. Samoin tekemättä jättämiseni.

Silloin Tuomari sanoo: "Minä olen jo saanut maksun tämän ihmisen puolesta. Toinen on ottanut hänen paikkansa ja sovittanut hänen rikoksensa. Siksi tämä ihminen on syytön, hän on vapaa."

Ylistys Jeesukselle, joka otti paikkani ristillä ja antoi minulle elämän!

Herra. Auta minua elämään tätä elämää vapaana ja luottavaisena, sillä minulla ei ole mitään kadotustuomiota, koska olen Jeesuksessa Kristuksessa.