Kategoriat: Ajankohtaista

Sää on sisällä ihan sopiva, ulkona näyttää talviselta.

Olen maannut päivän vuoteessa tai sohvalla. Kurkkukipu ja muu kurja flunssaisuus palasi innolla takaisin.

Arin luo en mennyt, soitin vaan ja lähetin terveisiä. Kerroin, että tulen neljältä huomenna, ja että invataksi tulee ennen viittä, koska menemme Arin kanssa kirkolle.

Maksalaatikko tuli tehdyksi riittävästi jouluksi. Tänään söin sitä jälleen ja vielä sitä riittää pakasteessa. Onneksi muuten näyttävät jouluiset sapuskat vetelevän viimeisiään, joten ruokalista muuttuu taas arkisen tavalliseksi.

Huominen vartin puheeni kirkossa on valmis. Olen pähkäillyt sitä mielessäni erinäisiä kertoja. Tein puheeseeni rungon. Paitsi, etten kykene siihen. Päässäni asiat järjestyvät riviin, mutta paperille en niitä saa. Mutta jonkilainen runko kuitenkin syntyi, kuten alakuvasta voit nähdä. Kenties toteat, kuten eräs ekaluokkalainen: "Ootko sä tosiaan noin huono piirtämään!"

Totuus ei pala tulessakaan. Olen aivan onneton, mitä piirtämiseen tulee. Käsialanikin on kauhea: itsekään en toisinaan saa siitä selvää. Mutta toivon, että saan sentään suustani ulos jotain järkevää. Ja kyllä minä saan, sillä Jumala lupaa, että kun suuni avaan, Hän sen täyttää.

Oloni on kurja, joten siirryn lepo-osastolle.

Siunausta iltaasi, arvoisa lukijani!

Huomisen puheeni runko.