Kategoriat: Ajankohtaista

Pöytää katan vähän muillekin kuin itselle tällä viikolla.

Viileä päivä, yöllä satanut, päivällä ei.

Voisin pursotella suloisia vauvajuttuja määrättömästi, mutta totean vain, että pieni vauva on hellyttävä, suloinen, ihana. Esikoisemme neitokainen nukkuu yöt ja seurustelee aikuisten kanssa päivisin. Se on huomaavaista käytöstä, jota harvoin tapaa noin pienellä. Mikäs sen mukavampaa kaikille!

Ari-paappa on myös nähnyt lapsosen pari kertaa. Tänään menimme sairaalan kuppilaan seurustelemaan oikein miehissä, vai sanoisinko naisissa, sillä naisväkeä oli kolme, miehiä vain kaksi. Ari on onneksi hyväkuntoinen tällä hetkellä.

Lutherin tekstiä haluan siteerata tänään:
NÄLKÄISET HÄN ON TÄYTTÄNYT HYVYYKSILLÄ.
" - - Me haluamme olla kylläiset ja tahdomme saada kyllin kaikkia tavaroita ennen nälän ja puutteen tuloa. Me hankimme itsellemme varaston tulevan nälän ja puutteen varalle, niin ettemme enää tarvitse Jumalaa ja hänen töitään. Mitä uskoa se on, että luotat Jumalaan, koska tunnet ja tiedät, että varastosi avulla voit auttaa itse itseäsi. - - " -Mannaa Jumalan lapsille

Terve ei tarvitse parantajaa, vai sairas tarvitsee. Itsensä viisaaksi tunteva ei pyydä viisautta Jumalalta, hän selviää omin avuin. Ihmisen on ensin tarvittava jotain, mitä hän ei voi itse saavuttaa, ennen kuin hän tulee tilanteeseen, että on anottava apua joltakin toiselta.

Raamattu osoittaa, miten me usein suhtaudumme sen jälkeen, kun olemme saaneet apua: Ryntäämme omille teillemme elämään omaa elämäämme. Vain yksi kymmenestä meni kiittämään Jeesusta avusta, yhdeksän rynnisti toteuttamaan itseään. Kenties ajattelivat, että olisin minä itsekin parantunut, varmaan en oikeastaan ollutkaan sairas. Kuvittelin vain.

Vieraani menivät Petrille kylään. Todennäköisesti lapsukainen saa kuulla kiinnostavia kalajuttuja sedän pohjoisen reissulta.

Meillä sen sijaan jutut ovat liikkuneet aina naisia suuresti innostavissa armeijatarinoissa. "Pinkan räjäyttäminen" ja "jäkittäminen" ovat olleet keskustelujen aiheita, muun muassa. Pioneerit ovat kuulemma kovia "jäkittämään", tiesi vanhin poikamme valistaa nuorta pioneerin alkua. Tietenkään sanoja ei itse ole kuulunut pioneereihin, sen verran tiedän asiasta.

Huomenissa on luvattu jälleen aurinkoista, kenties jopa hellettä. Aiomme mennä torille tapaamaan tuttuja tai muuten vain liikuskelemaan.

Mukavia kesäpäiviä sinulle, arvoisa lukijani,
toivottaa helteessä kypsynyt kirjoittaja.