Kategoriat: Ajankohtaista

Aamupäiväaurinko meren yllä

Sopivasti pakkasta, ja aurinkoa ilokseni!

Millaisia ovat "jauhoiset" perunat? Sellaisia minun piti ostamani perunalaatikkoa varten, mutta kaupassa perunapömpelin kyljessä ei luvattu jauhoisuutta sen enempää kuin muutakaan. Summamutikassa ostin tarkalleen 1,5 kiloa ohjeen mukaan jonkunlaisia potaatteja.

Keitin perunat kuorineen, tarkasti ohjeen mukaan, jonka jälkeen ne piti kuoria. Kuoret olivat irti, mutta epäsopivasti. Ne hajosivat, ja sormeni paloivat käpälöidessäni kuorenpaloja eroon hajoavista perunoista. Minulla tuli vahva aavistus, että kyseessä ovat juuri ohjeessa mainitut jauhoiset perunat.

Nyt mössö on kylpyhuoneen lattialla, ohjeen mukaan, mutta kylläkin uunivuokassa, folio päällä. Siellä on lattialämmitys, ja sekin sopi ohjeeseen. En mene tänään suihkuun. Perunamössö voisi toki olla terapeuttista jalkapohjille, jos siihen sattuu koipensa hojauttamaan.

Kun kävin aamulla uimassa, joku huimapää oli seikkaillut jäällä puolen metrin päässä avannosta. Jäälle lumeen oli kirjoitettu metrin korkuisin kirjaimin: "Mitä kuuluu? Minä olen Aapo". Aapolla oli kai ollut mukavaa, kun hän oli pohtinut, mitä avantouimarit ajattelevat, kun näkevät tekstin. Minä ainakin mietin, että toivottavasti Aapo on kunnossa.

En ole päässyt sinuksi uunin kanssa. Se on paljon pienempi kuin aiemmassa kodissani. Ja huomattavasti äksympi. Eilen tein myyjäisiä varten pari taatelikakkua. Toinen onnistui. Raamattupiiriläisiä onnesti, sillä toisesta tuli ihan mustakuorinen. He pääsivät maistelemaan sitä, muuten olisivat jääneet pelkän tuoksun varaan.

Olin Arin luona monta tuntia tänään. Huone on samankokoinen kuin aiempi, mutta ikkuna on koko seinän levyinen. Ikkunan takana on mäntymetsikkö toisella reunalla, sikäli kuin ulkona ei ole pimeää. Tai onhan metsä siellä pimeälläkin, mutta asia jää uskon varaan, sillä tänä iltana ainakin oli säkkipimeää. Katuvaloja ei ole sillä puolella, eikä ole väliäkään.

Tv:tä Arilla ei ole huoneessaan, ja hän toivoisi sitä. Niinpä olen hankkimassa sellaista. Kyselen tutuilta aluksi, jos jollakin olisi ylimääräinen, ja pääsisimme kauppoja tekemään.

Osastolla on mukavan tuntuisia ihmisiä. Luulen, että vaihtelu tekee hyvää sekä Arille että minulle. Tänään juttelin intialaisen harjoittelijan kanssa, joka kertoi, ettei osaa kutoa. Lupasin opettaa hänelle. Kaikkea sitä tulee luvatuksi, mutta sarvista härkää ja suitsista hevosta, vai miten sanonta meneekään.

Lunde sanoo kirjassaan "Jumalan etsijä":
"Tunnen tarvetta sanoa teille, että on olemassa voitto Kristuksessa ja Hänen kauttaan. Kuule sinä, joka tunnet itsesi kaikkia muita huonommaksi: Israel oli Jumalan silloinkin, kun se taisteli ja kärsi tappioita.

"Minä pyydän: älä tuomitse itseäsi ja sano, ettet ole Jumalan lapsi. Israel ei ollut oikeassa suhteessa Jumalaan, mutta sittenkin se oli Jumalan oma. Ystävät: minä tiedän veren tähden kuuluvani Herralle. Se, joka katsoo Kristukseen ja tahtoo olla Hänen, hän on Hänen, jos vain Jeesukseen uskoo.

"Pyydän: luo katseesi Häneen. Älä koskaan unohda Hänen ristinkuolemaansa sinun tähtesi. Se on meidän pelastuksemme ja lapsioikeutemme perustus." s.28s.

Lunden kirja on täyttä asiaa, helppolukuinen ja syvällinen.

On aika iltateen ja nukkumaanmenon. Hyvää yötä, arvoisa lukijani!

Jotkut ne uskaltavat jäälle heti kun vesi lakkaa näkymästä. Toiset eivät uskalla, vaikka jää olisi metrin paksuista (allekirjoittanut lähinnä jälkimmäisessä sarjassa)