Kategoriat: Ajankohtaista

Koivun kylki jäässä, lunta ylen määrin

Lunta kuin unta!

En pessyt hampaita illalla nukkumaan mennessä. Yleensä teen sen. Nyt iski väsymys kuin leikaten, joten sammutin valot ja sammuin itse. Yöllä heräsin ja luulin, että on aamu. Kello oli kolme, ei vielä tarpeeksi aamu. Ennen seitsemää uusheräys ja ylös vaan.

Koko päivän on väsyttänyt. Kampesin itseni maitokauppaan aamupuolella päivää, kun arvelin sen elvyttävän minut horrokseksesta. Vähän se auttoi, mutta vilu ja hiki oli. Lankoja en ostanut, olin tiukkana itselleni. En käynyt edes hypistelemässä.

Kahlasin ystävän luo lähimaastoon ja rukoilimme. Makasin keinussa kuin Ellun kana, kun ystävä luki Raamattua meille. Kyllä jaksoikin ramaista.

Maksalaatikkoa pistelin lounaaksi jo kello kymmenen. Petri-pakana ei halunnut kelpolaatikkoani, kun kävi illansuussa, joten sitä riittää vielä huomiseksikin. Ellen sitten syö iltapalaksi. Rukoilimme, sillä kiitos- ja pyyntörukoukset eivät lopu.

Posti-Kusti, tai luultavasti -Kustaava, toi mieluisia asioita. Kirje ja valokuvia serkulta. Kännykkääni pieni läpykkä, joten sain sen pelittämään. Sosiaalinen elämäni virisi jälleen henkiin, mikäli sitä mitataan kännykällisesti. Kirjasopimuksesta tuli lasku, jonka maksoin pikimmiten, etteivät peruuta painamista.

Jossain vaiheessa päivää kaivoin autoni ulos kinoksesta. Noin 40 senttiä oli auton katolla ja sivuikkunoilla lunta. Piti peruuttaa auto välillä auratulle pihalle, että sain paasata enimmät kinokset alas ja kolata autopaikan. Sitten auto takaisin paikalleen.

Kävelin illaksi opistotalolle picasa-kurssille. Osa opista meni sivu ymmärrykseni, osa ei. Toivon, että jotain jää takaraivoon ja voin hyödyntää sitä jatkossa.

Minulla on seitsemännet lapaset puikoilla. Ehkä kohta vaihdan pipoihin! Kutominen on ollut tähän saumaan täsmäpuuhaa. Olen voinut kuunnella samalla Raamattua tai Deitä tai sitten ollut vain hiljaisuudessa. Lukeminen on ollut turhan kuluttavaa nyt. Jumala on Luoja, joten Hän antaa omilleenkin luomisen kykyä. Yhdelle yhtä, toiselle toista. Jokaisella on omat lahjansa, ne vain pitää löytää.

Nuku makeasti, arvoisa lukijani, ja näe kauniita unia!

Askartelua. Kaikilla ei ole nettiä. Kerron tutuille kirjastani.