Kategoriat: Ajankohtaista

Saunapäivä, lumi sulaa, lammikoita

Heti kun elämäni tuppaa olemaan tapahtumatonta, alan uneksia. Päätin, etten kirjoita tänään ollenkaan, mutta sitten muistin viime öisen uneni.

Olin unessa pysäkillä Arin kanssa. Lisäksemme siinä seisoskeli puoli tusinaa pummia. Olimme menossa porukalla uuden vuoden bileisiin. Kello oli 22 illalla. Kerroin jollekin, että palaamme Arin kanssa takaisin ennen puolta yötä.

Kun bussi tuli, nostin Arin tuosta vaan autoon istumaan. Kun vuosia sitten nostelin häntä "omin käsin", hänen jalkansa olivat niin pitkät, että ne takertuivat aina kiinni jonnekin tai sitten pää heittelehti ties missä, sillä minä olen pätkä, Ari pitkä. Nyt vain hujautin Arin penkille.

Yhtäkkiä huomasin, että kenkäni olivat jääneet ulos sohjoon.(Eilen läträsin sohjoisessa kuralätäkössä, kun aukaisin vedelle reittiä ojaan.) Kun kurkistin bussista ulos, näin kenkäparkani, jotka olivat jääneet bussin renkaiden alle ja olivat tyystin lytyssä. Kaipa minä ne otin sieltä kuitenkin.

Samalla huomasin, että housuni olivat nurinpäin. Minulla oli jotkut sisähousut, ja niiden päällä farkut tai muut sellaiset. Farkut olivat saumat ulospäin. Istuin penkille kääntämään housuja oikein päin.

Bussikuski ei osannut jättää meitä oikealle pysäkille, olimme näköjään jo tulossa bileistä. Ajatin hänet takaisin, tulimme lapsuudenkotini talon päätyyn. Bussi kulki reittiä, jota ei enää ole olemassakaan. Aikoinaan meijeriauto ajoi sitä kautta: tuli naapurin tien haarasta maitolaiturille ja ajoi meidän tien haarasta takaisin maantielle.

Minua nauratti tänä aamuna, kun tulin pyykkituvalta ja huomasin, että paita ylläni on nurinpäin. Uni tuli välittömästi mieleeni.

Pyykkituvalla juostessani tein sämpylöitä, ja imuroinkin, kun nuoret olivat tulossa. Kirjoittelin yhtä juttua, soitin Teuvan kirjastoon. Ensi viikon Tejuka-lehdessä on ilmoitus kirjaesittelystä kirjastossa: ti 12.4. klo 18.30. Tejuka tarkoittaa Teuvan, Jurvan ja Kauhajoen alueella ilmestyvää paikallislehteä.

Menin Elisa-ystävän luo sohvailemaan, toisin sanoen kahville ja sohvalle sen jälkeen pötköttämään ja rukoilemaan hänen kanssaan. Hän loikoi toisella sohvalla.

Tulomatkalla näin kolme tyhjää pulloa/tölkkiä, mutta en voinut niitä napata mukaani vauhdissa, autolla kun olin.

Arin luona en käynyt tänään. Sain sen sijaan Terhin ja Tatun luokseni. He tulivat kolmen maissa ja olivat seitsemään varmaan. Kävelyllä olen käynyt ja saunassa. Etsin hyllystäni kirjaa, jota jaksaisin lukea. Junakoira Lampo osoittautui tarpeeksi helpoksi.

Nyt keräilen voimia ja toivon nukkuvani sikeästi ensi yön. Sitä samaa rukoilen sinulle, arvoisa lukijani!