Kategoriat: Ajankohtaista

Ukonhattuja

Kaunis päivä jälleen.

Eilen jatkoin riehumista siivouksen saralla. Puhdistin keittiön tiskialtaiden ritilät vai miksi niitä likavesiröörejä sanotaan. Voi yökötys, mitä sieltä löytyi! Aiemmin jo tein saman vessoissa. Nyt vesi holisee iloisesti viemäriin ja itselläkin on parempi olo.

Helena kertoi ällöjä esimerkkejä eilisessä koulutuksessa, miten syntiä voi havainnollistaa. Pilailukaupasta löytyy sormikillereitä: laitat sormet sellaiseen putken tapaiseen, mutta nepä jäävät sinne jumiin. Samoin synti nielaisee, niin ettemme pääse siitä irti, vaikka syntiseen menoon on helppo lähteä mukaan.

Synti tuli mieleeni, kun puhdistin lavuaarien putkenpäitä. Lika pilaa kaiken puhtaan. Mutta vastaavasti valo voittaa pimeyden. Avaapa pimeän huoneen ovi, niin se tulee valoisaksi, jos toisessa huoneessa on valot.

Jeesus on valo, joka on voittanut kaiken synnin pimeyden. Hän voitti Golgatan ristillä pimeyden kaikissa sen muodoissa, ja sen takia mekin saisimme jatkuvasti kiittää ja ylistää Jumalaa, että me saamme elää. Usein kiittäminen unohtuu. Sekin on osa syntistä luontoamme. Ajattelemme sitä, mikä meiltä muka puuttuu sen sijaan, että näkisimme sen, mitä meillä on.

Heräsin yöllä kolmen aikaan flunssaiseen oloon, ja rukoilin, että en sairastuisi. Pidin pyjamapäivää iltapäivään asti. Nukuin pitkään ja lorvin päivän. Stiina-ystäväni ei uskonut, kun kerroin laiskotelleeni. Näköjään se onnistuu, kun olen tarpeeksi väsynyt.

Kävelin Arin luo, ja puin hänet ulos. Hoitaja kävi vaihtamassa peg-letkun ballonkiin veden, sillä siihen oli tullut kai mahanestettä. Toivottavasti se pysyy koossa seuraavaan vaihtoon asti. Ari oli aika limainen, mutta menimme ulos. Oli aurinkoinen, ihana iltapäivähetki. Laitoin Arin ruuan puun oksalta tippumaan.

Invataksilla huristelimme kirkolle Kohtaamispaikalle. Kansanlähetyksen Vaasan työ toimii vireästi. Kai Niemelä aloitti elokuun alussa uutena piirijohtajana. Saamme hyvää opetusta. Lapsia oli pyhäkoulussa 10 ja donkkiskerhossa koululaisia melkein saman verran. Jälkimmäistä oli ensi kerran tänään, kun lapsia on tullut paljon lisää vanhempiensa mukana. Jenni ja Suvi, nuoret naiset, lauloivat antaumuksella. Työ menee eteenpäin.

Meidät lapsityössä toimivat siunattiin työhömme. Arin puolesta rukoili koko kirkkoväki, mikä tuntui hyvälle sekin.

Näillä eväillä on turvallistä lähteä uuteen viikkoon. Huomenna, jos Jumala suo, pidän kaksi pyhäkoulua. Töissä tokaluokkalaisille, ja illalla Metsäkallion pienokaisille.

Hyvää yötä ja kauniita unia sinullekin, arvoisa lukijani!