Kategoriat: Ajankohtaista

Tero viikko sitten, kun kinokset olivat vielä korkeimmillaan.

Kevättä ilmassa.

Heräsin viiden jälkeen päänsärkyyn. Olen puolivälissä lääkekuuria, mutta poskiontelot ovat tukossa edelleen. Kenties ne joudutaan punkteeraamaan. Viime vuosina lääkekuuri on auttanut, toivottavasti nytkin. Kun pää on tukossa, on vaikea keskittyä mihinkään. Rukoileminen on vaikeaa, lukeminen ei ole mielekästä.

Abiturienttikeväänäni söin viisi kuuria ja yhtä monta kertaa punkteerattiin. Siitähän on aikaa 32 vuotta. Oli stressiä. Nyt lienee sama tilanne, joten ei ihme, että vanha, rämä kalusto alkaa natista liitoksistaan. Ihminen on rajallinen.

Katselin unta koko aamuyön. Se koski itseäni, ja ymmärrän, että unella oli viesti. Joko en halua sitä ymmärtää, tai se ei vielä avaudu. Mutta se liittyy tuleviin päiviin. Täytyy pohtia sitä.

Ihmisen on mieletöntä jättää uskonasioiden selvittäminen tuleviin päiviin, jolloin "on aikaa". Sitä aikaa ei ehkä tulekaan. Tai tulee sairauden myötä, mutta voimat voivat olla poissa. Hengellisten asioiden tutkiminen kuluttaa voimia. Se ei ole kevyttä hupia. Onhan kyse syntisen ihmisen ja Jumalan kohtaamisesta.

Olin Arin luona lekottelemassa pari tuntia eilen illalla. Katsoimme nuorten ohjelman seiskalta. Se oli hyvä, pidimme siitä molemmat. Koskisen juniorit lauloivat, oli sketsiä, rukousta ja hauskuutta. Suosittelen! Alkoi tehdä mieleni hankkia Koskisen Matiaksen dvd tai vastaava, jossa on lauluja ja muuta.

Lauantaipyhäkouluvuoro on minulla tänä aamuna. Aiheena oli erämaavaellus, mutta en kerta kaikkiaan saanut irti mitään 3-vuotiaille sopivaa siitä. Niinpä sairaan oloni takia päätin ottaa vanhan kasetin mukaani. Kuuntelemme Betesdan ihmeestä. Pyhäkoulu on Kansanlähetyksen lapsityötä, klo 10-12 lapset voivat tulla hoitoon, vanhemmat asioilleen siksi aikaa.
Pyhiksen jälkeen on vastuunkantajien palaveri.

Chambers jatkaa samasta aiheesta tänään, mistä kirjoitin eilen:
" - - Joh 3:16 merkitsee, että Jumala antoi itsensä ehdottomasti.
Luovutuksessa me annamme itsemme Jumalalle, juuri samoin kuin Jumala antoi itsensä meille, ilman minkäänlaisia laskelmia.
Luovutuksen seuraukset eivät koskaan tule näköpiiriimme, koska meidän elämämme on Hänen valtaamaansa."

(Sillä niin on Jumala rakastanut maailmaa, että antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. Joh 3:16)

Aamu on valjennut kunnolla. Aurinko on nousemassa, ihana kevät aukeamassa päivä päivältä eteemme. Siunausta päivääsi, arvoisa lukijani!

Tulppaanien aika!