Kategoriat: Ajankohtaista

Niin ei siis istuttaja ole mitään, eikä kastelijakaan, vaan Jumala, joka antaa kasvun. 1 Kor 3:7

Lumisadetta

Nivalalainen isäntä lähti käymään pitäjän toisella kylällä. Hän lähetti kortin naapurilleen: "Terveisiä vaan täältä Maliskylältä!" Siihen aikaa reissuja tehtiin harvemmin, mutta suuren maailman tyyli tiedettiin, postikortti lähetettiin naapurille.

Itsekin pysyin Ajankohtaisesta pois eilisen päivän. Kuin olisin pitemmänkin matkan tehnyt. Lienenkö tietokoneriippuvainen? Toivon, etten sairaalla tavalla kuitenkaan, vai voiko riippuvainen olla muutoin?

Päivän teksti Chambersin kirjassa kävi kohti. Hän kirjoittaa:
"Vakaamieliselle sinä talletat rauhan, rauhan, sillä hän turvaa sinuun." Jes 26:3 Englantilaisessa käännöksessä se kuuluu:
"Sinä varjelet suuressa rauhassa sen, jonka mielikuvitus on vakiintunut sinuun."

Jälkimmäinen käännös on mielenkiintoinen, kuten selityskin:
"- - Ellet ole koskaan käyttänyt mielikuvitustasi asettuaksesi Jumalan eteen, niin ala tehdä niin nyt. - -

Mielikuvitus on suurin lahja, minkä Jumala on antanut meille, ja se pitää pyhittää kokonaan Hänelle. Jos olet vanginnut jokaisen ajatuksen Kristuksen kuuliaisuuteen, niin koetuksen hetken tullen se osoittautuu erääksi uskon pääoman suurimmaksi osakkeista, koska siinä uskosi ja Jumalan Henki toimivat yhdessä.

Opi liittämään Jumalan arvon mukaisia ajatuksia kaikkeen, mitä tapahtuu luomakunnassa - auringonnousuun ja -laskuun, tähtiin ja vuodenaikojen vaihteluihin, eikä mielikuvituksesi silloin koskaan jää satunnaisten vaikutelmiesi armoille, vaan on jatkuvasti Jumalan palveluksessa."

Tänä talvena Jumala on puhunut kansallemme luonnon kauneuden kautta. Jatkuva puheenaihe vastaanotoilla ja kaupoissa on luminen, kaunis maisema.

"Hän sanoo lumelle: `Putoa maahan` - - Majastaan tulee tuulispää, pohjan ilmalta pakkanen.
Jumalan henkäyksestä syntyy jää, ja aavat vedet kovettuvat jääksi. Hän myös kuormittaa pilvet kosteudella ja hajottaa välähtelevät ukkospilvensä.
Hänen ohjaaminaan ne vyöryvät sinne tänne tehdäkseen maanpiirin päällä kaiken, mitä hän niille määrää.
Hän antaa niiden osua milloin maalle vitsaukseksi, milloin siunaukseksi." Job 37. luvusta.

Emme tiedä, mikä meille itsellemme milloinkin on siunaukseksi. Jumala sen tietää. Kun otan Jumalan kädestä sen, mitä minulle tapahtuu, olen turvallisella mielellä. Olen opetellut luottamaan Jumalaan Isänäni. Se ei ole aina helppoa! Kun Daavid sai valita kansalleen kolmesta vaihtoehdosta, minkä halusi, hän sanoi, että tahtoo langeta Jumalan käsiin, ei ihmisten. Raamatussa sanotaan, että Jumala on oikeamielinen, mutta me ihmiset emme ole sitä luonnostamme.

Kaikkein syvin bete` -kirjassa (Neil Anderson ja Hyatt Moore), raamatunkääntäjä tekee työtä alkuasukasheimon parissa. Hän kääntää Joosefin tarinaa kansan kielelle, heimon miehet oppilaina ja käännöstyössä apuna. Tarina etenee kohtaan, jossa Potifarin vaimo sanoo Joosefin käyneen häneen käsiksi.

Silloin miehet huutavat kuorossa: "Se on vale!" He eivät voi uskoa, että Jumala sallisi Joosefille tehtävän niin pahoin, kuin tapahtui.

Joosef on Jeesuksen esikuva. Jeesus oli synnitön, mutta hänet tapettiin. Syytä ei ollut, mutta se keksittiin. Jos me haluamme vapautua syyllisyydestä, keksimme kyllä jonkin verukkeen, että voimme luikerrella vastuusta. Jeesus ei tehnyt niin. Hän ei astunut alas ristiltä, vaikka olisi voinut. Maailman sovitus olisi jäänyt tekemättä, ja me olisimme vielä synneissämme.

Koska Jeesus otti kantaakseen syntimme, meille ei lueta niitä, vaan ne luetaan Jeesuksen päälle. Se tapahtui silloin, kun Jeesus kuoli niiden edestä. Me olemme siis vapaat synnin syyllisyydestä! Se on ilosanoma, evankeliumi, joka pitää kertoa kaikille ihmisille!

Nyt sinä olet kuullut evankeliumin. Sinulla on vastuu siitä, otatko ilosanoman vastaan, vai ajatteletko, ettet tarvitse sitä. Se on lahja sinulle ja minulle. Vain mieletön jättää maailman parhaan lahjan vastaanottamatta. "Me emme kuitenkaan ole niitä, jotka vetäytyvät pois omaksi kadotuksekseen, vaan niitä, jotka uskovat sielunsa pelastukseksi." Hebr 10:39

"Maistakaa ja katsokaa, kuinka Herra on hyvä!" Nyt opettelen luottamaan Isääni. Rukoilen lisää uskoa, etten marise ja valita, kun hän minua kurittaa. Niinhän jokainen hyvä isä tekee lapselleen, tämän parhaaksi.

Siunausta iltaasi, arvoisa lukijani! Kiva, kun olet!

Hän on suojaava varjo minun ylläni, hän varjelee minun askeleeni, ne eivät horju!