Kategoriat: Muu kirjoitus

Mannaa Jumalan lapsille, Luther. 26.2. päivän teksti.

"Opi Jaakobin kamppailusta, kuinka Herra käyttäytyy meitä kohtaan kuullessaan rukouksemme. Jaakob pelkää epätoivoissaan veljeään. Silloin Jumala tulee vahvistamaan häntä, mutta siten että tekee hänet entistä kurjemmaksi. Jumala oli pannut hänet ahdistukseen. Kun tämä silloin alkaa huutaa ja rukoilla, Jumala on aivan surmata hänet.

"Tästä opimme, kuinka meille käy, kun Herra kuulee rukouksen. On kuin hän tahtoisi meidät perin juurin tuhota. Israelilaisillekin hän teki niin: päättäessään viedä heidät Egyptin maasta hän salli faaraon ahdistaa ja vaivata heitä entistä raskaammin.

"Samalla tavalla kävi Kristuksellekin. Kun Jumala oli päättänyt tehdä hänestä kuninkaan, hän alkoi ensin suurin ihmein ja voimateoin. Mutta kun asian piti olla parhaimmalla kannalla, Jumala salli hänen pahantekijän tavoin kuolla ristillä. Kuitenkin hän johdatti niin, että kun tilanne näytti epätoivoiselta, Kristus tuli ilmeiseksi ja hänestä tuli iankaikkinen kuningas.

"Samoin hän tekee meillekin. Kun kuolemasta pelastuaksemme huudamme hänen puoleensa, silloin hän meidät vasta kuolemaan viekin, Hän tekee näin saattaakseen häpeään järkemme, joka ei tahdo uskoa, vaan tietää, kuinka, missä ja milloin, että usko saisi sijan ja antaisi Jumalan hallita ja vaikuttaa."