Kategoriat: Ajankohtaista

Minähän se tässä Kiinassa, eikö vaan :)

Keväinen sää, tuulee

Tänä aamuna heräsin päänsärkyyn. Se alkoi jo illalla jomotuksena. Kun Teron kanssa oli rukoiltu, ja hän lähti kouluun, pääsin itkemään. Toivon mukaan paljon pahoja myrkkyjä häipyi sisuksistani (ks. eilinen kirjoitus asiasta). On suloista, jos tuota ilmausta voisin käyttää, kun saan kertoa Jumalalle IHAN KAIKKI juuri sellaisena kuin asiat koen.

Kun fariseukset ja kirjanoppineet syyttivät miestä, jonka Jeesus oli parantanut, he sanoivat: "Anna kunnia Jumalalle!" Joku selitti kerran, että se tarkoitti samaa kuin "Kerro koko totuus!" Jumalalle voin kertoa koko totuuden, ja Hän tuntee sydämeni paremmin kuin minä. Hänelle puhuminen on kuin olisin läpivalaisussa. Kerron oireeni, ja hän näkee syvälle kaiken ytimeen. Jumalan sana on lääke koko ruumiilleni, sen vakuuttaa Sananlaskujen kirja, ja sitä sisimpäni kaipaa.

Päänsärkyisenä luin Pohjalaista, ja nauroin lähes joka jutulle. Tunnen itseäni sen verran, että tajusin, kuinka väsynyt, surullinen, uupunut olen. Kieltämättä Muumi-sarjassa on aika mehevä juttu meneillään: Nipsu aivopesee toisia ostamaan hänen kaupastaan. Kun muut nukkuvat, hän henkäilee vienosti megafoniin nukkujien ikkunasta "Ostakaa Nipsun kaupasta!" Tosin viesti vääristyy, ja välillä Nipsu-parka saa vettä tai harjanvarren kurkkuunsa.

Eilen sattui ihmeellinen juttu. Olin Arin luona, ja aioimme katsoa erään ohjelman seiskasta (tv 7). Avasin koneen liian aikaisin, ja sieltä tuli englanninkielinen ohjelma. En aikonut lukea sitä Arille, mutta jossain kohden huomasin kuitenkin lukevani. Yhtäkkiä tekstissä tuli kohta: "Tyttö heräsi kuolleista ja sanoi: `Lukekaa minulle ps 41, sillä kun henkeni pakeni minusta, näin miehen, joka luki psalmia 41. Haluan tietää, mitä siinä sanotaan!`"

Ajattelimme Arin kanssa kumpikin samaa: tuo oli vahvistus meille! Psalmi 41 tuli minulle 8.8.01, kun Ari oli leikkauksessa kuolemaisillaan. Siinä on lupaus:
"Herra varjelee häntä, ja pitää hänet hengissä.
Maassa ylistetään hänen onneaan,
etkä sinä anna häntä alttiiksi hänen vihollistensa raivolle.
Herra tukee häntä sairaana ollessa,
hänen tautivuoteensa sinä kokonaan muutat."

Kirkkokahveilla viime pyhänä keskustelukumppanini kertoi kivan jutun tuttavansa lapsesta. Tämä oli surrut rakkaan tädin kuolemaa ja eroa hänestä. Lapsi oli miettinyt, mitä tehdä tuossa tilanteessa. Lopuksi hän oli itse todennut: "Täytyy vissiin katsoa Raamatusta ohjeita!"

Niin se on. Lapsi osaa ilmaista asiat oikein. Sen takia lasten kaltaisten on taivasten valtakunta. Tänään pyydän viisautta pitää pyhäkoulua niin, että esitän asiat kuten ne ovat Raamatussa. Jumala puhukoon lasten sydämille, sillä lapset kyllä kuulevat oikein.

Siunattua päivää sinulle, arvoisa lukijani. Valitettavasti tänään en keksinyt mitään hyvää aprillipilaa, mutta joskus täytyy tyytyä vähempään! Jospa joku toinen jymäyttää sinua senkin edestä, niin että pääset syömään silliä ja juomaan kuumaa kuravettä päälle ;)

Eilen kylvimme rairuohon. Tulossa ihana puutarhahauta enkeleineen ja kukkineen.