Kategoriat: Ajankohtaista

Pioni kaunoisin erään uskovan perheen pihalla, kun saattelin Amekin kotiin

Ultraviolettisäteilyvaara päivällä, hellettä, raikasta tuulta mereltä, pilvistä iltapäivällä, painostavaa.

Istun jalat vadissa, jossa on suolalla höystettyä tuoksuvettä. Koipeliinit kuivuvat tässä helteessä ja auringonpaisteessa. En kävele paljon ilman kenkiä, mutta jalat korppuuntuvat sittenkin.

Tummelia käytän jokailtaiseen jalkojeni rasvaamiseen. Sitä samaa, millä äiti voiteli lehmien utareet, kun lehmät laidunsivat lapsuudessani niityllä, ja aurinko paahtoi ja korvensi niiden utareet haavoille. Tehovoidetta.

Päiväni ovat olleet rutiininomaisia, mutta tänään järjestin vaihtelua. Olin pitsalla Amekin kanssa. Nautimme pitkän kaavan mukaan, mutta kerrottakoon, että puolet pitsasta säästyi kotiin. Tero saa sen iltapalaksi!

Tarkoituksemme oli mennä auttelemaan Aulikkia, mutta hänellä oli hommat hoidossa, joten raatamisen sijaan pistimme vaihteen vapaalle. Ja mahanahan tiukalle.

Jälleen yritin aamu-uintia, mutta huomasin, että leipä on lopussa. Tietysti asiaan vihkiytymätön voi ajatella, mitä yhteistä tai erottavaa on uimisella ja leivän loppumisella. Mutta on sillä. On leivottava, jos leipä on lopussa eikä aio ostaa sitä kaupasta. Ja tässä tapauksessa henkilö, jonka leipä on lopussa, ei aio.

Kaivoin unohduksissa olleen kuivahiivan esiin ja tein sämpylätaikinan. Hiiva oli vuosimallia 2010, ja tässä tapauksessa tuote ei parane iän myötä, kuten meille naisille käy (!). Sämpylät käyttäytyivät kuin eivät olisi hiivaa nähneetkään. Ehkä ne kohosivat aavistuksen verran, mutta kovia känttejä niistä tuli. Syömme ne sittenkin, totta kai. Ruokaa ei tuhlata.

Tämän päivän Lutherin teksti kehottaa KÄYTTÄYTYMÄÄN KRISTUKSEN EVANKELIUMIN ARVON MUKAISESTI. Fil 1:27.

"- - Kärsivällisesti kestetään kaikki se risti ja vaiva, mikä on kannettava. Onhan Kristuksen päällemme panema ies sovelias ja hänen kuormansa keveä.

"Kristitty voi näet kärsiä helposti kaiken, jos synti on saatu anteeksi ja omatunto vapautettu synnin raskaasta kuormasta. - - "-Mannaa Jumalan lapsille

Tunnustan Jumalan edessä, etten kestä kovin kärsivällisesti oloani. Kaikki on hyvin, on rauha Jumalan kanssa ja asiat mallikkaasti, mutta minä ilkeän huokailla ja mutristella. Jeesus tiesi, mitä ihmisessä on, sanotaan Sanassa. Se tieto ei taatusti ollut mairittelevaa ihmisen kannalta.

Mutta jälleen omassa epätäydellisyydessäni voin kääntyä Jeesuksen täydellisyyden puoleen ja kiittää Jumalaa, että minulla ja jokaisella meillä on sovittaja, täydelliseksi tekijä, armahtaja. Hänen ansiostaan saamme elää toivon varassa. Mikä siunattu asia!

Arin kanssa olimme kaksi tuntia ulkona tänään. Ari voi hyvin, mutta hän oli aika punakka ja hengitti raskaasti. Hänen lämpönsä oli vähän noussut, kun mittasin. Ei ihme; joka heppu on hikinen ja huohottava tässä kelissä.

Kun lähdin Arin luota, en löytänyt silmälasejani. Niiden täytyi jäädä ulos. Etsin, ei löytynyt. Tyhjensin laukkuni taas kerran. Siellä ne lymysivät.

Kotiin pyöräillessäni mietin, missä kännykkäni mahtaa olla. Selvisi, että se on Arin luona pyörätuolissa. Sähläämistä urakalla. Möhlärimalli.

Huomiseksi on luvattu sadetta. Se tekisi hyvää luonnolle ja ihmisille. Säteily vai hellekö lie aiheuttanut minulle päänsärkyä eilen ja tänä aamuna.

Meren rannalla on tuullut suloisesti. Istuin illalla kirjaa lukien Räätälinsaaressa hyvän aikaa. Se tarkoittaa reilua puolta tuntia. Ensi kertaa tänä kesänä sattui kirja mukaan pyöräillessäni siellä.

Huomenna alkavat virallisesti Kansanlähetyspäivät Seinäjoella. Olen menossa lauantaipäiväksi sinne, jos Herra suo. Huomenna minulla on muuta suunnitelmaa.

Voi hyvin, lukijani, ja muista syödä makkaraa, jäätelöä ja täytekakkua kesän kunniaksi. Kahvia kannattaa juoda niin paljon kuin maha sietää. Kun ripuli iskee, voi hiukan vähentää tai sitten koettaa närästyslääkettä. Pidä dieettiä, paastoa ja kuntoile, sillä kesällä on näihin verraton mahdollisuus. Ui, melo ja jumppaa. Lepää, lue kirjoja ja valvo aamuun!

Näitä neuvoja noudattamalla kuntosi repsahtaa huiman nousun jälkeen hitaasti, mutta äkkiä. Joten käytä järkeäsi, arvoisa lukijani!

Koko rivi muhkeassa kukkaloistossa!