Kategoriat: Ajankohtaista

Sinun luoksesi minä pyrin suojaan. Ps 143.

Sää on tavanomainen

Cowman tarjoaa tekstiä hiljaisuudesta:
"Jumalalla on iankaikkinen tarkoitus meihin nähden, ja se on, että me tulisimme hänen Poikansa kaltaisiksi. Tämän tarkoituksen toteutumiseksi meidän on oltava passiivisia. Tiedämme liian paljon toiminnasta, tekemisestä. On aika meidän päästä ymmärtämään, mitä on hiljaisuus."

Kari Honkanen kirjoittaa "Pilviä ja paistetta" -kirjassaan miehestä, joka teki lähetystyötä, vaikka ei oppinut koskaan heimon kieltä. Kuitenkin tämä eli kuolemaansa asti heimoa palvellen.

Vuosien jälkeen seudulle tuli jälleen lähetystyöntekijä, joka kertoi Jeesuksesta. Silloin heimopäällikkö sanoi, että se Jeesus asui täällä meidän kanssamme, mutta hän on jo kuollut, me hautasimme hänet.

Honkanen viittaa neuvoon, jonka joku hengenmies on antanut: "Julista sanaa kaikkialla minne menet, ja jos on tarpeellista, käytä myös sanoja."

Chambers sanoo: "Kuulostaa kauniilta kulkea yksinäistä tietään ylvään sankarillisesti, mutta on aivan toinen asia, jos Jumalan sinua varten kartoittama polku merkitsee kynnysmattona olemista toisten jalkojen alla.

Ajattelepas, jos Jumala tahtoisi opettaa sinua sanomaan: "Minä olen oppinut alentumaan" - olisitko valmis uhrattavaksi tällä tavoin? Oletko valmis olemaan vähemmän kuin pisara ämpärin uurteessa - olemalla niin toivottomasti merkityksetön, ettei sinua koskaan enää muisteta sen asian yhteydessä, jota olet pyytänyt palvella?"

Jeesus kutsuu minua seuraamaan itseään, ja niin hän kutsuu jokaista, joka sanoo uskovansa häneen. Jeesus sanoi, ettei palvelija ole Herraansa suurempi, sama tie on palvelijalla kuin hänen Herrallaan.

Jos Jeesus tapettiin, vaikka hän ei tehnyt kenellekään mitään pahaa, niin miten on meidän laitamme? Miten paljon suuremmalla syyllä meidät pitäisi tappaa, jos saisimme kukin syntiemme mukaan. Kristittyjen vainot ovat tätä päivää.

Olen yllättynyt lukiessani psalmeja, tai oikeastaan kuunnellessani niitä. Mahdottoman usein psalmin kirjoittajat puhuvat vainoojistaan, vihamiehistään, niistä, jotka jotenkin uhkaavat heitä. He huutavat Jumalan puoleen, ja pyytävät Jumalan apua ja väliin tuloa.

Tässä psalmista neuvoo epätoivoista ihmistä:
"Hiljenny Herran edessä ja odota häntä. Älä vihastu ihmiseen, jonka tie menestyy, mieheen, joka punoo juonia.
Herkeä vihasta, ja heitä kiukku, älä kiivastu, se on vain pahaksi.
Pahat joutuvat tuhoon, mutta Herraa odottavat perivät maan." Ps 37:7-9.

Kun olin nuorena etsikon ajassa, eli Jumala kutsui minua, Raamattu tuntui tuomitsevalta kirjalta. Sieltä nousi pelkkiä kamalia asioita. Se johtui siitä, että olin tuomion alla, en vielä armon alla.

Pyhä Henki osoittaa Sanasta tuomion, mutta myös armon. Ensin täytyy tulla syntiseksi, että voi omistaa armon. Jumala puhuu Sanansa kautta jatkuvasti, Sana on elävä, koska Jeesus elää, ja Sana on Jumala. Johanneksen 1. luku kertoo tästä.

Tänään on ollut ilon ja surun päivä. Sydämeni on hyvin raskautettu, ja Jumala sen tietää.

Hyvää yötä, arvoisa lukijani!

Minun katseeni seuraa sinun askeleitasi!